SlovakNHL.sk

Hossa odhalil, ako sa dozvedel o uvedení. Spoluhráči ho vyzdvihujú aj ako človeka

Niekdajší skvelý útočník Marián Hossa sa dočkal uvedenia do Siene slávy v hneď prvom roku, kedy sa tak mohlo stať. Dobré pocity mal pritom už vtedy, keď mu doma vo večerných hodinách zazvonil telefón. Pre NBC Sports opísal, ako sa o svojom uvedení dozvedel.

„O deviatej večer slovenského času mi zvonil telefón a povedal som si: Dobre, mohlo by to byť ono. Bol som skutočne vzrušený, ozval sa mi Lanny (McDonald) a povedal mi tú novinku. Bol to telefonát, na ktorý nikdy v živote nezabudnem. Bol to úžasný moment. Je to skvelý deň pre mňa i moju rodinu,“ povedal Hossa.

Druhý Slovák odchovaný slovenskou hokejovou školou v Sieni slávy po Petrovi Šťastnom sa dostal do prestížnej inštitúcie spolu s Jaromem Iginlom, Kevinom Loweom, Kim St-Pierreovou, Dougom Wilsonom a Kenom Hollandom.

„Rád by som pogratuloval aj ostatným uvedeným ľuďom. Som si istý, že tento deň je skvelý pre každého. Ja som skutočne vďačný za príležitosť začať hrať v NHL v sezóne 1997/98. Vtedy som si ani nepomyslel, že budem mať takú úžasnú kariéru,“ pokračoval Hossa.

Hossa si v NHL zahral za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh, Detroit a Chicago. S poslednými troma tímami sa dostal do finále a s Blackhawks sa nakoniec tešil z troch Stanleyho pohárov, ktoré považuje za vrchol kariéry. Počas nej odohral 1309 duelov so ziskom 525 gólov a 1134 bodov.

„Môj sen sa splnil, keď som získal prvý Stanleyho pohár. A toto je tiež niečo špeciálne – byť medzi top hráčmi, ktorí si zahrali v Národnej hokejovej lige. Znamená to pre mňa veľa. Som poctený a veľmi vďačný,“ dodal Hossa, ktorý zavesil korčule na klinec v roku 2017.

Trenčiansky odchovanec sa dočkal priaznivých reakcií aj od svojich spoluhráčov, ktorí na jeho prínos nezabudli. Patrili medzi nich aj Patrick Kane, Duncan Keith či Andrew Shaw, s ktorými v Chicagu zdieľal aj majstrovské pocity.

„Úžasný spoluhráč, lepšia osoba. Gratulujem ti k Sieni slávy. Mal som šťastie, že som si s tebou zahral,“ poznamenal Kane. Zhodol sa s ním aj Shaw: „Hossa je nie len jeden z najlepších hráčov, ktorí kedy hrali hokej, ale je to aj jeden z najmilších, najúprimnejších a láskyplných osôb, aké som kedy stretol!“



// Publikované: 25. 06. 2020
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
LAK 
-
 CHI

5:4 PP

(0:1, 3:0, 1:3, 1:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

09. 03. 2024 - Útočník Chicaga Andreas Athanasiou by mohol odohrať svoj prvý zápas za ostatné štyri mesiace už v sobotu proti Washingtonu. Athanasiouu utrpel 9. novembra zranenie slabín, ale už od 10. februára korčuľuje. Vrátiť by sa mohol aj obranca Nikita Zajcev, ktorý nehral od januára pre poranenie kolena. Tréner Luke Richardson povedal, že sa o štarte oboch rozhodne v deň zápasu.
07. 02. 2024 - Očakáva sa, že v dnešnom zápase Chicaga proti Minnesote bude hrať aj útočník Tyler Johnson. Ten v pondelok trénoval po prvýkrát od zranenie pravej nohy, ktoré utrpel 31. decembra. V utorok povedal, že sa mohol vrátiť už pred prestávkou, ale viac zmyslu dávalo využiť voľné dni na ešte lepšie zotavenie. Hrať by mal vo formácii s Lukasom Reichelom a MacKenziem Entwistlem.
20. 12. 2023 - Devätnásťročný obranca Kevin Korchinski sa v utorok pripojil k Blackhawks na dopoludňajšom rozkorčuľovaní, ale vo večernom zápase ešte nehral po tom, čo absentoval pre úmrtie jeho päťdesiatdeväťročného otca. Podľa trénera Lukea Richardsona bude nováčik potrebovať ešte nejaký čas, kým bude pripravený na opätovné hranie zápasov. Korchinski v prvých 25 dueloch vyprodukoval dva góly a päť asistencií.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

jurcoTomáš
JURČO

krídleník
#13

Reklama

O tíme v kocke

Chicago Blackhawks

Vznik: 1926
Aréna: United Center (kapacita: 20 500)
Adresa: 1901 West Madison Street, Chicago, Illinois, U.S
Oficiálny web: www.chicagoblackhawks.com
Farma(AHL): Rockford IceHogs
Najväčšie úspechy: 6x Stanley Cup (1934, 1938, 1961, 2010, 2013, 2015)
Vyradené čísla: 1 (G.Hall), 3 (K.Magnuson, P.Pilote), 9 (B.Hull), 18 (D.Savard), 21 (S.Mikita), 35 (T.Esposito), 81 (M. Hossa), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Stan Mikita, Ivan Droppa, Milan Bartovič, Michal Handzuš, Peter Bondra, Marián Hossa, Tomáš Kopecký, Marko Daňo, Richard Pánik, Tomáš Jurčo