SlovakNHL.sk

Pietrangelo je sklamaný, ale prstom neukazuje. V týchto 5 tímoch by mohol zakotviť

Obranca Alex Pietrangelo povedal, že sa s vedením St. Louis Blues nemohli dohodnúť na podpise novej zmluvy, a tak v októbri vyskúša trh s voľnými hráčmi. Podpis zmluvy s jediným tímom, v ktorom pôsobil, však stále nevylučuje.

„Nie, to nikdy neurobím. Ani raz som nepovedal, že vylučujem Blues. Nikdy som to nepovedal. Nemyslím si, že sa skutočne pohnete ďalej, pokiaľ to nie je perom na papieri a odídete niekam inam. Dovtedy nie je nič oficiálne,“ povedal Pietrangelo.

Tridsaťročný kapitán Blues však pripúšťa, že by mohol podpísať zmluvu niekde inde. Za sebou má sedemročný kontrakt v hodnote 6,5 milióna dolárov ročne a na predĺžení spolupráce sa nevedel dohodnúť už od minulého roka. O podrobnostiach však nehovorí.

„Áno, je to sklamanie. Strávite niekde celú kariéru a ste v situácii, v ktorej si musíte prechádzať týmto. Udrie vás tam realita, že môžete jedného dňa nosiť na sebe iný dres. Ťažko sa to pregĺga, keď máte niekde svoje srdce. Ale opäť, nie je to o hádzaní viny na nejakú stranu. Obe strany majú svoje názory a niekedy to jednoducho nevyjde,“ skonštatoval Pietrangelo.

„Už je to viac ako rok, čo sa snažíme dohodnúť, takže si myslím, že obe strany sú v bode, kde je možno lepší spôsob, ako k tomu pristupovať. Cieľom bolo, aby som zostal. Myslím si, že to bol aj cieľ Blues. Nie je to tak, že by sme to zrazu nechceli.“

A kde by teda mohol zakotviť, ak by definitívne opustil St. Louis? Pozrel sa na to Josh Wegman, ktorý vidí päť reálnych destinácií pre žiadaného obrancu:

1. Toronto – nie je tajomstvom, že Maple Leafs by chceli vylepšiť svoju obranu a Pietrangelo môže byť ich hlavný cieľ. Majú však aj najmenej flexibility z uvedených tímov v platovom rozpočte. Ak by si vytvorili miesto výmenou niekoho, ako je Nylander, Kerfoot, Johnsson či Andersen, mohli by získať partnera pre Morgana Riellyho v prvom páre.

2. Boston – Pietrangelo by zlepšil šance Bruins na zisk Stanleyho pohárom, najmä, ak by tím opustili Torey Krug a Zdeno Chára. V tom prípade by musel byť ešte niekto vymenený, napríklad Carlo alebo Clifton. Nová posila by potom mohla vytvoriť prvý pár s Mattom Grzelcykom.

3. Colorado – tím má k dispozícii až 22 miliónov dolárov, hoci nové zmluvy potrebujú Ničuškin, Jost, Burakovsky, Zadorov a Graves. Joe Sakic by však mohol vymeniť Colea alebo Johnsona, aby mohol okrem Pietrangela podpísať novú zmluvy s Makarom a Landeskogom, ktorým tie súčasné vypršia o rok. Partnerom Pietrangrela by mohol byť v prvom páre Samuel Girard.

4. Calgary – tím potrebuje premiešať svoju zostavu, bude mať peniaze a až päť obrancov má končiace zmluvy. Pietrangelo by mohol vytvoriť s Markom Giordanom jeden z najlepších obranných párov v lige.

5. Edmonton – tím sa potrebuje zlepšiť v defenzíve, ale potenciálne zmluvy pre Beara a Athanasioua, ako aj nový náhradný brankár, by znamenali, že by klub musel niekoho vymeniť, aby získal priestor pre žiadaného beka. V poslednom roku zmluvy bude Adam Larsson. Pietrangelo by ho mohol nahradiť a vytvoriť prvý pár s Oscarom Klefbomom.

// Publikované: 20. 09. 2020
 

Posledný zápas

17. 04. 2024
DAL 
-
 STL

2:1 SN

(0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

10. 04. 2024 - Obranca St. Louis Justin Faulk vynechá zvyšok základnej časti pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v sobotnom zápase proti San Jose pri bitke s Lukeom Kuninom. Jeho stav sa posudzuje na týždennej báze. Medzitým, útočník Jake Neighbours utrpel v sobotu zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje denne. V stredu hrať nebude.
27. 02. 2024 - Tím St. Louis Blues v pondelok oznámil, že aktivoval z listiny zranených hráčov obrancu Justina Faulka. Ten vynechal posledných 12 zápasov pre zranenie hornej časti tela. Predtým odohral 40 duelov so ziskom dvoch gólov a 19 bodov. Blues budú najbližšie v akcii v utorok vo Winnipegu.
21. 02. 2024 - Tím St. Louis Blues umiestnil v utorok na listinu zranených hráčov obrancu Scotta Perunovicha, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela. Obranca Justin Falk bol zase so zranením dolnej časti tela umiestnený na listinu dlhodobo zranených hráčov. Zo Springfieldu z nižšej AHL bol povolaný obranca Zach Bolduc.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Blues Peter Šťastný, Róbert Petrovický, Pavol Demitra, Ľubomír Bartečko, Michal Handzuš, Vladimír Országh, Peter Smrek, Jaroslav Obšut, Ladislav Nagy, Peter Sejna a Jaroslav Halák.

Reklama

O tíme v kocke

St. Louis Blues

Vznik: 1967
Aréna: Enterprise Center (kapacita: 19 022)
Adresa: Enterprise Center, 1401 Clark Avenue, St. Louis, MO 63103
Oficiálny web: www.stlouisblues.com
Farma(AHL): Peoria Rivermen
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (2019)
Vyradené čísla: 2 (A.MacInnis), 3 (B.Gassoff), 5 (Bo.Plager), 8 (Ba.Plager), 11 (B.Sutter), 16 (B.Hull), 24 (B.Federko), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Peter Šťastný, Róbert Petrovický, Pavol Demitra, Ľubomír Bartečko, Michal Handzuš, Vladimír Országh, Peter Smrek, Jaroslav Obšut, Ladislav Nagy, Peter Sejna, Jaroslav Halák