SlovakNHL.sk

Rozhovor so Zdenom Chárom

Ak by Zdeno Chára ako mladý hokejista počúval svojich trénerov, pravdepodobne by teraz hral basketbal, nie hokej. Joshua Robinson s kapitánom Bostonu urobil krátky rozhovor, v ktorom sa rozprávali o Chárovej výške, o možnom konci kariéry a aj o tajomstve tvrdej strely slovenského obrancu.

Ako skončil športovec tvojej veľkosti pri hokeji?
- Keď som začal hrať hokej, nebol som o veľa vyšší ako ostatní. No vo veku štrnástich, pätnástich, šestnástich rokov som začal výrazne rásť, asi tak o 2,5 alebo 5 centimetrov za rok a to trvalo štyri alebo päť rokov. To bolo obdobie, kedy som skutočne vyrástol.

Čo ti vtedy hovorili tréneri?
- Hovorili mi, aby som zmenil šport alebo jednoducho odišiel od hokeja. Ale čo si asi nikdy neuvedomili je, že chlapec, ktorý je stále v raste potrebuje viac času na vývoj a prispôsobenie jeho tela a že musí byť omnoho silnejší. Tréneri doma nemali na to trpezlivosť. V momente, keď prestaneš rásť, vyplníš telo svalstvom a potom zistíš, že môžeš byť tak rýchly ako hocikto iný.

Zvažoval si niekedy koniec s hokejom?
- Čím viac mi hovorili, že som príliš vysoký na hokej, tým viac som im chcel ukázať, že sa mýlia. Tak som s podporou rodiny a všetkých, ktorí mi verili, extrémne tvrdo na sebe pracoval a nikdy som sa nevzdával.

Aké je tajomstvo tak tvrdej strely?
- Vždy som miloval strieľanie pukov. Od kedy som bol mladý, môj otec ma vždy nútil často strieľať, aby som si zlepšil svoje strely, aby boli tvrdšie a presnejšie. Počas sezóny a aj počas leta som strieľaval veľmi často, takže v súťaži o najtvrdšiu strelu len spojíte dohromady tieto všetky elementy: dobrý náprah, umiestnenie puku na čepeli a smer, ktorým puk vypálite. Vždy som chcel mať najtvrdšiu strelu a myslím si, že súťaž o najtvrdšiu strelu je tou najzaujímavejšou počas All-Star víkendu. Je to ako súťaž v smečovaní v basketbale.

// Publikované: 08. 03. 2009
 

Posledný zápas

24. 04. 2024
TOR 
-
 BOS

2:4

(0:0, 1:1, 1:3)

Nasledujúci zápas

TOR 
-
 BOS
27. 04. 2024 -

Novinky z tímu

23. 04. 2024 - Boston v pondelok povolal z kondičného pobytu v AHL obrancu Dereka Forborta, ktorý odohral v drese Providence dva zápasy. Tridsaťdvaročný rodák z Minnesoty je na listine dlhodobo zranených hráčov od 8. marca, kedy utrpel nešpecifikované zranenie. Dovtedy odohral 35 zápasov so ziskom štyroch asistencií.
22. 04. 2024 - Hlavný tréner Bostonu Jim Montgomery v nedeľu pripustil, že trénerský zbor stále zvažuje, že by do druhého zápas série proti Torontu nastúpil v bráne s Linusom Ullmarkom. V prvom zápase podal skvelý výkon Jeremy Swayman, ale od konca februára sa obaja brankári pravidelne striedali v štartoch bez ohľadu na výsledky. Obom sa pritom v závere základnej časti darilo.
17. 04. 2024 - Známy bostonský komentátor Jack Edwards na konci tejto sezóny odíde do dôchodku. Ukončí tým kariéru, ktorá trvala 45 rokov. Od roku 2005 komentoval zápasy Bostonu Bruins pre televíziu NESN. Predtým pracoval v televíziách ABC, CBS a ESPN, kde získal aj Športovú Emmy.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

charaZdeno
CHÁRA

obranca
#33, C

Reklama

O tíme v kocke

Boston Bruins

Vznik: 1924
Aréna: TD Garden (kapacita: 17 565)
Adresa: TD Garden, Suite 250, Boston, MA 02114
Oficiálny web: www.bostonbruins.com
Farma(AHL): Providence Bruins
Najväčšie úspechy: 6x Stanley Cup (1929, 1939, 1941, 1970, 1972, 2011)
Vyradené čísla: 2 (E.Shore), 3 (L.Hitchman), 4 (B.Orr), 5 (A.Clapper), 7 (P.Esposito), 8 (C.Neely), 9 (J.Bucyk), 15 (M.Schmidt), 16 (R.Middleton), 24 (T.O'Reilly), 77 (R.Bourque), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jozef Stumpel, Milan Jurčina, Zdeno Chára, Miroslav Šatan, Andrej Meszároš, Peter Cehlárik