SlovakNHL.sk

Cehlárik úprimne: Nevyhováram sa, rezervy na sebe vidím

Slovenský útočník Peter Cehlárik zažíva pomerne vydarenú sezónu v nižšej AHL, ale po troch rokoch v zámorí pred jej štartom veril, že sa usadí v prvom tíme Bostonu. V kempe však utrpel zranenie a do otváracej zostavy sa neprebojoval.

Pred štartom základnej časti bol dokonca zapísaný na waiver listinu, z ktorej si ho nikto nestiahol. Trochu ho to aj zamrzelo, pretože prišiel o šancu začať niekde odznova. Takto už vo štvrtej sezóne bojuje o pozornosť v organizácii Bruins, v ktorej je konkurencie veľká.

„Veril som, že si ma niekto vyberie, hoci načasovanie môjho zaradenia na waiver nebolo ideálne. Bol posledný deň v kempoch a ja po zranení. Všetky tímy už mali súpisky uzavreté, vedeli, komu dajú šancu. Bol som pripravený operatívne sa presunúť. Aj generálny manažér Bruins vravel, že mám šancu, ale dopadlo to inak,“ povedal Cehlárik pre oficiálny web SZĽH.

„Vymeškal som záverečné dve stretnutia a prišiel o šancu ukázať sa. Bolo mi to ľúto. Napriek tomu som spokojný s úvodom ročníka. Pendlovanie medzi farmou a prvým tímom je zakaždým náročné. Predstavuje život na cestách. Žiaľ, je to súčasť hokejového biznisu v zámorí, s ktorým treba počítať.“

Cehlárik si všimol, že si v KHL pre dvoma rokmi jeho práva vymenili Togliatti a Petrohrad. Ani zvučné meno SKA ho však nestimuluje k tomu, aby uvažoval o prestupe do Kontinentálnej hokejovej ligy alebo inej európskej súťaže. Momentálne stále pracuje na tom, aby sa prepracoval natrvalo do NHL.

Dvadsaťštyriročný žilinský rodák tak momentálne musí len skloniť hlavu, tvrdo pracovať a vydržať cestovanie medzi „farmou“ a prvým tímom. Verí, že po troch povolaniach, pri ktorých sa neprezentoval ideálnymi výkonmi, príde ďalšie, v ktorom ukáže toho podstatne viac. Svojich rezerv si je dobre vedomý.

„Povolania do prvého tímu podliehali zraneniam v ňom. V jednej chvíli zostali mimo hry aj traja či štyria útočníci Bostonu. Naskytla sa mi šanca, ale na to, aby som sa udržal a vybojoval si miesto na úkor niekoho z navrátilcov po zranení, by som musel odohrať perfektné dva či tri zápasy. Moje výkony však neboli ideálne, no viem, na čom mám pracovať,“ skonštatoval Cehlárik.

„Rezervy na sebe vidím vždy, napriek tomu mám najvyššie ciele. Nebudem hľadať výhovorky a už vonkoncom sa nemienim chlácholiť, že prvé mužstvo je nabité zvučnými menami. V lete som pracoval tvrdšie, aby som sa posunul. Je len koniec novembra, verím, že šanca ešte príde.“

// Publikované: 03. 12. 2019
 

Posledný zápas

27. 03. 2024
TBL 
-
 BOS

3:1

(1:1, 1:0, 1:0)

Nasledujúci zápas

WSH 
-
 BOS
30. 03. 2024 -

Novinky z tímu

23. 03. 2024 - Útočník Bostonu Brad Marchand pravdepodobne bude hrať v sobotnom zápase proti Philadelphii po tom, čo vynechal piatkový tréning. „Nepoviem, že je to stopercentné. Je to však s najväčšou pravdepodobnosťou,“ poznamenal tréner Jim Montgomery. V piatok trénoval útočník James van Riemsdyk, ktorý by sa mohol vrátiť do akcie po tom, čo vynechal dva zápasy pre ochorenie.
14. 03. 2024 - Stav zraneného útočníka Pata Maroona sa aj po jeho prestupe z Minnesoty do Bostonu naďalej posudzuje na týždennej báze. Potvrdil to hlavný tréner Bruins Jim Montgomery s tým, že sa veterán ešte nevrátil ani na ľad. Maroon podstúpil 7. februára operáciu chrbta, z ktorej sa mal pôvodne zotavovať 4-6 týždňov.
09. 03. 2024 - Boston by mohol vo svojej zostave privítať naspäť obrancu Hampusa Lindholma už v sobotnom zápase proti Pittsburghu. Švédsky odchovanec vynechal deväť zápasov pre zranenie dolnej časti tela, ale už trénuje s tímom a tréner Jim Montgomery o ňom v piatok povedal toto: „Vyzerá to tak, že pravdepodobne bude hrať. Nechcem nič hovoriť na 100 %, pretože musíme počkať na to, ako sa bude cítiť večer a zajtra.“

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

charaZdeno
CHÁRA

obranca
#33, C

Reklama

O tíme v kocke

Boston Bruins

Vznik: 1924
Aréna: TD Garden (kapacita: 17 565)
Adresa: TD Garden, Suite 250, Boston, MA 02114
Oficiálny web: www.bostonbruins.com
Farma(AHL): Providence Bruins
Najväčšie úspechy: 6x Stanley Cup (1929, 1939, 1941, 1970, 1972, 2011)
Vyradené čísla: 2 (E.Shore), 3 (L.Hitchman), 4 (B.Orr), 5 (A.Clapper), 7 (P.Esposito), 8 (C.Neely), 9 (J.Bucyk), 15 (M.Schmidt), 16 (R.Middleton), 24 (T.O'Reilly), 77 (R.Bourque), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jozef Stumpel, Milan Jurčina, Zdeno Chára, Miroslav Šatan, Andrej Meszároš, Peter Cehlárik