SlovakNHL.sk

Tri tímy, v ktorých by mohol zakotviť Halák

V zámorí sa začalo špekulovať o výmene Jaroslava Haláka z Vancouveru. Na šumy nadviazal aj Matthew Zator, ktorý zostavil prehľad troch destinácií, ktoré by v prípade výmeny mohli prichádzať do úvahy.

Slovenský brankár odchytal doteraz za Canucks osem zápasov a keď nastúpi v desiatom, získa nárok na bonus vo výške 1,25 milióna amerických dolárov. Pri Thatcherovi Demkovi veľa šancí nedostáva, pretože americký mladík podáva výborné výkony.

Vancouver by tak mohol mať motiváciu zrealizovať výmenu a Halák by pri nedostatku príležitostí mohol mať motiváciu výmene prikývnuť a vzdať sa klauzuly o nevymenitenosti. Ktoré tri tímy by o neho mohli mať podľa Zatora záujem?

Edmonton Oilers

Nie je tajomstvom, že hlavnou slabinou Oilers je bránkovisko. Mike Smith je náchylný na zranenia a Mikko Koskinen je pri najlepšom priemerný. Tím mal skvelý štart do sezóny, no v ostatnom čase sa trápi. Ak má ambície bojovať o Stanleyho pohár, Ken Holland musí čo najskôr vyriešiť otázku bránkoviska.

„Nehovorím, že Halák je odpoveďou na všetky problémy Oilers, ale určite by pomohol. Možno má u Canucks bilanciu 1-4-2, no to nehovorí celý príbeh. Keď dostal šancu v bráne, hráči pred ním nedokázali strieľať góly,“ poznamenal Zator, podľa ktorého by Canzucks mohli od Edmontonu získať voľbu v 2. alebo 3. kole draftu alebo nádej, ako je Tyler Benson, ktorému by sa mohla hodiť zmena prostredia.

Vegas Golden Knights

Golden Knights nepotrebujú pomoc do brány tak zúfalo ako Oilers, ale pomohol by sa im hodila, pretože po odchode Marc-Andre Fleuryho nie je ich bránkovisko také silné, ako bývalo. Čísla Robina Lehnera v tejto sezóne nie sú pekné a jeho náhradník Laurent Brossoit na tom nie je omnoho lepšie. Tím momentálne svoje problémy v bráne rieši prestrieľavaním súperov, no nie je vylúčené, že sa výmenou rozhodne aj obmedziť góly vo svojej brány.

„Halákove čísla sú lepšie ako Lehnerove a Brossoitove. Jeho cap-hit je tiež zvládnuteľný a všetci vieme, ako ľahko dokážu Golden Knights využívať strop vo svoj prospech. Hoci to pred uzávierkou prestupového obdobia budú mať so stropom náročné, neprekvapilo by ma, ak by som od nich uvidel pár výmen, aby si posilnili zostavu pre dlhú púť v play-off,“ skonštatoval Zator.

Toronto Maple Leafs

Toronto má v osobe Jacka Campbella jedného z najlepších brankárov NHL. problémom je, že nedokáže odchytať všetky zápasy sám. Petr Mrázek zaostal za očakávaniami a ako dlhodobé náhrady sa za neho neujali ani Michael Hutchinson a Joseph Woll. Ak by Maple Leafs vymenili Mrázka pred uzávierkou, Halák by mohol byť odpoveďou. Jeho cap-hit by bol nižší o 2,3 milióna dolárov ako ten Mrázkov.

Podľa Zatora by mohol opačným smerom putovať obranca Justin Holl, ktorý by mohol zapasovať do zostavy Canucks. Ak nie on, Vancouver by mohol získať draftovú voľbu alebo nádej strednej úrovne, ako sú Nicholas Abruzzese či Roni Hirvonen, pri ktorom by však tím z Britskej Kolumbie musel pravdepodobne ešte niečo k Halákovi priložiť.

// Publikované: 07. 01. 2022
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
WPG 
-
 VAN

4:2

(1:1, 1:1, 2:0)

Nasledujúci zápas

VAN 
-
 NSH
21. 04. 2024 -

Novinky z tímu

10. 04. 2024 - Brankár Thatcher Demko (dolná časť tela) a útočník Elias Lindholm (horná časť tela) boli v utorok na ľade počas tréningu Vancouveru, hoci prvý menovaný tréningové jednotku opustil pred jej koncom. Obaja robia pokroky zo zranení a ich stav sa už posudzuje denne. Hlavný tréner Rick Tocchet nepovedal, kedy by sa mohol Demko dočkať štartu, no Lindholm by mohol hrať už v stredu proti Arizone.
31. 03. 2024 - Útočník Vancouveru Elias Lindholm zostáva mimo hry s nešpecifikovaným zranením, ktoré sa naďalej posudzuje na dennej báze. Hlavný tréner Rick Tocchet sa neobáva, že by center tretej formácie mohol absentovať dlhodobo.
26. 03. 2024 - Generálny manažér tímu Vancouver Canucks Patrik Allvin oznámil, že tím povolal útočníka Jonathana Lekkerimäkiho zo švédskeho Örebra a preradil ho do Abbotsofrdu z AHL. Devätnásťročný Švéd zaznamenal v najvyššej švédskej súťaži 31 bodov (19+12) v 46 dueloch. Canucks ho draftovali v roku 2022 z 15. miesta.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Canucks Ľubomír Vaic, Jozef Balej, Pavol Demitra a Mário Bližňák.

Reklama

O tíme v kocke

Vancouver Canucks

Vznik: 1945
Aréna: Rogers Arena (kapacita: 18 422)
Adresa: Rogers Arena, 800 Griffiths Way, Vancouver, BC V6B 6G1
Oficiálny web: www.canucks.com
Farma(AHL): Manitoba Moose
Najväčšie úspechy: 2x finále Stanley Cupu (1982, 1994)
Vyradené čísla: 10 (P.Bure), 12 (S.Smyl), 16 (T.Linden), 19 (M.Näslund), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Ľubomír Vaic, Jozef Balej, Pavol Demitra, Mário Bližňák, Jaroslav Halák