SlovakNHL.sk

Mohol by sa Halák stať spoluhráčom mladého krajana?

Jadro tímu Washington Capitals vstúpilo do neskorších fázy kariér jeho členov. Ak bude chcieť bojovať o Stanleyho pohár aj v tomto roku, generálny manažér Brian MacLellan bude musieť posilniť bránkovisko.

Iľja Samsonov, Vítek Vaněček ani Zach Fucale nedodávajú pred kľúčovými časťami sezóny veľkú istotu pre tím, ktorý má na to, aby zašiel v play-off ďaleko. Bez lepšieho bránkoviska to však podľa Pata Hirtleho možné nebude.

Zámorský autor tvrdí, že už nie je otázkou či, ale kedy generálny manažér angažuje nového muža v maske. Má niekoľko možností, vrátane štyroch, ktoré vytipoval. A hneď na prvom mieste figuroval slovenský gólman Jaroslav Halák.

„Všetko staré je znova nové, že? Jaroslav Halák, teraz robiaci náhradníka Thatcherovi Demkovi z Vancouver, si užil šálku kávy vo Washingtone počas ročníka 2013/14. Bolo to z väčšej miery zabudnuteľné pôsobenie, počas ktorého Halák odchytal 12 zápasov s bilanciou 5-4-3,“ poznamenal Hirtle.

„Pri jednoročnej zmluve a s cap-hitom len 1,5 milióna amerických dolárov je Halák najlepšou možnosťou, pokiaľ ide o skúsenosti, ktorá by pred prestupovou uzávierkou zapasovala do súčasnej platovej štruktúry Capitals a ponúkla vylepšenie oproti Samsonovovi. Jeho bilancia 1-4-2 nie je úžasná, ale to ani Canucks. Pri priemere 2,59 inkasovaného gólu na zápas a 91,5% úspešnosti zákrokov by mu malo chytanie za lepším, hlbším tímom vyprodukovať dobré výsledky.“

Okrem bratislavského rodáka Hirtle poukázal na Marc-Andre Fleuryho zo Chicaga, Jonathana Quicka z Los Angeles a Anthonyho Stolarza z Anaheimu.rn

// Publikované: 13. 01. 2022
 

Posledný zápas

13. 04. 2024
EDM 
-
 VAN

1:3

(0:1, 1:1, 0:1)

Nasledujúci zápas

VAN 
-
 CGY
16. 04. 2024 -

Novinky z tímu

10. 04. 2024 - Brankár Thatcher Demko (dolná časť tela) a útočník Elias Lindholm (horná časť tela) boli v utorok na ľade počas tréningu Vancouveru, hoci prvý menovaný tréningové jednotku opustil pred jej koncom. Obaja robia pokroky zo zranení a ich stav sa už posudzuje denne. Hlavný tréner Rick Tocchet nepovedal, kedy by sa mohol Demko dočkať štartu, no Lindholm by mohol hrať už v stredu proti Arizone.
31. 03. 2024 - Útočník Vancouveru Elias Lindholm zostáva mimo hry s nešpecifikovaným zranením, ktoré sa naďalej posudzuje na dennej báze. Hlavný tréner Rick Tocchet sa neobáva, že by center tretej formácie mohol absentovať dlhodobo.
26. 03. 2024 - Generálny manažér tímu Vancouver Canucks Patrik Allvin oznámil, že tím povolal útočníka Jonathana Lekkerimäkiho zo švédskeho Örebra a preradil ho do Abbotsofrdu z AHL. Devätnásťročný Švéd zaznamenal v najvyššej švédskej súťaži 31 bodov (19+12) v 46 dueloch. Canucks ho draftovali v roku 2022 z 15. miesta.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Canucks Ľubomír Vaic, Jozef Balej, Pavol Demitra a Mário Bližňák.

Reklama

O tíme v kocke

Vancouver Canucks

Vznik: 1945
Aréna: Rogers Arena (kapacita: 18 422)
Adresa: Rogers Arena, 800 Griffiths Way, Vancouver, BC V6B 6G1
Oficiálny web: www.canucks.com
Farma(AHL): Manitoba Moose
Najväčšie úspechy: 2x finále Stanley Cupu (1982, 1994)
Vyradené čísla: 10 (P.Bure), 12 (S.Smyl), 16 (T.Linden), 19 (M.Näslund), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Ľubomír Vaic, Jozef Balej, Pavol Demitra, Mário Bližňák, Jaroslav Halák