SlovakNHL.sk

Pánik vedel, kam namieriť. Snáď bude marec lepší, dúfa + video

Slovenský útočník Richard Pánik svojím ôsmym gólom v sezóne a prvým od 29. januára pomohol Washingtonu k dôležitej výhre 4:3 nad Minnesotou.

Pánik ukončil svoje 13-zápasové strelecké suchoty v 11. minúte prvej tretiny, keď posielal Capitals prvýkrát do vedenie (2:1). Výbornú prácu predtým urobil Carl Hagelin, ktorý pri mantineli dravo a úspešne bojoval o puk.

„Dúfal som, že vyhrá svoj súboj. On ho vyhral a dostal ma v podstate do úniku. Urobil dobrú prácu,“ povedal Pánik. „Ja som sa len pozrel a videl som, že brankár je trochu zle postavený, tak som to skúsil vystreliť na jeho vyrážačku.“



Pánik hral v zápase vo štvrtom útoku po boku Nica Dowda a Garneta Hathawaya. V druhej polovici zápasu toho veľa neodohrali, ale v prvej tretine odohrali niekoľko kvalitných striedaní a pomohli tím nabudiť do zvyšku duelu.

„To je presne to, čo sa snažíme robiť. Chceme prinášať energiu tímu, hrať telom a hrať hlavne v pásme súpera. Myslím si, že v tom robíme dobrú robotu,“ poznamenal Pánik.

Washington si v nedeľu pripísal tretiu výhru z posledných štyroch zápasov a zdá sa, že už má za ťažkým obdobím, počas ktorého prehral sedem zápasov z deviatich. Martinský rodák dúfa, že si tím pred štartom play-off formu udrží, aby ju nebol nútený hľadať v kritickom čase sezóny.

„Každý teraz bojuje o play-off. Je dobré, že sme sa dostali z toho trápenia vo februári a dúfajme, že marec bude pre nás lepší. Je dôležité hrať pred play-off dobre. Nedá sa len stlačiť tlačidlo, keď príde play-off,“ skonštatoval Pánik.

// Publikované: 02. 03. 2020
 

Posledný zápas

21. 04. 2024
NYR 
-
 WSH

4:1

(0:0, 3:1, 1:0)

Nasledujúci zápas

NYR 
-
 WSH
23. 04. 2024 -

Novinky z tímu

23. 04. 2024 - Obranca Washingtonu Vincent Iorio v pondelok nekorčuľoval po tom, čo nedohral nedeľný zápas proti Rangers pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel pri bodyčeku Alexisa Lafrenierea. Hlavný tréner Spencer Carbery informoval, že sa stav jeho zverenca bude posudzovať na dennej báze. Podľa Colina Stehensona z Newsday by Iorio mohol mať poranené rameno.
22. 04. 2024 - Slovenský obranca Washingtonu Martin Fehérváry dal o sebe vedieť v otváracom zápase série prvého kola play-off proti Rangers aj gólovo, keď v strede druhej tretiny usmernil do brány strelu Toma Wilsona a strelil vôbec svoj prvý gól v play-off v kariére. Znížil ním na 1:3, ale spoluhráči na neho nenadviazali, a tak Capitals vstúpili do bojov o Stanleyho pohár prehrou 1:4. Fehérváry v predošlých ôsmich zápasoch play-off v kariére nezaznamenal ani asistenciu.

21. 04. 2024 - Obrancovia Rasmus Sandin a Nick Jensen, ktorých sužovali zranenia hornej časti tela, trénovali v sobotu s tímom, ale mali na sebe dresy zakazujúce kontakty. Hlavný tréner Spencer Carbery však nevylúčil, že by sa mohli vrátiť do akcie už v dnešnom otváracom zápase série proti Rangers. Obaja korčuľovali individuálne už počas štvrtka a piatka a pocestujú s tímom do New Yorku.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: