SlovakNHL.sk

Ovečkinov návrat sa blíži. Mentálne aj fyzicky je na tom dobre, tvrdí tréner

Hviezdny útočník Alex Ovečkin by sa mohol pripojiť k spoluhráčom z tímu Washington Capitals v rámci druhej fázy návratu NHL už čoskoro. V pondelok to povedal hlavný tréner Todd Reirden.

Tridsaťštyriročný moskovský rodák pôvodne zostáva po prerušení ročníka v oblasti Washingtonu, ale spolu s rodinou sa pred narodením druhého syna presunul na Floridu. Tam aj korčuľuje so skupinou hráčov, ako sú Igor Šesťorkin, Nikita Zadorov či Jevgenij Dadonov.

„Myslím si, že je pripravený a bude pripravený, keď príde ten čas, aby sme sa mohli oficiálne vrátiť k hraniu. Mohli by sme ho tu vidieť už čoskoro, na základe toho, ako to tu bude vyzerať so zdravím a ké budú plány NHL,“ povedal Reirden.

Ovečkin počas prerušenia ročníka ťažil aj z prítomnosti jeho osobného kondičného trénera Pavla Burlačenka, ktorý ho udržiaval vo forme aj mimo ľadu. Do zámoria stihol prísť krátko pred prerušením sezóny.

„Znie skutočne dobre a je nadšený z návrtu aj šancí nášho tímu. Samozrejme, vie, že to bude veľmi nepredvídateľné. V NHL niečo takéto zažívame prvýkrát. Je na skutočne dobrom mieste mentálne aj fyzicky. Myslím si, že máme skutočné šťastie, že s ním bol schopný stráviť celý ten čas jeho tréner Pavel,“ skonštatoval Reirder.

Washington si pred začiatkom prvého kola play-off zahrá o nasadenie proti Bostonu, Tampe a Philadelphii. V súčasnosti sa v tréningovom zariadení v Arlingtone pripravujú len štyri hráči – brankár Braden Holtby, obranca John Carlson a útočníci Jevgenij Kuznecov a Lars Eller.

// Publikované: 16. 06. 2020
 

Posledný zápas

23. 04. 2024
NYR 
-
 WSH

4:3

(2:1, 2:1, 0:1)

Nasledujúci zápas

WSH 
-
 NYR
26. 04. 2024 -

Novinky z tímu

24. 04. 2024 - Slovenský obranca Martin Fehérváry si v druhej tretine odsedel trest za nedovolené bránenie a následne sa pri návrate na ľad dostal do úniku, ktorým mohol dostať Washington na koňa. Stav druhého zápasu série proti Rangers bol totiž v tom čase nerozhodný 2:2. Nanešťastie, druhý gól v play-off nestrelil a New York následne strelil dva góly, aby zápas vyhral 4:3 a viedol v sérii už 2:0 na zápasy. Fehérváry odohral 21 minút so ziskom „mínusky“.

23. 04. 2024 - Obranca Washingtonu Vincent Iorio v pondelok nekorčuľoval po tom, čo nedohral nedeľný zápas proti Rangers pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel pri bodyčeku Alexisa Lafrenierea. Hlavný tréner Spencer Carbery informoval, že sa stav jeho zverenca bude posudzovať na dennej báze. Podľa Colina Stehensona z Newsday by Iorio mohol mať poranené rameno.
22. 04. 2024 - Slovenský obranca Washingtonu Martin Fehérváry dal o sebe vedieť v otváracom zápase série prvého kola play-off proti Rangers aj gólovo, keď v strede druhej tretiny usmernil do brány strelu Toma Wilsona a strelil vôbec svoj prvý gól v play-off v kariére. Znížil ním na 1:3, ale spoluhráči na neho nenadviazali, a tak Capitals vstúpili do bojov o Stanleyho pohár prehrou 1:4. Fehérváry v predošlých ôsmich zápasoch play-off v kariére nezaznamenal ani asistenciu.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: