SlovakNHL.sk

Cena Zdena Cháru. Kto by ju mohol získavať?

Zdeno Chára. Z podceňovaného hráča sa stala legenda. Až taká, že by po nej mohla byť v NHL raz pomenovaná cena. Minimálne v úvahách sa tak už stalo.

Chára toho dokázal v kariére veľa – získal Norrisovu trofej, vytvoril rekord NHL v tvrdosti strely a napokon ako kapitán doviedol Boston aj k Stanleyho poháru.

Žiaden Slovák nemal v NHL po sebe pomenovaný tím v zápase hviezd. Len Chára. Mohol by mať po sebe teraz pomenovanú aj trofej?

Na NHL Network triešili Jamison Coyle a Mike Johnson „iné“ trofeje, pričom tú Chárovu by mohol dostávať hráč, ktorý prejaví najlepšie zlepšenie. Práve zlepšenie bolo totiž pre Cháru v kariére typické.

„Keď prvýkrát prišiel do ligy, bol s 206 cm nemotorný. Nekorčuľoval dobre, súperi to mohli využívať. Pozrime sa, ako sa zlepšila jeho hra rokmi. U Islanders to nebol dobrý tím a on sa trápil. V Ottawe sa našiel. Stal sa z neho skutočne dobrý hráč. Potom prišiel do Bostonu, kde sa z neho stal budúci člen Siene slávy. Big Z. Je to očividne hráč, ktorý sa veľmi zlepšil,“ povedal Johnson.

A kto by patril medzi finalistov, ak by sa cena odovzdávala v tomto roku? Mackenzie Weegar z Floridy, Jack Campbell z Toronta a Joel Farabee z Philadelphie. rn

// Publikované: 08. 09. 2021
 

Posledný zápas

21. 04. 2024
NYR 
-
 WSH

4:1

(0:0, 3:1, 1:0)

Nasledujúci zápas

NYR 
-
 WSH
23. 04. 2024 -

Novinky z tímu

22. 04. 2024 - Slovenský obranca Washingtonu Martin Fehérváry dal o sebe vedieť v otváracom zápase série prvého kola play-off proti Rangers aj gólovo, keď v strede druhej tretiny usmernil do brány strelu Toma Wilsona a strelil vôbec svoj prvý gól v play-off v kariére. Znížil ním na 1:3, ale spoluhráči na neho nenadviazali, a tak Capitals vstúpili do bojov o Stanleyho pohár prehrou 1:4. Fehérváry v predošlých ôsmich zápasoch play-off v kariére nezaznamenal ani asistenciu.

21. 04. 2024 - Obrancovia Rasmus Sandin a Nick Jensen, ktorých sužovali zranenia hornej časti tela, trénovali v sobotu s tímom, ale mali na sebe dresy zakazujúce kontakty. Hlavný tréner Spencer Carbery však nevylúčil, že by sa mohli vrátiť do akcie už v dnešnom otváracom zápase série proti Rangers. Obaja korčuľovali individuálne už počas štvrtka a piatka a pocestujú s tímom do New Yorku.
18. 04. 2024 - Generálny manažér Washingtonu Brian MacLellan v stredu potvrdil, že sa Ryan Leonard v play-off ku Capitals nepripojí a strávi ešte jeden rok na Bostonskej vysokej škole. Vedenie tímu jeho rozhodnutie podporuje. Devätnásťročný americký útočník bol draftovaný vlani z 8. miesta.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: