SlovakNHL.sk

Ako vyzerajú dnes? Anaheim Ducks

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Začíname Anaheimom.

logo Anaheim Ducks

Anaheim v minulej sezóne skončil na šiestom mieste Pacifickej divízie a po prvýkrát od ročníka 2011/12 sa neprebojoval do play-off. Už vo februári tím vyhodil trénera Randyho Carlylea, ktorého v júni nahradil Dallas Eakins.

Tím, za ktorý v minulosti hrával zo Slovákov len Ľubomír Višňovský, nemá v zostave žiadneho hráča spod Tatier. Momentálne má využitých 44 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe sú písaní 22 hráči, vrátane Patricka Eavesa, nad ktorého zdravotným stavom visí otáznik a Ryana Keslera, o ktorom sa písalo, že by mohol vynechať celú budúcu sezónu.

Kalifornský tím toho v lete veľa významného na hráčskom poli neurobil a najväčšiu pozornosť vyvolalo vykúpenie Coreyho Perryho zo zmluvy, k naplneniu ktorej chýbali dva roky s „cap-hitom“ 8,6 milióna dolárov. V novej sezóne sa Ducks budú spoliehať najmä na nový trénerský štýl a ďalšie napredovanie mladíkov, potenciálne aj tých, ktorých vlani Eakins trénoval v San Diegu.

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Ducks sa stal americký center Trevor Zegras vybraný z celkového deviateho miesta. Tím si v prvom kole, z 29. miesta, vybral aj kanadského krídelníka Braydena Traceyho. Ďalšími voľbami boli americký obranca Jackson LaCombe (39.), americký obranca Henry Thrun (101.), americký center Trevor Janicke (132.), americký obranca William Francis (163.) a kanadský obranca Matthew Hill (186.).

Hráčske príchody

Cez výmenu s Montrealom získal tím krídelníka Nicolasa Deslauriersa. Ako voľní hráči prišli aj brankár Anthony Stolarz, obranca Jani Hakanpää a útočníci Blake Pietila, Andrew Poturalski a Andreas Martinsen.

Hráčske odchody

Okrem vykúpeného Perryho opustili Anaheim obrancovia Andrej Šustr, Trevor Murphy, Andy Welinski, Jaycob Megna a Jake Dotchin, ako aj útočníci Ben Street, Kevin Roy a Adam Cracknell. Šustr, Murphy a Cracknell odišli do Európy.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má kalifornský tím k dispozícii ešte zhruba 9,25 milióna amerických dolárov. Aktuálne na novú zmluvu čakajú len hráči zo systému – útočníci Chase De Leo a Justin Kloos. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať Patrick Eaves, Troy Terry, Daniel Sprong, Korbinian Holzer a Ryan Miller, ako aj Andreas Martinsen, Blake Pietila a Sam Carrick.

Využitie platového rozpočtu (78,875 mil. USD*):
Ú O B  
* - odpočítané vykúpenie zo zmluvy (2,625 mil. USD)

Aktuálnu zostavu tvorí 14 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy takmer 44 miliónov amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom je kapitán Ryan Getzlaf s „cap-hitom“ 8,25 milióna amerických dolárov. V kempe by mohli zamiešať kartami napríklad Max Comtois či Sam Steel. Predpokladané útoky vyzerajú takto:

Rickard Rakell - Ryan Getzlaf - Ondřej Kaše
Carter Rowney - Adam Henrique - Jakob Silfverberg
Troy Terry - Devin Shore - Max Jones
Nick Ritchie - Derek Grant - Daniel Sprong
(Extra: Nicolas Deslauriers, Patrick Eaves, Ryan Kesler)

V obrane je momentálne vedených len päť hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 17,3 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Cam Fowler – 6,5 milióna amerických dolárov. V predpokladaných pároch možno počítať aj s Jacobom Larssonom zo systému, ktorému bude konkurenciou aj napríklad už spomínaný Hakanpää.

Hampus Lindholm - Josh Manson
Cam Fowler - Korbinian Holzer
Brendan Guhle - Jacob Larsson

Anaheim má pod jednocestnou zmluvou až troch brankárov, ktorí spolu na papieri činia 8,275 milióna amerických dolárov. Jednotkou bude John Gibson, ktorého „cap-hit“ je 6,4 milióna dolárov. Náhradníka by mu mal robiť Ryan Miller, ale šancu v kempe bude mať aj Anthony Stolarz.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.

// Publikované: 09. 07. 2019
 

Posledný zápas

26. 03. 2024
SEA 
-
 ANA

4:0

(2:0, 2:0, 0:0)

Nasledujúci zápas

SEA 
-
 ANA
28. 03. 2024 -

Novinky z tímu

24. 03. 2024 - Útočník Leo Carlsson sa v sobotu vrátil do tréningového procesu dva dni po tom, čo v zápase Anaheimu proti Chicagu utrpel zranenie dolnej časti tela pri kolízii „koleno na koleno“ s obrancom Alexom Vlasicom. „Je to len boľavé. Nie je to nič vážne, vyzeralo to horšie, ako to bolo, takže je to fajn. Našťastie,“ povedal švédsky mladík po tréningu.
18. 03. 2024 - Do zostavy Anaheimu sa v nedeľnom zápase proti St. Louis vrátili útočníci Leo Carlson, ktorý vynechal osem zápasov pre otras mozgu, a Max Jones, ktorý vynechal tri zápasy pre chorobu. Jones pri prehre 2:4 nebodoval, Carlson zaznamenal asistenciu.
15. 03. 2024 - Slovenský útočník Pavol Regenda v úvode tretej tretiny prekonal Marc-Andre Fleuryho, aby sa tešil z prvého gólu v tejto sezóne. radosť však netrvalo dlho a rozhodcovia gól po trénerskej výzve neuznali pre predchádzajúce postavenie mimo hry. Anaheim tak prišiel o kontaktný gól a nakoniec prehral s Minnesotou 0:2. Regenda v dueli odohral necelých 12 minút s „mínuskou“, dvoma strelami a troma bodyčekmi.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekal dres Ducks Ľubomír Višňovský.

Reklama

O tíme v kocke

Anaheim Ducks

Vznik: 1993
Aréna: Honda Center (kapacita: 17 174)
Adresa: Honda Center, 2695 Katella Ave., Anaheim, CA 92806
Oficiálny web: www.anaheimducks.com
Farma(AHL): San Diego Gulls
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (2007)
Vyradené čísla: 8 (Teemu Selanne), 9 (Paul Kariya), 27 (Scott Niedermayer), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Ľubomír Višňovský, Pavol Regenda