SlovakNHL.sk

Jurčo má pred novom sezónou dve priority

Tomáš Jurčo sa z hokejové Edmontonu presťahuje do mesta z púšte, ktoré sa spája skôr s bujarým nočným životom, ako so zimným športom. Na pôsobenie v ňom sa však teší.

Tím Vegas Golden Knights si veľmi rýchlo vydobyl kvalitné renomé, pokiaľ ide o atmosféru v jeho domácej T-Mobile Aréne. A slovenský útočník, ktorého kasína nelákajú, sa okrem dobrých koncertov či súbojov UFC teší práve na ňu.

„Zatiaľ som mal šťastie na mestá, kde ľudia hokejom naozaj žili. Vegas síce na prvý pohľad nepôsobí ako hokejové mesto, ale fanúšikovia robia skvelú atmosféru a človek má pocit, že v NHL pôsobia už roky a vyhrali niekoľko Stanleyho pohárov,“ povedal Jurčo pre denník SME.

Jurčo doteraz pôsobil v tímoch s bohatou históriou – vyskúšal si dva tímy z „Original Six“ (Detroit, Chicago) a naposledy hrával za Oilers, ktorí v dobách najväčšej slávy získali päť Stanleyho pohárov. Vegas má však za sebou len tri sezóny.

„Históriu príliš neriešim. Sústredím sa najmä na to, že tím je veľmi kvalitný,“ poznamenal Jurčo. „Zatiaľ mám o klube len pozitívne informácie. Navyše, klub je veľmi sympatický a v prvých sezónach sa pohyboval na vysokých priečkach.“

Dvadsaťsedemročný košický rodák nemal v posledných rokoch šťastie na zdravie a zdravotné problémy mu ovplyvnili aj minulý ročník, v ktorom odohral za Oilers či Bakersfield Condors v AHL dokopy len 20 zápasov. Preto nie je prekvapivé, s akými ambíciami vstúpi do nového ročníka.

„Najzákladnejšie bude, aby som ostal zdravý. V minulých rokoch som toľko šťastia nemal, ale verím, že teraz sa trochu prikloní na moju stranu. Druhou prioritou bude etablovať sa v NHL na dlhší čas. Ak to vyjde, budem veľmi rád,“ dodal Jurčo.

// Publikované: 14. 11. 2020
 

Posledný zápas

16. 04. 2024
VGK 
-
 CHI

3:1

(0:0, 1:0, 2:1)

Nasledujúci zápas

VGK 
-
 ANA
18. 04. 2024 -

Novinky z tímu

05. 04. 2024 - Útočník Tomáš Hertl sa približuje k návratu z operácie kolena, ale v piatok svoj debut v drese Vegas ešte nezažije. Povedal to hlavný tréner Bruce Cassidy. Golden Knights následne budú v akcii opäť v pondelok vo Vancouveri. Hertl začal v utorok trénovať s tímom bez obmedzení po tom, čo nejaký čas korčuľoval individuálne.
02. 04. 2024 - Útočník Tomáš Hertl sa v pondelok po prvýkrát pripojil na ľade k tímu Vegas Golden Knights, do ktorého bol vymenený pred prestupovou uzávierkou. Korčuľoval v drese zakazujúcom kontakty. „Neviem, kedy bude hrať, ale zajtra hrať nebude. Stále je v červenom drese, takže uvidíme, aké pokroky bude robiť,“ povedal tréner Bruce Cassidy. Hertl sa zotavuje z operácie kolena, ktorú absolvoval 12. februára.
30. 03. 2024 - Obranca Alex Pietrangelo vynechal šesť zápasov pre chorobu, ale v piatok sa pripojil k tímu na dobrovoľnom tréningu a v sobotnom zápase proti Minnesote by sa mohol vrátiť do základnej zostavy Vegas. Rozhodne sa o tom v deň zápasu. Duel vynechá útočník William Carrier, ktorého zranenie hornej časti tela sa naďalej posudzuje denne.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekal dres Golden Knights Tomáš Tatar.

Reklama

O tíme v kocke

Vegas Golden Knights

Vznik: 2017
Aréna: T-Mobile Arena (kapacita: 17 500)
Adresa: Paradise, Nevada
Oficiálny web: www.vegasgoldenknights.com
Farma(AHL): Chicago Wolves
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (2023)
Vyradené čísla: 58 (počet obetí streľby v meste), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Tomáš Tatar