SlovakNHL.sk

Oilers sa nakoniec vzdajú draftovej voľby, zmenila sa aj podmienka Vatanenovej výmeny

V piatok prišli novinky ohľadom podmienok dvoch výmen, ktoré sa stali nejasné po tom, čo sa NHL rozhodla dokončiť sezónu 2019/20 formátom rozšíreného play-off, ktoré zahŕňa aj netypické skupiny o nasadenie a kvalifikačné predkolo.

Tím Edmonton Oilers sa bude nakoniec musieť vzdať voľby v treťom kole draftu v prospech Calgary Flames. Liga rozhodla, že Oilers budú musieť poslať provinčnému rivalovi voľbu z tohtoročného alebo budúcoročného draftu, aby sa dokončila výmena James Neal-Milan Lucic.

Edmonton má čas na rozhodnutie do začiatku tretieho kola tohtoročného draftu.

Útočníci boli vymenení pred rokom a podmienkou bolo, že Flames získajú draftovú voľbu, ak Neal strelí v ročníku 2019/20 minimálne 21 gólov a Lucic ich bude mať minimálne o 10 menej ako Neal. Obe podmienky boli blízko k splneniu pri nečakanom prerušení ročníka – Neal strelil 19 gólov, Lucic osem.

Zmena podmienky vo výmene Vatanena

Vo výmene medzi Carolinou a New Jersey, prostredníctvom ktorej Hurricanes získali obrancu Samiho Vatanena, sa zase menili podmienky podmienečnej draftovej voľby. Informoval o tom Elliotte Friedman zo Sportsnet.

Ak Carolina zdolá v predkole Rangers a Vatanen odohrá 70 % zápasov od 1. kola play-off, New Jersey získa voľbu v treťom kole tohtoročného draftu. Ak Hurricanes zdolajú Rangers a Vatanen neodohrá 70 % zápasov play-off, bude záležať na tom, koľko ich odohrá proti Rangers. Ak odohrá minimálne dva zápasy, Devils získajú voľbu v štvrtom kole tohtoročného draftu. Ak by odohral dva zápasy a jeho tím by sériu prehral, do Newarku by putovala voľba v štvrtom kole tohtoročného alebo budúcoročného draftu. Ak by Vatanen neodohral ani dva zápasy proti Rangers, Devils by nezískali žiadnu voľbu.

Pôvodne sa tímy dohodli na tom, že New Jersey získa voľbu v štvrtom kole draftu, ak by Vatanen odohral za nový klub päť zápasov základnej časti. Tretie kolo by sa z nej stalo, ak by odohral 12 zápasov základnej časti alebo 70 % zápasov play-off svojho tímu.

Pripomeňme, že pre zranenie Vatanen neodohral po výmene ani jeden súťažný zápas. Tento týždeň hral v prípravnom zápase a mal by hrať aj v sobotu proti Rangers.

// Publikované: 01. 08. 2020
 

Posledný zápas

22. 04. 2024
CAR 
-
 NYI

5:3

(0:2, 1:1, 4:0)

Nasledujúci zápas

NYI 
-
 CAR
25. 04. 2024 -

Novinky z tímu

20. 04. 2024 - Tím Carolina Hurricanes odštartuje sériu prvého kola play-off proti Islanders bez útočníka Jespera Fasta, ktorého sužuje zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v poslednom zápase proti Columbusu. Informoval o tom hlavný tréner Rod Brind’Amour.
18. 03. 2024 - Útočník Caroliny Teuvo Teräväinen vynechal v nedeľu druhý zápas po sebe pre zranenie hornej časti tela. Hlavný tréner Rod Brind’Amour k jeho stavu uviedol: „Dúfame, že bude k dispozícii v nejakom bode budúceho týždňa. Uvidíme, či to bude utorok. Nemyslím si, že pôjde o dlhodobé zranenie.“
07. 03. 2024 - Carolina v stredu aktivovala z listiny zranených hráčov brankára Anttiho Raantu, ktorý nechytal od 8. februára pre zranenie dolnej časti tela. V stredu už trénoval s tímom a bude tretím gólmanom na aktívnej súpiske Hurricanes. Figurujú na nej aj Piotr Kočetkov a Spencer Martin. Frederik Andersen ešte povolanie k návratu do zápasovej akcie nedostal, ale malo by k tomu dôjsť už v blízkej budúcnosti.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Hurricanes Tomáš Malec a Andrej Sekera. Ešte za Hartford hrávali aj Jerguš Bača a Róbert Petrovický.

Reklama

O tíme v kocke

Carolina Hurricanes

Vznik: 1972/1997
Aréna: RBC Center (kapacita: 18 730)
Adresa: Carolina Hurricanes, 1400 Edwards Mill Road, Raleigh, NC 27607
Oficiálny web: www.carolinahurricanes.com
Farma(AHL): Charlotte Checkers
Najväčšie úspechy: 1x Stanley Cup (2006)
Vyradené čísla: 2 (G.Wesley), 10 (R.Francis), 17 (R.Brind'Amour), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jerguš Bača, Róbert Petrovický (Hartford); Tomáš Malec, Andrej Sekera