SlovakNHL.sk

Carolina sa vracia do akcie. Do hry sa vráti aj veľké meno

Tím Carolina Hurricanes sa musel vyrovnať s nákazou novým koronavírusom i odložením štyroch zápasov na neskorší termín. Dobrou správou je, že už vo štvrtok sa vráti do akcie.

Vo štvrtkovom zápase proti Tampe Bay by sa pritom mal do zostavy Hurricanes vrátiť aj kapitán Jordan Staal, ktorý v utorok trénoval so spoluhráčmi.

Staal odohral v tejto sezóne len otvárací zápas, po ktorom bol pozitívne testovaní na Covid-19. Následne sa k nemu na covidovej listine pripojili aj Teuvo Teravainen, Jesper Fast, Warren Foegele, Jordan Martinook a Jaccob Slavin. Tí ešte netrénovali a hrať nebudú.

Namiesto nich v utorok trénovali s prvým tímom útočníci Morgan Geekie, Steven Lorentz a Max McCormick, ako aj obrancovia Jake Bean a Joakim Ryan. Tí sú bežne súčasťou taxi zostavy. Hurricanes ešte zvážia povolanie ďalšieho útočníka z Chicaga z AHL.

Carolina naposledy hrala 18. januára proti Nashvillu a všetci jej hráči sa museli udržovať vo forme individuálne, pretože sa musel na niekoľko dní prerušiť tréningový proces. Tréner Rod Brind’Amour tak mal pri nezvyčajných okolnostiach náročnú úlohu v príprave na štvrtok.

„Je to zložitá vec. Necháte ich rovno pracovať naplno alebo intenzitu pomaly budete zvyšovať, pretože nechcete, aby sa zranili? Spočiatku nepôjdeme na to zhurta, ale určite budeme tvrdo pracovať. Času ubúda,“ poznamenal kormidelník.

// Publikované: 27. 01. 2021
 

Posledný zápas

26. 03. 2024
PIT 
-
 CAR

4:1

(0:0, 2:1, 2:0)

Nasledujúci zápas

CAR 
-
 DET
28. 03. 2024 -

Novinky z tímu

18. 03. 2024 - Útočník Caroliny Teuvo Teräväinen vynechal v nedeľu druhý zápas po sebe pre zranenie hornej časti tela. Hlavný tréner Rod Brind’Amour k jeho stavu uviedol: „Dúfame, že bude k dispozícii v nejakom bode budúceho týždňa. Uvidíme, či to bude utorok. Nemyslím si, že pôjde o dlhodobé zranenie.“
07. 03. 2024 - Carolina v stredu aktivovala z listiny zranených hráčov brankára Anttiho Raantu, ktorý nechytal od 8. februára pre zranenie dolnej časti tela. V stredu už trénoval s tímom a bude tretím gólmanom na aktívnej súpiske Hurricanes. Figurujú na nej aj Piotr Kočetkov a Spencer Martin. Frederik Andersen ešte povolanie k návratu do zápasovej akcie nedostal, ale malo by k tomu dôjsť už v blízkej budúcnosti.
16. 02. 2024 - Brankár Frederik Andersen sa zapojil do štvrtkového tréningu Caroliny bez obmedzení po prvýkrát odkedy mal v novembri diagnostikovanú krvnú zrazeninu. Stále nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do zápasovej akcie, ale novinka je pozitívna. Hurricanes najbližšie hrajú v piatok v Arizone.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Hurricanes Tomáš Malec a Andrej Sekera. Ešte za Hartford hrávali aj Jerguš Bača a Róbert Petrovický.

Reklama

O tíme v kocke

Carolina Hurricanes

Vznik: 1972/1997
Aréna: RBC Center (kapacita: 18 730)
Adresa: Carolina Hurricanes, 1400 Edwards Mill Road, Raleigh, NC 27607
Oficiálny web: www.carolinahurricanes.com
Farma(AHL): Charlotte Checkers
Najväčšie úspechy: 1x Stanley Cup (2006)
Vyradené čísla: 2 (G.Wesley), 10 (R.Francis), 17 (R.Brind'Amour), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jerguš Bača, Róbert Petrovický (Hartford); Tomáš Malec, Andrej Sekera