SlovakNHL.sk

Ako vyzerajú dnes? New York Islanders

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade sú Islanders.

logo New York Islanders

Islanders s Barrym Trotzom na lavičke urobili v poslednej sezóne veľký pokrok a vrátili sa do play-off, kde v prvom kole vyradili Pittsburgh v štyroch zápasoch, aby nakoniec v druhom v štyroch zápasoch podľahli Caroline. V základnej časti mali bilanciu 48-27-7, ktorá bola druhá najlepšia v Metropolitnej divízii a štvrtá najlepšia vo Východnej konferencii.

Momentálne v tíme ani v systéme nie je žiaden Slovák. Tým posledným bol brankár Jaroslav Halák, ktorý klub opustil v minulom roku. New York má momentálne využitých 43 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 22 hráčov.

„Ostrovania“ neurobili v lete mnoho významných zmien vo svojom mužstve. Do popredia sa dostáva len angažovanie brankára Semiona Varlamova, ktoré znamenalo dobre medializovaný odchod Robina Lehnera. Louovi Lamoriellovi sa inak podarilo udržať všetkých ostatných kľúčových voľných hráčov, vrátane kapitána Andersa Leeho. Mužstvo vy však zrejme stále potrebovalo posilu do útoku – nástupcu všestranného Valterriho Filppulu a jedného rodeného strelca.

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Islanders sa stal švédsky útočník Simon Holmström vybraný z celkového 23. miesta. Ďalšími voľbami boli len kanadský obranca Samuel Bolduc (57.), kanadský útočník Reece Newkirk (147.), kanadský útočník Felix Bibeau (178.) a americký útočník Cole Coskey (209.).

Hráčske príchody

Všetky tri nové tváre prišli do tímu cez trh s voľnými hráčmi. Už v prvý deň po jeho otvorení podpísali zmluvy brankár Semion Varlamov a center Cole Bardreau. Neskôr sa pridal brankár Jared Coreau.

Hráčske odchody

Traja hráči sa po sezóne rozhodli pre skusy v Európe – obranca Yannick Rathgeb, brankár Jeremy Smith a útočník Mike Sislo. Ako voľní hráči si našli nové pôsobiska aj útočníci Valtteri Filppula, Steve Bernier a John Stevens, ako aj brankár Robin Lehner.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Long Islandu k dispozícii zhruba 8,65 milióna amerických dolárov. Na zmluvu však stále čakajú útočníci Anthony Beauvillier, Michael Dal Colle a Josh Ho-Sang. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať brankár Thomas Greiss a útočníci Matt Martin s Tomom Kühnhacklom. V systéme podobný status čaká na brankárov Christophera Gibsona a Jareda Coreaua, obrancu Setha Helgesona a útočníkov Matta Lorita a Travisa St. Denisa.

Využitie platového rozpočtu (81,5 mil. USD):
Ú O B
 

Aktuálnu zostavu Islanders tvorí 13 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 44,76 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je kapitán Anders Lee, ktorý je s „cap-hitom“ 7,0 milióna amerických dolárov najlepšie plateným hráčom klubu. V predpokladaných útokoch Briana Comptona nefigurujú Ross Johnston ani Andrew Ladd:

Anders Lee - Mathew Barzal - Jordan Eberle
Anthony Beauvillier - Brock Nelson - Josh Bailey
Matt Martin - Casey Cizikas - Cal Clutterbuck
Tom Kühnhackl - Tanner Fritz - Leo Komarov

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 19,75 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Johnny Boychuk, ktorý má „cap-hit“ 6,0 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, do ktorých by sa nemusel zmestiť Thomas Hickey:

Nick Leddy - Johnny Boychuk
Adam Pelech - Ryan Pulock
Devon Toews - Scott Mayfield

„Ostrovania“ majú pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou zhruba 8,33 milióna amerických dolárov. Väčší „cap-hit“, rovných 5 miliónov dolárov, má tridsaťjedenročný nováčik v tíme Semion Varlamov. Do svojej piatej sezóny s tímom vstúpi o dva roky starší Thomas Greiss.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.

// Publikované: 27. 07. 2019
 

Posledný zápas

17. 04. 2024
NYI 
-
 PIT

5:4

(1:1, 2:2, 2:1)

Nasledujúci zápas

CAR 
-
 NYI
20. 04. 2024 -

Novinky z tímu

14. 04. 2024 - Obranca Islanders Noah Dobson vynechal sobotný zápas proti Rangers pre zranenie hornej časti tela. Hlavný tréner Patrick Roy informoval, že stav jeho zverenca sa posudzuje na dennej báze. Dobson nedohral štvrtkový zápas proti Montrealu a nie je známe, čo presne má zranené.
27. 03. 2024 - Obranca Islanders Scott Mayfield absolvoval operáciu, ktorá mu definitívne ukončila sezónu. Pre zranenie dolnej časti tela nehral už od 22. januára. Začiatkom marca bol umiestnený na listinu dlhodobo zranených hráčov. Očakáva sa, že na štart novej sezóny bude pripravený.
26. 02. 2024 - Obrancu Scotta Mayfielda sužuje zranenie dolnej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Islanders však oznámili, že vynechá minimálne dva zápasy, pretože nepocestuje na výjazd, ktorý zahŕňa zastávky v Dallase (pondelok) a Detroite (štvrtok).

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

halakalign=Jaroslav
HALÁK

brankár
#41

Reklama

O tíme v kocke

New York Islanders

Vznik: 1972
Aréna: Nassau Veterans Memorial Coliseum (kapacita: 16 234)
Adresa: Nassau Veterans` Memorial Coliseum, Uniondale, NY 11553
Oficiálny web: www.newyorkislanders.com
Farma(AHL): Bridgeport Sound Tigers
Najväčšie úspechy: 4x Stanley Cup (1980, 1981, 1982, 1983)
Vyradené čísla: 5 (D.Potvin), 9 (C.Gillies), 14 (B.Bourne), 19 (B.Trottier), 22 (M.Bossy), 23 (B.Nystrom), 31 (B.Smith), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Žigmund Pálffy, Zdeno Chára, Vladimír Országh, Róbert Petrovický, Branislav Mezei, Juraj Kolník, Miroslav Šatan, Richard Zedník, Milan Jurčina, Ľubomír Višňovský, Jaroslav Halák