SlovakNHL.sk

Maurice nesúhlasil s rozhodnutím. Poučil sa však z Tortorellu + video

Tréner Winnipegu Paul Maurice nesúhlasil s rozhodnutím ligy udržať v platnosti gól Minnesoty z predĺženia sobotného duelu, ale nechcel kritikou rozhodcov riskovať žiadnu pokutu.

„Pre mňa je to v hocijakom bode dňa bránenie v hre brankárovi a pri tomto konkrétnom prípade ani nebolo veľa šedej oblasti, ale nedám im žiadne moje peniaze. Ani jeden cent,“ poznamenal Maurice po zápase.

Rozhodujúci gól zápase strelil Eric Staal, ktorý ho strelil po tom, čo sa jeho spoluhráč Zach Parise dostal do kontaktu s brankárom Jets Connorom Hellebuyckom. Rozhodcovia to označili za gól a následne ho potvrdilo aj video. Liga to odôvodnila tým, že kontakt zavinili obrancovia Winnipegu Anthony Bitetto a Tucker Poolman.


Maurice tiež nesúhlasil so skorším nevylúčením útočníka Wild Kevina Fialu, ktorý zozadu narazil na mantinel obrancu Josha Morrisseyho. Na otázku, či rozhodcovia mali hráča vylúčiť, odvetil len strohé: „Áno.“

Keď sa ho novinári pýtali, či môže hnev zo sobotného duelu v niečo premeniť, opäť Maurice naznačil, že nechce dať lige dôvod na to, aby ho potrestala.

„Vyrovnáme sa s vecami, v ktorých môžeme byť lepší a pokúsime sa ich zlepšiť. To je všetko, čo k tomu mám. Všetko ostatné by ma vyšlo draho. Ukončíme to tak,“ poznamenal kormidelník Jets.

Maurice sa poučil z trénera Columbusu Johna Tortorellu, ktorému ani oľutovanie svojich nedávnych komentárov nepomohlo odvrátiť pokutu vo výške 20 000 amerických dolárov a podmienečný trest 25 000 amerických dolárov, ktorý ho čaká, ak by sa do roka prezentoval ďalším podobným incidentom.

// Publikované: 05. 01. 2020
 

Posledný zápas

16. 04. 2024
WPG 
-
 SEA

4:3

(2:1, 1:2, 1:0)

Nasledujúci zápas

WPG 
-
 VAN
18. 04. 2024 -

Novinky z tímu

18. 04. 2024 - Útočník Winnipegu Morgan Barron vynechá štvrtkový zápas proti Vancouveru pre zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa poda Mikea McIntyrea z Winnipeg News posudzuje na dennej báze. Cole Perfetti, David Gustafsson, Rasmus Kupari, Nate Schmidt a Colin Miller by sa v poslednom zápase pred play-off mali vrátiť do zostavy.
16. 04. 2024 - Útočník Winnipegu Nino Niederreiter by sa mohol vrátiť do akcie v utorkovom zápase proti Seattlu. Pre reznú ranu na nohe nehral od 1. apríla. Jets budú v tejto sezóne hrať v play-off a v prvom kole narazia na Colorado.
16. 04. 2024 - Útočník Rutger McGroarty, ktorý bol draftovaný Winnipegom v roku 2022 zo 14. miesta, sa rozhodol, že aj v budúcej sezóne zostane v NCAA, kde ho bude čakať tretí ročník na Michiganskej univerzite. Dvadsaťročný Američan v tom poslednom vyprodukoval 52 bodov (16+36) v 36 stretnutiach.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

danoMarko
DAŇO

center
#56

Reklama

O tíme v kocke

Winnipeg Jets

Vznik: 2011
Aréna: Bell MTS Centre (kapacita: 15 015)
Adresa: Winnipeg Jets, 300 Portage Avenue Winnipeg, Manitoba R3C 5S4
Oficiálny web: jets.nhl.com
Farma(AHL): St. John's
Najväčšie úspechy: -
Vyradené čísla: 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Marko Daňo