SlovakNHL.sk

Scheifele: Hartova trofej patrí Eichelovi. Kto by mal získať Calderovu?

Hviezdny útočník tímu Winnipeg Jets, Mark Scheifele, verí, že si kapitán Šablí z Buffala, Jack Eichel, zaslúži v tejto sezóne získať Hartovu trofej určenú pre najužitočnejšieho hráča Národnej hokejovej ligy.

„Leon (Draisaitl) je pravdepodobne najrozumnejší hráč v lige. Connor (McDavid)... dobre, toho pozná každý. A hráči ako Nathan MacKinnon a David Pastrňák si tiež zaslúžia pochvalu. No... najužitočnejší hráč pre svoj tím? Jack Eichel,“ poznamenal Scheife pre The Players’ Tribune.

Scheifele sa považuje za veľkého hokejového nadšenca, ktorý takmer neustále sleduje hokej, keď akurát nehrá. V tejto sezóne pritom videl veľa zápasov Sabres, takže mohol dobre vidieť, čo Eichel svojmu mužstvu prináša.

„Vždy, keď vykročí na ľad, tak akoby mal ešte jeden stupeň navyše oproti ostatným. A robiť to v každom jednom zápase? To je pozoruhodné,“ poznamenal o ňom.

„Vždy, keď hráme proti Buffalu, je prvým hráčom, ktorého sa snažíme vynulovať. Je v útoku monštrom a je absolútne bolestivé hrať proti nemu, keď sa snažíte streliť gól. Dokáže robiť všetko. Je to jeden z najkompletnejších útočníkov v hokeji. A nevypustí ani jedno striedanie.“

Scheifele sa postavil na stranu svojho spoluhráča Connora Hellebuycka, keď prišlo na reč o Vezinovej trofeji. Tiež ostro sleduje zaujímavý súboj o Calderofu trofej, v ktorej z dvojice mladých obrancov favorizuje viac Quinna Hughesa z Vancouveru, ako Caleho Makara z Colorada.

„Neberte ma v zlom, má toho v sebe viac, ako to, že je elitným korčuliarom. Ale ten spôsob, akým využíva hrany – robí to lepšie, ako momentálne ktokoľvek iný v NHL. Nie je taký rýchly, ako Makar, ale dokáže si vytvárať pre seba priestor, ktorý ho oddeľuje... Je to tesné, ale ja by som volil Hughesa. Je kreatívnejší a je prínosnejší svojmu tímu,“ povedal Scheifele.

// Publikované: 02. 05. 2020
 

Posledný zápas

26. 03. 2024
WPG 
-
 EDM

3:4 PP

(0:0, 1:2, 2:1, 0:1)

Nasledujúci zápas

WPG 
-
 VGK
28. 03. 2024 -

Novinky z tímu

03. 03. 2024 - Winnipeg nastúpil na sobotný zápas proti Caroline bez obrancu Brendena Dillona a útočníka Gabriela Vilardiho. Prvý menovaný ochorel, druhého sužuje zranenie hornej časti tela. Vilardi sa zranil vo štvrtkovom zápase proti Dallasu a momentálne nie je známe, ako dlho by mohol pauzovať.
05. 02. 2024 - Tím Winnipeg Jets sa vráti do akcie v utorok proti Pittsburghu a k dispozícii bude mať už aj útočníka Marka Scheifeleho, ktorý vynechal predošlých šesť zápasov pre zranenie dolnej časti tela. „Teraz je už všetko v poriadku. Prestávka prišla v dobrom čase,“ poznamenal Scheifele po nedeľnom tréningu, ktorý absolvoval bez obmedzení.
13. 01. 2024 - Hlavný tréner Winnipegu Rick Bowness v piatok informoval, že stav jeho hviezdneho zverenca Marka Scheifeleho sa bude posudzovať na dennej báze. Útočník utrpel vo štvrtkovom zápase proti Chicagu zranenie dolnej časti tela a Bowness dokonca nevylúčil, že by mohol byť k dispozícii aj v sobotu proti Philadelphii.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

danoMarko
DAŇO

center
#56

Reklama

O tíme v kocke

Winnipeg Jets

Vznik: 2011
Aréna: Bell MTS Centre (kapacita: 15 015)
Adresa: Winnipeg Jets, 300 Portage Avenue Winnipeg, Manitoba R3C 5S4
Oficiálny web: jets.nhl.com
Farma(AHL): St. John's
Najväčšie úspechy: -
Vyradené čísla: 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Marko Daňo