SlovakNHL.sk

Veteráni Kings odmietajú akceptovať prehry. Neskôr by sa to mohlo hodiť

Nikto nechce byť kapitánom potápajúcej sa lode. A platí to aj o hráčoch Los Angeles, ktoré má po utorkovej prehre 1:3 s Torontom bilanciu 5-10-0, ktorá je jeho najhoršia v prvých 15 dueloch sezóny od ročníka 1987/88.

„Určite to nie je ideálne,“ povedal kapitán Anže Kopitar podľa The Hockey News.

Mladší hráči, ako Adrian Kempe či Carl Grundstrom, môžu akceptovať prehry ako súčasť ich dozrievania, ale čo si z nich odnesú hráči, ktorí Kings pomohli v rokoch 2012 a 2014 k Stanleyho poháru?

„Nie je to ťažšie pre veteránov, týka sa to každého,“ skonštatoval brankár Jonathan Quick. „Chcete víťaziť. Každý chce víťaziť. Je to sk***ená hovadina, keď tu hovoríte o veteránoch a mladých hráčoch. Sme tím, všetci sme v tom spolu. Nikto, kto je tu, neprehráva rád.“

Práve takáto buldočia a kolektívna mentalita pomohla Quickovi k dvom titulom a jednej Trofeje Conna Smythea. Nie je teda prekvapujúce, že nechce rozdeľovať hráčov na mladíkov a veteránov. Napriek tomu je však ťažké predstaviť si, aké je to trpieť prehry a absencie v play-off u hráčov, ktorí boli dlho zvyknutí na víťazenie.

„Je to frustrujúce, ale je to tak, ako to je,“ poznamenal Kopitar. „Musíme hrať. A myslím si, že výsledky sú tesnejšie, ako to možno vyčítať z tabuľky. Musíme dať dokopy plný 60-minútový výkon, nie len 49- alebo 50-minútový, pretože nás ostatných 10 minút skutočne bolí. Inak tomu nebolo ani v poslednom zápase.“

Kopitar to môže vidieť takto, no Kings prehrali o jeden, šesť, tri, dva, tri, tri, tri, štyri, dva a dva góly pri ich prehrách v tejto sezóne. O gól tak prehrali len jeden zápas. Tím má gólový diferenciál -21. Horší má len Detroit.

Los Angeles inkasuje v priemere až štyri góly na zápas a s týmto priemerom je posledné. Presilovka (10,3%) a oslabenia (69,8%) sú na 29. mieste NHL. Pri hre piatich proti piatim premenia len 7,28 % striel na gól. To môže naznačovať smolu, ale vlani malo 7,47% úspešnosť. To už nenaznačuje smolu, ale skôr problém so zručnosťami. Ak nemáte rodeného strelca, táto úspešnosť sa nemusí zvýšiť.

Kopitarovi sa nesmieme diviť, že popiera nízku kvalitu mužstva L.A., ako kapitán asi iné hovoriť ani nemôže. Na prehry zvyknutí nie je a možno si na ne ani nikdy nezvykne. V podobnej situácii sú aj Quick, Dustin Brown, Jeff Carter či Drew Doughty. Všetci majú zmluvy ešte na minimálne dva roky, a tak im zostáva len tvrdo pracovať a nejako to vydržať.

„Zameriavame sa vždy na najbližší zápas. Jedine takto k tomu môžete pristupovať. Ja som mal dosť šťastia na to, že som hral v tejto lige dlho. Ak sa pozeráte na cestu, ktoré je pred vami, tak ste v keli,“ povedal Quick.

Zámorský odborník Matt Larkin však vidí v kalifornskej organizácii aj niečo pozitívne – Rob Blake a jeho skauti začali tvoriť nádejnú skupinu hráčov pre budúcnosť. Časom dostanú svoju šancu hráči, ako Alex Turcotte, Rasmus Kupari, Arthur Kaliyev či Gabriel Vilardi. A všetci sa ešte budú môcť učiť od veteránov, ktorí nenávidia prehry. A to sa môže hodiť, keď raz budú Kings opäť konkurencieschopným mužstvom.

// Publikované: 07. 11. 2019
 

Posledný zápas

22. 04. 2024
EDM 
-
 LAK

7:4

(2:0, 2:2, 3:2)

Nasledujúci zápas

EDM 
-
 LAK
24. 04. 2024 -

Novinky z tímu

21. 04. 2024 - Útočník Los Angeles Carl Grundstrom sa pravdepodobne vráti zo zranenia dolnej časti tela v prvom zápase série prvého kola play-off proti Edmontonu, ktorý sa odohrá v pondelok. Pre zranenie vynechal 32 zápasov, ale v sobotu trénoval po tom, čo bol povolaný z kondičného pobytu v AHL. Vo formácii doplnil Pierre-Luca Duboisa a Quintona Byfielda.
01. 04. 2024 - Los Angeles povolalo z Ontaria z AHL útočníka Akila Thomasa, ktorý by mohol zažiť debut v NHL v pondelkovom zápase proti Winnipegu. Dvadsaťštyriročný rodák z Toronta zaznamenal v tejto sezóne 43 bodov (22+21) v 61 dueloch v drese Reing. Kings ho draftovali v roku 2018 z 51. miesta.
07. 03. 2024 - Los Angeles podpísalo ročný dvojcestný kontrakt s brankárom Jacobom Inghamom, ktorý bude platiť do konca tejto sezóny. Na úrovni NHL je jeho ročná hodnota 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Kanaďan odchytal v tejto sezóne šesť zápasov s 91,7% úspešnosťou zákrokov v AHL, ale väčšinu ročníka strávil v ECHL, kam bol po podpise zmluvy opäť aj posledný. V drese Greenvillu má bilanciu 16-6-1 s 91,8% úspešnosťou zákrokov. Los Angeles podpísalo tento týždeň už jednu zmluvu s brankárom – v pondelok s Aaronom Dellom.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: