SlovakNHL.sk

Dougthy na to nie je zvyknutý: Je to depresívne

Hviezdny obranca Drew Doughty si nevie zvyknúť na to, že pri pohľade na tabuľku vidí svoj tím na poslednom mieste. Los Angeles získalo doteraz najmenej bodov z tímov Pacifickej divízie i celej Západnej konferencie.

„Je to frustrujúce. Ako jeden z top hráčov som nikdy nečakal, že budem v tejto pozícii. Vždy som očakával, že budem schopný pretlačiť môj tím do play-off v každom ročníku. Teraz sú to už dva roky po sebe a byť na poslednom mieste je stresujúce a trochu aj depresívne,“ povedal Doughty pre The Athletic. „Niekedy si musíte sadnúť a uvedomiť, že už nemáte taký tím, aký ste raz mali.“

Doughty získal v kariére dva Stanleyho poháre, dve olympijské zlatá, vyhral Svetový pohár i majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov. V juniorskej kariére nikdy nevynechal play-off a v prvých desiatich sezónach v NHL hral vo vyraďovacích bojoch sedemkrát.

Kings vyhrali majstrovský titul v rokoch 2012 a 2014. Do play-off postúpili aj v rokoch 2016 a 2018, ale odvtedy im nevychádza prechod na mladšiu generáciu hráčov. Doughty je pritom v prvom roku osemročnej zmluvy, ktorú podpísal v lete 2018.

„Sú obdobia, keď vidíte skutočne dobré veci a vidíte, že sa zlepšujeme. Podstatné je, že potrebujeme hrať celých 60 minút. Proti Panthers sme dobre nehrali. Nevideli ste nás hrať celých 60 minút. Proti Vegas sme nehrali dobre dve tretiny. Proti Caroline sme hrali dobre 60 minút, ale aj tak sme prehrali,“ poznamenal kanadský obranca.

„Tampa bola tiež ako na hojdačke. Musíme zistiť, ako hrať celých 60 minút. Keď vedieme, musíme sa naučiť uchrániť si to vedenie. Viem, že máme mladý tím, a tak je to možno teraz tým o trochu ťažšie.“

// Publikované: 22. 01. 2020
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
LAK 
-
 CHI

5:4 PP

(0:1, 3:0, 1:3, 1:0)

Nasledujúci zápas

EDM 
-
 LAK
22. 04. 2024 -

Novinky z tímu

01. 04. 2024 - Los Angeles povolalo z Ontaria z AHL útočníka Akila Thomasa, ktorý by mohol zažiť debut v NHL v pondelkovom zápase proti Winnipegu. Dvadsaťštyriročný rodák z Toronta zaznamenal v tejto sezóne 43 bodov (22+21) v 61 dueloch v drese Reing. Kings ho draftovali v roku 2018 z 51. miesta.
07. 03. 2024 - Los Angeles podpísalo ročný dvojcestný kontrakt s brankárom Jacobom Inghamom, ktorý bude platiť do konca tejto sezóny. Na úrovni NHL je jeho ročná hodnota 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Kanaďan odchytal v tejto sezóne šesť zápasov s 91,7% úspešnosťou zákrokov v AHL, ale väčšinu ročníka strávil v ECHL, kam bol po podpise zmluvy opäť aj posledný. V drese Greenvillu má bilanciu 16-6-1 s 91,8% úspešnosťou zákrokov. Los Angeles podpísalo tento týždeň už jednu zmluvu s brankárom – v pondelok s Aaronom Dellom.
03. 03. 2024 - Útočník Los Angeles Adrian Kempe by pre nešpecifikované zranenie utrpené ešte v pondelok proti Oilers mohol vynechať pár týždňov. Hlavný tréner Kings Jim Hiller povedal, že tím bude o jeho stave informovať, keď bude mať k dispozícii viac informácií.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: