SlovakNHL.sk

Tampa urobila výmenu s Ottawou. Zahrnutý je v nej aj Gáborík

Tím Tampa Bay Lightning si nakoniec prečistil platový strop v spolupráci s tímom Ottawa Senators. Výmenou získal brankára Andersa Nilssona a Mariána Gáboríka, kým sa vzdal Cedrica Paquetteho, Braydona Coburna a voľby v druhom kole draftu 2022.

Švédsky brankár aj slovenský útočník boli zapísaní na listinu dlhodobo zranených hráčov, a tak sa ich platy nebudú započítavať do platového rozpočtu Lightning. Naopak, opustí ho 3,35 milióna amerických dolárov, ktoré zarábali Paquette a Coburn.

Tridsaťpäťročný Coburn hrával v minulej sezóne v priemere len 14 minút a 40 sekúnd na zápas, pričom si v 40 zápasoch pripísal štyri body (1+3). V play-off odohral tri bezbodové duely. Ottawa bude jeho štvrtým tímom NHL po Atlante, Philadelphii a Tampe.

O osem rokov mladší Paquette odohral v minulej sezóne 61 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem gólov a 18 bodov. V 25 dueloch play-off pridal tri asistencie. Celú doterajšiu kariéru strávil v Tampe.

Nilsson v minulej sezóne odchytal len 19 zápasov a niekoľko mesiacov sa už vyrovnáva s následkami otrasu mozgu. Gáborík nehral od ročníka 2017/18 a prakticky už neoficiálne ukončil aktívnu kariéru.

// Publikované: 28. 12. 2020
 

Posledný zápas

27. 03. 2024
TBL 
-
 BOS

3:1

(1:1, 1:0, 1:0)

Nasledujúci zápas

TBL 
-
 NYI
30. 03. 2024 -

Novinky z tímu

22. 03. 2024 - Slovenský obranca Erik Černák sa vo štvrtkovom zápase Tampy Bay proti San Jose dopustil pri snahe o vyvezenie puku z obranného pásma zaváhania, ktoré v strede prvej tretiny využili Jacob MacDonald a William Eklunda na strelenie vyrovnávajúceho gólu Sharks.

20. 03. 2024 - V utorok sa v NHL predstavili traja Slováci a bodovali dvaja. Zhodou okolností košickí rodáci. Okrem Juraja Slafkovského prihrával na gól aj Erik Černák, po ktorého vyhodení puku spečatil výhru Tampy 5:3 nad Vegas Nikita Kučerov gólom do prázdnej brány. Pre obrancu išlo o 10. asistenciu v sezóne a 11. bod celkovo. Odohral v nej 56 zápasov.

17. 03. 2024 - Slovenský obranca Erik Černák po štvorzápasovej sérii bez zisku bodu zaznamenal v sobotu asistenciu, ktorou prispel k výhre Tampy Bay 5:3 nad Floridou. Zaknihoval ju už na začiatku zápasu, keď aj s prispením šťastia otvoril Steven Stamkos skóre 20 sekúnd od úvodného vhadzovania. Pre Černáka išlo o deviatu asistenciu a desiaty bod v sezóne, v ktorej odohral 55 duelov. Aj v šiestej sezóne v NHL tak nazbiera dvojciferný počet bodov.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: