SlovakNHL.sk

Černák urobil ďalší pokrok, tvrdí Burns. Som na neho hrdý, dodáva tréner

Slovenský obranca Erik Černák zažíva vydarenú sezónu, o čom sú presvedčení novinári i tréneri. Svedčia o tom vyjadrenia po poslednom zápase Tampy, v ktorom k výhre 7:4 nad Chicagom pomohol defenzívne i ofenzívne.

„Erik Černák urobil v tejto sezóne ďalší pokrok v jeho hre. Premenil sa v streleckú hrozbu popri svojej pracovitej, tvrdej defenzívnej hre, ktorá bola charakteristickým znakom jeho doterajšej kariéry v NHL,“ skonštatoval novinár Bryan Burns.

Černák otvoril skóre utorkového zápasu po peknom prieniku už po 28 sekundách hry po tom, čo narušil akciu súpera. Ukázal tým svoje sebavedomie i rýchlosť. Bol to jeho štvrtý gól v ročníku.

„Je určite sebavedomejší s pukom na hokejke. Predtým by sa možno puku zbavil alebo niečo podobné, no teraz korčuľuje do útočného pásma, prináša so sebou puk, prihráva ho alebo strieľa. Je jednoducho sebavedomejší. Pre nás je to skvelé a ja mám z neho radosť. Ešte sa zlepší. Je skvelé hrať s ním. Je dobrý po všetkých stránkach,“ poznamenal spoluhráč Michail Sergačov.

Černák sa v utorok stihol medzi gólom a asistenciou aj pobiť. Bola to pre neho odplata Connorovi Murphymu, ktorému mu vrátil pochybný zákrok zo skorších fáz sezóny, po ktorom nedohral zápas. Hetrik Gordieho Howea bol jeho druhý v sezóne.

„Myslím si, že Černák zažíva skvelý ročník od začiatku až do konca. Stále rastie. Má lepší cit pre túto ligu, pre hráčov, pre to, čo dokáže urobiť a čo urobiť nedokáže. A keď ste veľký, silný, dokážete korčuľovať, máte dobré hokejové myslenie a pracujete tvrdo, tak sa vám stanú zrejme dobré veci. A tie sa mu dejú. Som na neho hrdý, pretože pracoval tvrdo, aby sa dostal do tohto bodu,“ povedal tréner Jon Cooper.

// Publikované: 28. 04. 2021
 

Posledný zápas

17. 04. 2024
TBL 
-
 TOR

6:4

(2:1, 3:0, 1:3)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

16. 04. 2024 - Slovenský obranca Erik Černák strelil v pondelok svoj druhý gól v tejto sezóne, keď v strede tretej tretiny znižoval strelou od modrej na 2:3. Tampa Bay však nakoniec prehrala s Buffalom 2:4. Černák strelil dva góly aj v minulej sezóne, v tej predtým len jeden. V tomto ročníku má na konte dokopy 13 bodov po 68 stretnutiach.

12. 04. 2024 - Slovenský obranca Erik Černák je náchylný na zranenia, a keďže jeho Tampa Bay už má istotu play-off, tak by nepadlo vhod, ak by sa na konci základnej časti zranil. Vo štvrtkovom zápase proti Ottawe však musel zamieriť do šatne po tom, čo ho trafila strela Bradyho Tkachuka do nohy. Fanúšikom odľahlo, keď sa neskôr do zápasu vrátil.

09. 04. 2024 - Obranca Tampy Michail Sergačov v pondelok trénoval po prvýkrát od utrpenia zranenia nohy v zápase proti Rangers, ktorý sa hral 8. februára. Vyžiadalo si aj operáciu. Do kontaktov nechodil a tréner Jon Cooper vylúčil, že stihne štart play-off: „Stále je ďaleko, ale bolo skvelé mať ho tu. Robí pokroky, ale neuvažoval by som o tom, že sa zúčastní prvého kola play-off, pretože sa nezúčastní. Ale kto vie? Vyhráme jedno či dve kolá, nikdy neviete.“

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: