SlovakNHL.sk

Toronto už má nového kapitána, Spezza zostal v utorok sklamaný

Tím Toronto Maple Leafs pred otváracím zápasom sezóny proti Ottawe vymenoval svojho 25. kapitána v klubovej histórii. Stal sa ním hviezdny útočník John Tavares.

Po tri a pol roku sa stal nástupcom obrancu Diona Phaneufa hráč, ktorý do tímu prišiel pred minulou sezónou. Tavares však má skúsenosti s touto pozíciou, keďže päť rokov nosil kapitánske „céčko“ počas pôsobenia u Islanders.

„Vieme o tej histórii, o tej tradícii a o tom, čo to znamená pre toto mesto a fanúšikov. Nie je to niečo, čo môžete brať za samozrejmosť, ale zároveň si nemyslím, že to zmení to, kým ste. Len chcete pokračovať v tom, aby ste sa každý deň snažili zlepšovať,“ povedal Tavares, ktorý vlani zaznamenal 47 gólov a 88 bodov.

A ako sa o tejto novinke dozvedel? Jeho syn, ktorý je stále v dojčenskom veku, nosil na sebe jeho dres. A na ňom už figurovalo aj písmeno „C“.

„Na ten moment nikdy nezabudnem. Bolo to veľmi emocionálne a špeciálne,“ poznamenal Tavares, ktorého vodcovský tím doplnia mladí útočníci Auston Matthews a Mitch Marner, ako aj obranca Morgan Rielly, ktorí budú alternatívnymi kapitánmi.

Spezza si na debut v drese Leafs musí počkať

Nie všetci v Toronte oplývali v stredu radosťou. Svoje sklamanie verejne priznal skúsený útočník Jason Spezza, ktorého mrzí, že sa nedostal do základnej zostavy pre otvárací zápas proti Ottawe, jeho niekdajšiemu tímu.

„Určite chcete byť súčasťou takýchto zápasov. Dávajú vám dôvody, aby ste boli nadšení,“ povedal Spezza, ktorý vstúpil do sezóny ako zdravý náhradník. „Klamal by som, ak by som povedal, že nie som sklamaný. Som však tiež profesionál.“

Tréner Mike Babcock namiesto tridsaťšesťročného veterána zaradil na pozíciu centra štvrtého útoku Nicka Shorea, ktorého klub získal v lete. Povedal, že v tíme bude rotácia a Spezza dostane šancu už v ďalšom zápase. Taktiež od neho potreboval, aby ešte o niečo viac času venovla nácviku oslabení.

„On je trénerom a on rozhoduje o zostave. Ja sa musím čo najskôr prispôsobiť tomu, čo odo mňa chce,“ poznamenal Spezza, ktorý 1. júla podpísal s Torontom jednoročnú zmluvu za 700 000 amerických dolárov.

// Publikované: 03. 10. 2019
 

Posledný zápas

24. 04. 2024
TOR 
-
 BOS

2:4

(0:0, 1:1, 1:3)

Nasledujúci zápas

TOR 
-
 BOS
27. 04. 2024 -

Novinky z tímu

24. 04. 2024 - Hviezdny útočník William Nylander by sa mohol vrátiť do zostavy Toronta v treťom zápase nerozhodnej série prvého kola play-off proti Bostonu, ktorý sa odohrá dnes. Švéd pre nešpecifikované zranenie vynechal prvé dva zápasy, ale pred druhým sa zúčastnil dopoludňajšieho rozkorčuľovania. Tréner Sheldon Keefe v utorok povedal, že jeho návrat je „možnosťou“.
22. 04. 2024 - Tím Toronto Maple Leafs deň po prehre v prvom zápase série prvého kola play-off proti Bostonu absolvoval dobrovoľné korčuľovania a dobrou správou bolo, že sa ho zúčastnil hviezdny útočník William Nylander. Ten otvárací duel play-off vynechal pre nešpecifikované zranenie, ktoré utrpel v poslednom zápase základnej časti proti Tampe. Toronto odohrá druhý zápas play-off už v pondelok, ale v nedeľu ešte nebolo známe, či v ňom Nylander nastúpi.
16. 04. 2024 - Hlavný tréner Toronta Sheldon Keefe neočakáva, že si útočníci Max Domi a Bobby McMann zahrajú v posledných dvoch zápasoch základnej časti. Domiho sužuje nešpecifikované zranenie, McManna zranenie dolnej časti tela. Pokroky v zotavovaní robí útočník Calle Jarnkrok, no jeho štart v prvom zápase play-off je stále neistý.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

marincinMartin
MARINČIN

obranca
#85

Reklama

O tíme v kocke

Toronto Maple Leafs

Vznik: 1917
Aréna: Scotiabank Arena (kapacita: 18 819)
Adresa: Scotiabank Arena, 40 Bay Street, Suite 400, Toronto, Ontario M5J 2X2
Oficiálny web: www.mapleleafs.com
Farma(AHL): Toronto Marlies
Najväčšie úspechy: 13x Stanley Cup (1918, 1922, 1932, 1942, 1945, 1947, 1948, 1949, 1951, 1962, 1963, 1964, 1967)
Vyradené čísla: 1 (T.Broda, J.Bower), 4 (H.Day, R.Kelly), 5 (B.Barilko), 6 (A.Bailey), 7 (K.Clancy, T.Horton), 9 (Ch.Conacher, T.Kennedy), 10 (S.Apps, G.Armstrong), 13 (M.Sundin), 14 (D.Keon), 17 (W.Clark), 21 (B.Salming), 27 (F.Mahovlich, D.Sittler), 93(D.Gilmour), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Miroslav Ihnačák, Peter Ihnačák, Marián Šťastný, Róbert Švehla, Richard Pánik, Martin Marinčin