SlovakNHL.sk

Prečo by výmena Nylandera bola pre Toronto chybou?

Nie je to tak dávno, čo fanúšikovia v Toronte oslavovali prvý postup do druhého kola play-off za takmer dve dekády. To však bolo stropom pre tím, o ktorého budúcnosti sa začalo veľa špekulovať. Jednou z tém pritom je, čo urobiť s hviezdnou štvorkou útočníkov.

Mnoho ľudí sa zhodovalo v tom, že by jeden zo štyroch útočníkov, ktorí zaberajú takmer polovicu platového rozpočtu, mal odísť. Najčastejšie sa pritom s výmenou spájal William Nylander. To by však podľa Scotta Maxwella z Daily Faceoff mohla byť väčšia chyba, ako si môžu Maple Leafs uvedomovať.

Maxwell si uvedomuje, prečo tím nevymení Austona Matthewsa, ak ten sám nepovie, že s nepredĺži zmluvu. John Tavares je zase prakticky nevymeniteľný pre jeho kontrakt i klauzulu o nevymeniteľnosti.

Možnosťou tak zostávajú už len Mitch Marner a Nylander. Druhý menovaný je pravdepodobnejší, pretože vstupuje do posledného roku zmluvy a pravdepodobne bude chcieť zarábať viac, čo by spôsobilo pre Toronto ďalšie obmedzenia v rozpočte v roku, kedy by mala začať platiť aj nová zmluva pre Matthewsa. Prečo by sa však nemal stať Nylander obeťou situácie?

„Najväčším dôvodom, prečo si mnohí myslia, že k takejto výmene má dôjsť, je, že sa v dôležitých obdobiach v play-off vytratia. Ak je to ten dôvod, prečo meniť jedného zo štvorice, ktorému sa v play-off konzistentne darí?“ pýta sa Maxwell.

„Pokiaľ ide o produktivitu v posledných sezónach, v ktorých boli Leafs elitným tímom, Nylander je hore spolu s Matthewsom a Marnerom. Čím viac sa do toho ponoríte, tým lepšie to pre neho vyzerá. Podstatné je, že v zápasoch číslo 4 až 7, v ktorých to v sériách začína byť náročnejšie, sa Matthews a Marner stávajú najhoršími hráčmi z tej štvorky, kým u Nylandera je možné vidieť zlepšenie.“

Podľa Maxwella nenechá Nylander na seba doľahnúť tlak z veľkých zápasov. To neznamená, že mu na úspechoch nezáleží, ale že sa jednoducho vie vyrovnať s negatívami takého horúceho hokejového trhu, akým je Toronto.

Nylander na ľade netrávi toľko času ako zvyšné trio, a preto je dobré sa pozerať na jeho prínos na 60 minút hry. A v tom má opäť výhodu oproti zvyšnej trojici. Súperi tiež musia pri ňom premýšľať o niečo viac, pretože vie dostávať spoluhráčov do vyložených šancí a zároveň má strelu, ktorá dokáže byť tiež hrozbou. Ak je to potrebné, vie hrať aj ako silový útočník. Tiež vie vďaka svojmu korčuľovaniu najlepšie zo štvorce prenikať do pásma.

„Iste, Matthews, Marner a Tavares nájdu so svojimi zručnosťami spôsoby, ako skórovať, no mať na stole viac možností vám dáva k dispozícii viac kreatívnych spôsobov strieľania gólov, čo Nylander určite robí,“ skonštatoval Maxwell.

Pokiaľ Nylander neprejaví záujem z tímu odísť, Maxwell nevidí logický dôvod, prečo by ho malo Toronto vymeniť. Podľa neho by mala zostať štvorka hviezdnych útočníkov nateraz ešte stále pokope.

// Publikované: 29. 05. 2023
 

Posledný zápas

17. 04. 2024
TBL 
-
 TOR

6:4

(2:1, 3:0, 1:3)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

16. 04. 2024 - Hlavný tréner Toronta Sheldon Keefe neočakáva, že si útočníci Max Domi a Bobby McMann zahrajú v posledných dvoch zápasoch základnej časti. Domiho sužuje nešpecifikované zranenie, McManna zranenie dolnej časti tela. Pokroky v zotavovaní robí útočník Calle Jarnkrok, no jeho štart v prvom zápase play-off je stále neistý.
11. 04. 2024 - Chris Johnston z TSN v stredu prezradil, že by tím Toronto Maple Leafs mal vydať informáciu o aktuálnom stave brankára Matta Murraya už počas tohto týždňa. Murray strávil túto sezónu na listine dlhodobo zranených hráčov po tom, čo v októbri podstúpil bilaterálnu operáciu bedier. Zotavovať sa z nej mal 6-8 mesiacov a hoci minulý mesiac začal korčuľovať vo výstroji, ešte sa nezapojil do tímových tréningov.
03. 04. 2024 - Obranca Morgan Rielly bude k dispozícii tímu Toronto Maple Leafs už v stredajšom zápase proti Tampe Bay po tom, čo vynechal štyri zápasy pre zranenie hornej časti tela. V utorok Maple Leafs netrénovali, a tak nie je známe, v akom páre by mohol nastúpiť. Definitívne sa o jeho štarte rozhodne v deň zápasu.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

marincinMartin
MARINČIN

obranca
#85

Reklama

O tíme v kocke

Toronto Maple Leafs

Vznik: 1917
Aréna: Scotiabank Arena (kapacita: 18 819)
Adresa: Scotiabank Arena, 40 Bay Street, Suite 400, Toronto, Ontario M5J 2X2
Oficiálny web: www.mapleleafs.com
Farma(AHL): Toronto Marlies
Najväčšie úspechy: 13x Stanley Cup (1918, 1922, 1932, 1942, 1945, 1947, 1948, 1949, 1951, 1962, 1963, 1964, 1967)
Vyradené čísla: 1 (T.Broda, J.Bower), 4 (H.Day, R.Kelly), 5 (B.Barilko), 6 (A.Bailey), 7 (K.Clancy, T.Horton), 9 (Ch.Conacher, T.Kennedy), 10 (S.Apps, G.Armstrong), 13 (M.Sundin), 14 (D.Keon), 17 (W.Clark), 21 (B.Salming), 27 (F.Mahovlich, D.Sittler), 93(D.Gilmour), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Miroslav Ihnačák, Peter Ihnačák, Marián Šťastný, Róbert Švehla, Richard Pánik, Martin Marinčin