SlovakNHL.sk

Uznávaný novinár mal na tlačovke zaujímavú výmenu s Draisaitlom + video

Tím Edmonton Oilers zažíval vydarený začiatok sezóny, v kabíne vládla pohoda a fanúšikovia si už pomaly začali brúsiť zuby na boj o vytúžený Stanleyho pohár. V poslednom období to však v meste z Alberty také veselé nie je.

Radosť u fanúšikov vystriedala frustrácia, ktorá sa začína prejavovať aj na hráčoch. Oilers totiž ťahajú šesťzápasovú sériu prehier a v poradí Západnej konferencie klesli už na 12. miesto so šesťbodovou stratou na druhú divokú kartu a sedembodovou na tretiu pozíciu v divízii.

Už od čias pôsobenia Oilers vo WHA ich pokrýva oceňovaný novinár Jim Matheson, ktorý v pondelok zažil počas tlačovej konferencie zaujímavú výmenu s hviezdnym Leonom Draisaitlom. Snažil sa zistiť dôvody trápenia a ironická odpoveď Nemca mu nestačila.

Sedemdesiatdvaročný novinár najskôr pripomenul sériu prehier a opýtal sa, či si už v kabíne mysleli, že prehry má tím už za sebou. Draisaitl mávol rukou a povedal: „Určite. Áno.“

Následne sa držiteľ Ceny Elmera Fergusona opýtal, čo je hlavným dôvodom prehier Oilers a či je tam jedna vec, v ktorej by sa tím mal hlavne zlepšiť. „Musíme sa zlepšiť vo všetkom,“ odvetil hokejista.

„Rád by si to rozšíril?“ opýtal sa Matheson.

„Nie,“ odvetil Draisaitl rozhodne. Po krátke pauze dodal: „Môžete to urobiť vy. Vy viete všetko.“

„Prečo si taký naštvaný?“ kontroloval novinár.

„Nie som, odpovedám vám na otázku,“ reagoval Draisaitl, pri čom mu Matheson skončil do reči: „Ale áno, si. Ja som sa len opýtal otázku.“

„A ja som dal odpoveď,“ povedal Nemec.

„Nie veľmi dobrú,“ reagoval Matheson.

Následne Matheson povedal, že má ešte jednu otázku. Poukázal na to, ako dal Draisaitl v poslednom zápase najavo svoju frustráciu.

„Je to dobrá vec, keď súper vie, že si frustrovaný?“ opýtal sa.

Draisaitl sa pousmial a odvetil ironicky: „Áno, určite je to dobrá vec.“

Nikto už nemal žiadne otázky a Draisaitl odišiel.

// Publikované: 19. 01. 2022
 

Posledný zápas

26. 03. 2024
WPG 
-
 EDM

3:4 PP

(0:0, 1:2, 2:1, 0:1)

Nasledujúci zápas

EDM 
-
 LAK
28. 03. 2024 -

Novinky z tímu

18. 11. 2023 - Vyzerá to tak, že Edmontonu sa v sobotnom zápase proti Tampe vráti do zostavy útočník Connor Brown. Ten vynechal posledných päť zápasov pre zranenie dolnej časti tela, ale v piatok trénoval naplno a viedol aj strečingové cvičenia. Pred zranením odohral deväť zápasov, v ktorých nebodoval.
18. 10. 2023 - Kapitán Edmontonu Connor McDavid má dar vyrobiť na ľade niečo aj z ničoho. Príkladom toho bol jeho gól z utorkovej výhre 6:1 nad Nashvillom. Už sa zdalo, že jeho prienik skončí, keď narazil do súpera a na ľade urobil otočku. Druhý protihráč však nespracoval puk a McDavid sa medzitým z ľadu postavil, aby sa dostal do úniku:

14. 10. 2023 - V Edmontone sa očakáva, že obranca Mattias Ekholm zažije sezónnu premiéru v sobotnom zápase proti Vancouveru. Prvý zápas sezóny vynechal pre zranenie v bedrovej oblasti, ktoré utrpel počas prípravy na sezónu. V sobotu bude hrať útočník Dylan Holloway, ktorý nedohral stredajší zápas, v ktorom ho do ľavej ruky trafil puk.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

sekeraAndrej
SEKERA

obranca
#2

Reklama

O tíme v kocke

Edmonton Oilers

Vznik: 1972
Aréna: Rogers Place (kapacita: 16 839)
Adresa: Edmonton Oilers, 11230 - 110 Street, Edmonton, Alberta T5G 3H7
Oficiálny web: www.edmontonoilers.com
Farma(AHL): Oklahoma City Barons
Najväčšie úspechy: 5x Stanley Cup (1984, 1985, 1987, 1988, 1990)
Vyradené čísla: 3 (A.Hamilton), 7 (P.Coffey), 9 (G.Anderson), 11 (M.Messier), 17 (J.Kurri), 31 (G.Fuhr), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jozef Čierný, Zdeno Cíger, Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský, Milan Kytnár, Martin Marinčin, Andrej Sekera