SlovakNHL.sk

Bobrovskij sa dokáže odraziť od ťažkej sezóny, verí nový generálny manažér

Nový generálny manažér tímu Florida Panthers, Bill Zito, má dôveru v brankára Sergeja Bobrovského a verí, že v budúcej sezóne bude podávať výkony, ktorými sa priblížili k svojim najlepším sezónam v NHL.

„Doprajte mu trochu pokoja. Bolo to pre neho nové prostredie, odlišná štruktúra, odlišný tím, odlišný systém. Ak mám tipnuť na niekoho, kto sa napraví a príde na to, čo urobiť, aby sa zlepšil, tak je to on. Čokoľvek to bude, dokáže to sám. Nepochybujem o tom. Bobrovskij bude v poriadku,“ povedal Zito.

Bobrovskij vo svojej prvej sezóne po podpise sedemročnej zmluvy v hodnote 70 miliónov amerických dolárov dosiahol najvyšší priemer inkasovaných gólov v kariére (3,23) a druhú najnižšiu úspešnosť zákrokov (90,0%). Florida skončila desiata vo Východnej konferencii.

Zito ruského brankára pozná, pretože predtým pracoval sedem rokov vo vedení Columbusu. Bobrovskij chytával za Blue Jackets medzi rokmi 2012 a 2019, pričom v ich drese mal 92,1% úspešnosť zákrokov a získal dve Vezinove trofeje. Na Floride by sa mu zišla väčšia podpora od defenzívy, na ktorú sa v Ohiu sťažovať nemohol.

„Musíme sa zamerať na našu zostavu. V čom môžeme rásť, to musíme riešiť. Musíme budovať tím, aby bol konzistentný a sústredený. Pozrite sa na Islanders, robia to najlepšie. Columbus v tom robí tiež dosť dobrú robotu. Dokážeme nasledovať ten vzorec? Ak áno, potom vykročíme správnym smerom,“ poznamenal Zito.

// Publikované: 19. 09. 2020
 

Posledný zápas

09. 04. 2011
FLO 
-
 WAS

1:0

(0:0, 0:0, 1:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

16. 04. 2024 - Hlavný tréner Florida Paul Maurice povedal, že obranca Aaron Eblad i útočník Carter Verhaeghe zostávajú na ceste za tým, aby sa vrátili do akcie v prvom zápase play-off. Oboch sužujú nešpecifikované zranenia, ktoré utrpeli 2., resp. 1. apríla. Stav obrancu Olivera Ekman-Larssona sa stále posudzuje denne.
10. 04. 2024 - Obranca Oliver Ekmna-Larsson vynechal v utorok svoj prvý zápas v tejto sezóne, keď chýbal v zostave Floridy proti Ottawe. Hlavný tréner Paul Maurice to vysvetlil tým, že skúsený Švéd dostal voľno. Panthers len nedávno odohrali 10 zápasov za 17 dní a majú istotu play-off.
25. 03. 2024 - Útočník Aleksander Barkov a obranca Aaron Ekblad by sa mali vrátiť do zostavy Floridy už tento týždeň, možno už v utorkovom zápase proti Bostonu. Oboch trápili zranenie v dolnej časti tela. „Ekblad ide presne podľa plánu, vrátiť sa môže niekedy v strede týždňa. Barkov by mohol hrať proti Bostonu. Ak nie, myslím si, že to bude v ďalšom zápase,“ poznamenal tréner Paul Maurice.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Panthers Róbert Švehla, Andrej Podkonický, Branislav Mezei, Ivan Majeský, Kristián Kudroč, Juraj Kolník, Jozef Stumpel, Richard Zedník a Tomáš Kopecký.

Reklama

O tíme v kocke

Florida Panthers

Vznik: 1993
Aréna: BankAtlantic Center (kapacita: 19 250)
Adresa: BankAtlantic Center, One Panthers Parkway, Sunrise, FL 33323
Oficiálny web: www.floridapanthers.com
Farma(AHL): Rochester Americans
Najväčšie úspechy: finále Stanley Cupu (1996, 2023)
Vyradené čísla: 37 (W.Huizenga), 93 (B.Torrey), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Róbert Švehla, Andrej Podkonický, Branislav Mezei, Ivan Majeský, Kristián Kudroč, Juraj Kolník, Jozef Stumpel, Richard Zedník, Tomáš Kopecký