SlovakNHL.sk

Halák vytvoril nový rekord NHL! Po zápase vyzdvihol spoluhráčov

Slovenský brankár Jaroslav Halák čakal na tento moment viac ako dva roky. V nedeľu predviedol 22 zákrokov, aby vychytal svoje 53. čisté konto v kariére. Po výhre Rangers 7:0 nad Nashvillom však vyzdvihol najmä svojich spoluhráčov.

„Dnes mi chlapci pomohli k výhre. Bola to tímová práca celých 60 minút. Bola to tímová snaha od vhodenia puku až po koniec,“ povedal Halák.

„Potrebujeme hrávať celých 60 minút. To bol náš problém predtým, keď sme nedokázali dať dokopy tých 60 minút. Tých 10-15 minút, čo sme nehrali dobre, nám škodilo. V posledných dvoch zápasoch, včera a dnes, sme odviedli veľmi dobrú prácu 60 minút a vyplatilo sa to.“

Tridsaťsedemročný bratislavský rodák zaknihoval predošlú nulu 11. marca 2021, zhodou okolností proti svojmu súčasnému tímu. V historických štatistikách je s 53 čistými kontami na 26. mieste pred Tuukkom Raskom (52) a za Berniem Parentom (54) a Edom Giacominom (54).

„Je to skvelý pocit. Samozrejme, už len získaním víťazstva, no je mimoriadnejšie, keď vychytáte aj nulu. Ako som už ale spomenul, bol to dnes večer tímový výkon. Hrali sme veľmi dobre a aj keď sme mali veľký náskok, chlapci blokovali strely a hrali, ako keby to bol vyrovnanejší zápas. Som rád, že sme získali dva body,“ skonštatoval Halák.


Halák, ktorý bol druhou hviezdou zápasu po štvorbodovom obrancovi K’Andre Millerovi, zaznamenal aj asistenciu. Po piatykrát v kariére spojil nulu s asistenciou, čím dokonca vytvoril rekord NHL. Predošlý zdieľal s Grantom Fuhrom, Tomášom Vokounom a Frederikom Andersenom.

// Publikované: 20. 03. 2023
 

Posledný zápas

15. 04. 2024
NYR 
-
 OTT

4:0

(1:0, 1:0, 2:0)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

13. 04. 2024 - Český útočník Filip Chytil v piatok trénoval s Rangers, ale ešte stále nebol stanovený potenciálny termín návratu zo zranenia hornej časti tela. Chytil utrpel zranenie 26. januára a krátko na to tím informoval, že vynechá zvyšok základnej časti. V piatok sa zapojil aj do kontaktov.
30. 03. 2024 - Obranca Jacob Trouba by sa mohol vrátiť do akcie v sobotnom zápase Rangers proti Arizone. Kapitán New Yorku vynechal 11 zápasov pre zranenie dolnej časti tela, ale skôr počas tohto týždňa začal znova trénovať. Ak by v sobotu ešte nehral, v zostave by mal zostať Zac Jones. Hrať ešte nebude Erik Gustafsson, ktorý vynechal posledné dva zápasy pre zranenie hornej časti tela.
26. 03. 2024 - Obranca Erik Gustafsson vynechal pondelkový tréning Rangers pre zranenie hornej časti tela, ktorého stav sa posudzuje na dennej báze. Medzitým, obranca Ryan Lindgren sa vrátil do tréningového procesu, ale mal na sebe len dres zakazujúci kontakty. Pre zranenie nohy, ktoré sa malo posudzovať na týždennej báze, vynechal tri zápasy. Rangers v utorok privítajú Flyers.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Rangers Igor Liba, Peter Smrek, Zdeno Cíger, Ronald Petrovický, Richard Lintner, Jozef Balej, Marcel Hossa, Marián Gáborík a Adam Húska.

Reklama

O tíme v kocke

New York Rangers

Vznik: 1926
Aréna: Madison Square Garden (kapacita: 18 200)
Adresa: Madison Square Garden, 14th Floor, 2 Pennsylvania Plaza, New York, NY 10121
Oficiálny web: www.newyorkrangers.com
Farma(AHL): Connecticut Whale
Najväčšie úspechy: 4x Stanley Cup (1928, 1933, 1940, 1994)
Vyradené čísla: 1 (E.Giacomin), 2 (B.Leetch), 3 (H.Howell), 7 (R.Gilbert), 9 (A.Graves, A.Bathgate), 11 (M.Messier, V.Hadfield), 19 (J.Ratelle), 35 (M.Richter), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Igor Liba, Peter Smrek, Zdeno Cíger, Ronald Petrovický, Richard Lintner, Jozef Balej, Marcel Hossa, Marián Gáborík, Marek Hrivík, Adam Húska, Jaroslav Halák