SlovakNHL.sk

Powera dnes čaká mimoriadny debut v NHL. Doma v Toronte

V utorok sa konečne dočkáme debutu poslednej draftovej jednotky v NHL. Dres Buffala si oblečie obranca Owen Power a to na pre neho významnom mieste – doma v Toronte.

Devätnásťročný hokejista sa narodil v Mississauge, ktorá je predmestím Toronta. Na zápas tak budú môcť prísť aj členovia rodiny a kamaráti.

„Myslím si, že je to extrémne špeciálne. V tejto budove som vyrastal. Debut každého v NHL je skutočne mimoriadny, ale mať možnosť zažiť ho doma s prítomnosťou celej rodiny, to robí omnoho lepším momentom,“ povedal Power pre TSN.

„Jednoducho len pôjdem na ľad a budem hrať svoju hru. Ako som povedal, viem, že si budem musieť zvykať, ale nemyslím si, že budem musieť meniť spôsob mojej hry. Myslím si, že sa postupne tomu prispôsobím. Budem len hrať moju hru a užívať si to.“

Power má za sebou druhú sezónu na Michiganskej univerzite. V 33 zápasoch zaznamenal 32 bodov (3+29). Tiež reprezentoval Kanadu na olympiáde, na ktorej zaznamenal v piatich dueloch jednu asistenciu. To už mal za sebou účasti na juniorských i seniorských majstrovstvách sveta.

„Ak si pomyslíte na to množstvo tímov, v ktorých bol počas posledných dvoch rokov, a na ten tlak, ktorému čelil v posledných dvoch rokoch, tak z neho to jednoducho len spadne. Zvláda to veľmi dobre, najmä, keď si oblečie výstroj,“ poznamenal tréner Don Granato.

Power, ktorý bol vlani tretím obrancom od roku 2007 draftovaným z celkového prvého miesta, trénoval v pondelok v druhom páre. Spoločnosť mu v ňom robil Henri Jokiharju. Mimochodom, Sabres urobili v spomínanom období draftovú jednotku aj z obrancu Rasmusa Dahlina.

„Je to niekto, kto si prešiel podobnou skúsenosťou, takže si myslím, že to bude niekto, na koho sa budem môcť skutočne spoliehať. Opýtať sa ho na akúkoľvek otázku, čo mi napadne, a učiť sa od neho,“ skonštatoval Power.

„Som tu pre neho. Je to mladý chlapec a je tu, aby sa učil. Nejaký čas to trvá, takže to by bola aj moja rada. Nech je tým, kým je, a rozvíja sa. Neponáhľať sa. Musíte byť trpezliví a nakoniec sa rozviniete v hráča, ktorým budete. Je to skvelý obranca so super zručnosťami, takže sa o neho vôbec neobávam,“ povedal Dahlin, ktorý v stredu oslávi 22. narodeniny. rn

// Publikované: 12. 04. 2022
 

Posledný zápas

15. 04. 2024
TBL 
-
 BUF

2:4

(0:1, 1:2, 1:1)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

27. 03. 2024 - Útočník Jack Quinn by sa mohol vrátiť do zostavy Buffala už v stredajšom zápase proti Ottawe. V utorok trénoval s tímom po prvýkrát od zranenia dolnej časti tela, ktoré utrpel 27. februára. Korčuľoval bez obmedzení vo formácii s Dylanom Cozenskom a JJ Peterkom.
08. 03. 2024 - Buffalo vo štvrtok oznámilo, že večerný duel proti Nashvillu odohrá bez útočníka Tagea Thompsona. Toho trápi zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje len na dennej báze. V základnej zostave ho nahradil Lukáš Rousek.
16. 02. 2024 - Ukko-Pekka Luukkonen, brankárska jednotka Buffala, vynechal štvrtkový zápas proti Floride pre ľahšie zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Povaha zranenia ani to, kedy ho utrpel, nebolo špecifikované. Sabres hrajú ďalší zápas v sobotu v Minnesote. Počas absencie Luukkonena bol do prvého tímu povolaný z AHL Dustin Tokarski.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Sabres Miroslav Šatan, Milan Bartovič, Radoslav Hecl a Andrej Sekera.

Reklama

O tíme v kocke

Buffalo Sabres

Vznik: 1970
Aréna: KeyBank Center (kapacita: 18 690)
Adresa: KeyBank Center, One Seymour H. Knox III Plaza, Buffalo, NY 14203-3096
Oficiálny web: www.sabres.com
Farma(AHL): Portland Pirates
Najväčšie úspechy: 2x finále Stanley Cupu (1975, 1999)
Vyradené čísla: 2 (T.Horton), 7 (R.Martin), 11 (G.Perreault), 14 (R.Robert), 16 (P.LaFontaine), 18 (D.Gare), 39 (D.Hašek), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Miroslav Šatan, Milan Bartovič, Radoslav Hecl, Andrej Sekera