SlovakNHL.sk

Generálny manažér Sharks: Mladíci musia vykročiť na vyššiu úroveň

Po odchode veterána Joea Thorntona, ktorý sa rokmi stal ikonou San Jose Sharks, sa generálny manažér kalifornského tímu Doug Wilson rozhodol vyzvať mladíkov k tomu, aby svoju hru pozdvihli na vyššiu úroveň.

„Tomáš Hertl, Timo Meier, Kevin Labanc, toto je ich čas. Potrebujú vykročiť na vyššiu úroveň,“ povedal Wilson pre Traceyho Myersa.

„Musíme byť sumou všetkých našich súčastí. V tejto lige sú tímy, ktoré prišli o niekoľkých dobrých hráčov. Niektoré tímy prišli o ich najlepších hráčov na vrchole kariéry a našli si svoju tímovú hru, našli to kolektívne prepojenie a zažili veľa úspechov. Potrebujeme, aby každý niečo priniesol na stôl, poučil sa z toho, čo sa stalo vlani, znovu etabloval našu hru a priniesol tú lásku a energiu, ktorú na klzisko so sebou nosil Jumbo.“

Thorntonov odchod znamená pre San Jose druhé „leto“, v ktorom tím opustil kľúčový veterán. Vlani to bol Joe Pavelski, ktorý sa po 13 rokoch v tíme rozhodol pre podpis zmluvy s Dallasom. Teraz už Sharks zostávajú len dvaja útočníci, ktorí majú aspoň 30 rokov – Logan Couture a Patrick Marleau. Wilson dúfa, že mladíci nesklamú a zvládnu v budúcej sezóne väčšie úlohy.

„Máme tu päť útočníkov do prvej šestky, ktorí strelili 30 gólov alebo sa priblížili k 60 bodom. Potrebujeme niekoho, aby prišiel a zabojoval o to šieste miesto,“ skonštatoval Wilson.

„Naša obrana sa mi páči. Chcem nechať miesto potvorené pre nejaký súboj medzi mladšími hráčmi. Myslíme si, že máme kostru dobrého tímu. Budeme tu mať aj nejaké súboje. Máme mladíkov, ktorí sem budú prichádzať.“

// Publikované: 20. 10. 2020
 

Posledný zápas

26. 03. 2024
SJS 
-
 DAL

3:6

(0:2, 3:3, 0:1)

Nasledujúci zápas

MIN 
-
 SJS
28. 03. 2024 -

Novinky z tímu

21. 03. 2024 - Generálny manažér tímu San Jose Sgarks Mike Grier v stredu potvrdil, že útočník Akim Aliu podpíše amatérsku skúšobnú zmluvu a dostane šancu ukázať sa do konca tejto sezóny v nižšej AHL. „Chceme mu dať príležitosť, aby sme videli, čoho je schopný,“ povedal Grier. Aliu nehral profesionálne od sezóny 2019/20, v ktorej odohral šesť zápasov so ziskom troch bodov za český Litvínov. V AHL tridsaťštyriročný hokejista nehral od ročníka 2016/17. V NHL odohral sedem zápasov so ziskom troch bodov (2+1) v drese Calgary.
14. 02. 2024 - Hlavný tréner tímu San Jose Sharks, David Quinn, potvrdil, že sa center Mikael Granlund a obranca Mario Ferraro vrátia v stredajšom zápase proti Winnipegu do akcie. Granlund nehral od 16. januára pre zranenie hornej časti tela a vrátiť by sa mal do hry v prvom útoku s Anthonym Duclairom a Fabianom Zetterlundom. Ferraro nehral od 22. januára pre zranenie dolnej časti tela. Hrať by mal v stredu vedľa Jana Ruttu.
19. 01. 2024 - Hlavný tréner San Jose David Quinn vo štvrtok povedal, že stav útočníka Mikaela Granlunda sa zlepšuje a mohol by sa vrátiť do akcie už budúci týždeň. Gralund utrpel zranenie minulý utorok a jeho stav sa mal posudzovať na týždennej báze.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Reklama

O tíme v kocke

Vznik:
Aréna: (kapacita: )
Adresa:
Oficiálny web:
Farma(AHL):
Najväčšie úspechy:
Vyradené čísla:
Slováci v tíme: