SlovakNHL.sk

Sekera dúfa, že sa ročník dohrá. Hráčom tiež hrozia finančné straty

Slovenský obranca tímu Dallas Stars, Andrej Sekera, sa súkromným lietadlom spolu s rodinou a Róbertom Lantošim vrátil domov na Slovensko, kde teraz čaká, ako sa vyvinie situácia ohľadom koronavírusu. Dúfa, že sa nakoniec ročník 2019/20 dohrá.

„Pre všetkých by bolo najlepšie, aby sa dohrala, ale, bohužiaľ, situácia je taká, že nikto nevie, čo bude zajtra,“ povedal Sekera pre denník Šport.

„Ak by sa veci pohli správnym smerom, tak by sa od prvého mája uskutočnil krátky kemp pred obnovením ročníka. Bolo by pár prípravných zápasov a dohrala by sa základná časť. Play-off by trvalo do konca júla, možno polovice augusta, potom by bola štvortýždňová prestávka a začala by sa nová sezóna. Toto bol pôvodný plán. Nikto nevie povedať, čo bude o týždeň, dva a či sa situácia nezhorší. Veď USA má už najviac nakazených ľudí na svete.“

Hráči NHL dostávajú aj počas prerušenia výplaty podľa platných zmlúv. Podobne, ako majiteľom a lige, však finančné straty hrozia aj im. Celkové straty by sa totiž mali rozdeliť rovným dielom medzi hráčov a majiteľov. Sekera odhaduje, že by pri nedohranej sezóne mohol prísť od 20 až 30 percent z príjmu.

Tridsaťtriročný bojnický rodák podpísal so Stars pred sezónou ročnú zmluvu v hodnote 1,5 milióna amerických dolárov. Po sezóna môže byť opäť neobmedzeným voľným hráčom a nenamietal by, ak by aj v budúcom ročníku mohol pôsobiť v Dallase.

„Toto momentálne vôbec neriešim. Neviem, čo bude o týždeň. Určite by som chcel ostať v NHL ešte aspoň rok. Keby to bol Dallas, bolo by super,” poznamenal Sekera.

Dallas je momentálne na treťom mieste Centrálnej divízie s bilanciou 37-24-8. Sekera si zahral v pároch s Johnom Klingbergom, Romanom Polákom i mladým Mirom Hieskanenom. S výkonmi, ktoré podával on i tím, bol spokojný.

„Už pri podpise zmluvy mi povedali, že moja hlavná úloha bude defenzíva. To som si chcel aj splniť. Potešilo ma, že som bol zdravý. Bojoval som o svoju budúcnosť. Na rolu, ktorú som mal, mi to išlo celkom dobre. Bol som spokojný. Najdôležitejšie však bolo, že sa nám darilo ako tímu a vyhrávali sme,” skonštatoval Sekera.

// Publikované: 02. 04. 2020
 

Posledný zápas

28. 03. 2024
VAN 
-
 DAL

1:3

(0:1, 1:0, 0:2)

Nasledujúci zápas

SEA 
-
 DAL
30. 03. 2024 -

Novinky z tímu

12. 03. 2024 - Útočník Justin Ertel podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Dallas Stars, ktorý ho draftoval v roku 2021 z celkového 79. miesta. Dvadsaťročný rodák z Kitcheneru pôsobí v North Bay z juniorskej OHL, kde v tejto sezóne vyprodukoval 25 gólov a 66 bodov v 61 dueloch.
08. 03. 2024 - Tím Dallas Stars vymenil do tímu Calgary Flames útočníka Rileyho Damianiho za útočníka Emilia Pettersena. Obaja momentálne hrávajú v nižšej AHL, kde budú pokračovať aj po výmene. Kým dvadsaťtriročný Pettersen ešte nikdy v NHL nehral, rovnako starý Damieni odohral za Stars sedem duelov so ziskom gólu a asistencie v ročníku 2021/22.
01. 03. 2024 - Obranca Chris Tanev, ktorý bol v stredu vymenený z Calgary do Dallasu, by mohol debutovať v novom drese najskôr v utorok proti San Jose. Dôvodom zdržania je vybavovanie pracovných víz pri prechode z Kanady do Spojených štátov amerických.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Stars Róbert Petrovický, Ľubomír Sekeráš a Ladislav Nagy.

Reklama

O tíme v kocke

Dallas Stars

Vznik: 1967/1993
Aréna: American Airlines Center (kapacita: 18 532)
Adresa: Dallas Stars, Dr. Pepper StarCenter, 211 Cowboys Parkway, Irving, TX 75063
Oficiálny web: www.dallasstars.com
Farma(AHL): Texas Stars
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (1999)
Vyradené čísla: 7 (N.Broten), 8 (B.Goldsworthy), 9 (M.Modano), 19 (B.Masterton), 26 (J.Lehtinen),99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Róbert Petrovický, Ľubomír Sekeráš, Ladislav Nagy, Andrej Sekera, Marián Studenič