SlovakNHL.sk

Boj o Calderovu trofej je mimoriadne tesný: Kaprizovova ohrozuje Robertson

Menej ako tri týždne pred koncom základnej časti prebieha jeden zaujímavý boj – o to, kto sa tento rok stane držiteľom Calderovej trofeje. Ešte pred istým časom to vyzeralo tak, že najlepším nováčikom sezóny bude Kirill Kaprizov z Minnesoty. V ostatnom čase sa však o slovo prihlásil aj Jason Robertson z Dallasu.

Kaprizov je hviezdnejší z dvojice. Je dynamickejším hráčom a častejšie ho vidíme v highlightoch. Robertsonova hra je nedoceňovaná, no je nemenej vplyvným hráčom. Ide o komplexnejšieho hokejistu, ktorý je významným hnacím motorom úspechom Stars, ktorí v Centrálnej divízii bojujú o postup do play-off.

Ktorý z tejto dvojice by mohol mať navrch?

Kaprizov dodal iskru ofenzíve Wild po boku Victora Raska a Matsa Zuccarella. Vedie kľúčové štatistiky u nováčikov, ako sú počet gólov, bodov či presilovkových gólov. Je hrozbou vždy, keď naberie v strednom pásme rýchlosť. V súbojoch jeden na jedného máva navrch a kombinuje v sebe šikovnosť so silou. Ťažko sa od neho získava puk.

V 24 rokoch má za sebou šesť sezón v KHL, no nie každá hviezda z tejto súťaže si dokázala na NHL zvyknúť tak hladko. Oceňuje sa jeho dravosť, húževnatosť a snaha pomôcť tímu k výhram, čo sa všetko môže zúročiť v play-off, ktoré už majú v Minnesote isté.

Robertson zažíva rovnako pozoruhodnú sezónu. Tá mu začala o 10 dní neskôr pre nákazu koronavírusom v Dallase. V úvode sa rozbiehal pomaly a po pár zápasoch bol preradený do taxi zostavy. Pravidelne začal nastupovať až od druhého februárového týždňa. Odvtedy je na neudržanie.

Len Connor McDavid z Edmontonu nazbieral od 1. marca viac bodov v hre piatich proti piatim a to už je čo povedať. V 21 rokoch má priemer 0,91 bodu na zápas, čo je lepšia hodnota, ako má skúsenejší Kaprizov. Jeho formácia s Joeom Pavelskim a Roopem Hintzom je na tom tiež výrazne lepšie pri podiele očakávaných gólov ako tá Kaprizovova.

Plusom u mladíka z texaského tímu je jeho defenzívna hra. Len sedem útočníkov s minimálne 500 odohranými minútami je na tom lepšie v počte očakávaných inkasovaných gólov na 20 minút. Ruský rival je v tejto štatistike až v polovici druhej stovky. Môže za to defenzívna hra tímu, ale aj to, že len Robertson málokedy zahrá puk ľahkovážne či nepremyslene.

Koho by ste za nováčika roka zvolili vy? Zrejme ani v jednom prípade nepôjde o zlú voľbu. A možno posledné týždne ešte karty premiešajú tak, že sa jeden z dvojice dostane do „trháku“...

// Publikované: 30. 04. 2021
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
MIN 
-
 SEA

3:4

(1:0, 0:1, 2:3)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

20. 04. 2024 - Hlavný tréner tímu Minnesota Wild, John Hynes, bol v piatok vymenovaný za trénera reprezentácie Spojených štátov amerických, ktorá sa predstaví na blížiacich sa majstrovstvách sveta v hokeji. V kariére už túto česť raz mal – v roku 2016 skončil so svojím výberom štvrtý.
07. 04. 2024 - Minnesota v sobotu povolala z Iowy z AHL talentovaného brankára Jespera Wallstedta. Michael Russo z The Athletic informoval, že zámerom je dať voľbe z prvého kola draftu 2021 ďalší štart v NHL počas päťzápasového výjazdu, ktorý štartuje v nedeľu v Chicagu a zahŕňa zastávky v Colorade, Vegas, San Jose a Los Angeles.
05. 04. 2024 - Brankár Minnesoty Marc-Andre Fleury sa pred štvrtkovým zápasom proti Coloradu stal terčom kanadského žartíka, ktorého autorom bol jeho bývalý spoluhráč Brandon Duhaime. Ten auto gólmana počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania Wild obalil do toaletného papiera:

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Wild Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra a Peter Ölvecký.

Reklama

O tíme v kocke

Minnesota Wild

Vznik: 1997
Aréna: Xcel Energy Center (kapacita: 18 064)
Adresa: Minnesota Wild, 317 Washington Street, St. Paul, MN 55102
Oficiálny web: www.wild.com
Farma(AHL): Houston Aeros
Najväčšie úspechy: finále konferencie (2003)
Vyradené čísla: 1 (fanúšikovia), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra, Peter Ölvecký