SlovakNHL.sk

Olympiáda sa blíži, Staal podpísal zmluvu s farmou Wild

Skúsený útočník Eric Staal podpísal vo štvrtok profesionálnu skúšobnú zmluvu s tímom Iowa Wild, ktorý je záložným tímom Minnesoty v nižšej AHL.

Tridsaťsedemročný Kanaďan si plánuje otestovať svoju fyzickú formu v nádeji, že by mohol reprezentovať svoju vlasť na blížiacich sa zimných olympijských hrách v Pekingu.

Staal je neobmedzeným voľným hráčom a pravidelne sa pripravoval na potenciálny návrat v Minnesote, kde strávil štyri sezóny medzi rokmi 2016 a 2020. Naposledy hral za Montreal vo vlaňajšom play-off, v ktorom vyprodukoval osem bodov v 21 dueloch.

Rodák z Ontária reprezentoval Kanadu na olympiáde v roku 2010, kedy sa tešil zo zlata. V AHL nehral od roku 2005. Svoj návrat do nižšej ligy by mal zažiť v piatok proti Chicagu Wolves. rn

// Publikované: 14. 01. 2022
 

Posledný zápas

15. 04. 2024
LAK 
-
 MIN

1:3

(0:1, 0:1, 1:1)

Nasledujúci zápas

MIN 
-
 SEA
18. 04. 2024 -

Novinky z tímu

07. 04. 2024 - Minnesota v sobotu povolala z Iowy z AHL talentovaného brankára Jespera Wallstedta. Michael Russo z The Athletic informoval, že zámerom je dať voľbe z prvého kola draftu 2021 ďalší štart v NHL počas päťzápasového výjazdu, ktorý štartuje v nedeľu v Chicagu a zahŕňa zastávky v Colorade, Vegas, San Jose a Los Angeles.
05. 04. 2024 - Brankár Minnesoty Marc-Andre Fleury sa pred štvrtkovým zápasom proti Coloradu stal terčom kanadského žartíka, ktorého autorom bol jeho bývalý spoluhráč Brandon Duhaime. Ten auto gólmana počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania Wild obalil do toaletného papiera:

23. 03. 2024 - Útočník Joel Eriksson Ek by sa mohol vrátiť do akcie v sobotnom zápase Minnesoty proti St. Louis po tom, čo vynechal štyri zápasy pre zranenie dolnej časti tela. V piatok trénoval, ale nie naplno – vynechal nácvik presiloviek. Tréner John Hynes povedal: „Ak Ek z nejakého dôvodu zajtra hrať nebude, očakával by som, že po tých štyroch dňoch voľna, to bude proti Sharks možnosťou.“ Obranca Jonas Brodin (dolná časť tela) hrať určite nebude.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Wild Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra a Peter Ölvecký.

Reklama

O tíme v kocke

Minnesota Wild

Vznik: 1997
Aréna: Xcel Energy Center (kapacita: 18 064)
Adresa: Minnesota Wild, 317 Washington Street, St. Paul, MN 55102
Oficiálny web: www.wild.com
Farma(AHL): Houston Aeros
Najväčšie úspechy: finále konferencie (2003)
Vyradené čísla: 1 (fanúšikovia), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Dušan Pašek(North Stars); Peter Bartoš, Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš, Branko Radivojevič, Pavol Demitra, Peter Ölvecký