Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Komunita: Diskusia > Mladé slovenské talenty

Tému založil: mathis
28.03.2011 - 17:10:02
Nemá niekto nejaké informácie o našich najväščích talentoch,napr. Marka Dana,Tomasa Mikusa,Petra Čerešnáka,Filipa Nemceka,Patrika Koyša,Bezucha,Straucha,martina rewaya atd prípadne dalších hračov za všetky info dakujem

05.02.2018 - 18:28:22
avatar
pekne to v svojej knihe opísal Bobby Orr... Vtedy ich dokonca ani do určitého veku nedelili ani na obrancov a útočníkov. Každý dostal šancu vyhrať sa s pukom, na taktiku prišiel čas oveľa neskôr.
05.02.2018 - 18:55:01
avatar
Slafkovský ako top prospect pre NHL Draft 2022?

No je pravda, že Juraj Slafkovský a Šimon Nemec ako hráči U14 majú v našom doraste naozaj pekné čísla.

Pre porovnanie v minulej sezóne nikto takýto mladý ani len nenastúpil v našom doraste. Hráči do 15rokov, ktorým bol vtedy aj Samuel Kňažko nastupovali, ale okrem Kňažka nikto nebodoval viac ako v tejto sezóne hráči narodený v 2003 roku. Takže Slafkovský a Nemec sú pomerne dosť zaujímavý za pomerne dlhú dobu (aspoň od čias Rúžičku a Feherváryho v Ružinove). Za zmienku stojí aj Servác Petrovský, ktorý stále vedie kanadské bodovanie hráčov do 14 rokov v Čekom mladšom doraste (Nemá ale ani bod na zápas - na rozdiel od Slafkovského, ktorý našich kadetov prešťal... Ale ťažko porovnávať, keďže porovnávame Českú a Slovenskú súťaž do 16 rokov).
Ďalej Filip Mešár z Popradu, pomerne dobré čísla a hráva pravidelne stredného útočníka.

Slafkovský nad týmito vyčnieva (podla mňa), dôkazom sú štatistiky z WSI U13 v minulej sezóne, kde skončil na tre´tom mieste v kanadskom bodovaní za Legkovom a Wrightom so štatistikami 7-6-13-19 bez jedinej trestnej minúty.

Bez tak si nemyslím, že bude vôbec draftovaný v prvom kole. Vieme ako to dopadlo s Koyšom (slovenským Crosbym ) nedraftovaným vôbec.
Aspoň ho v tých Košiciach pretláčajú, dostáva dosť priestoru a je pomerne brutálne ostaršený

.
05.02.2018 - 19:07:26
avatar
Reakcia na: tomo sapiens, 05.02.2018 - 18:55:01
Slafkovský ako top prospect pre NHL Draft 2022? :-D No je pravda, že Juraj Slafkovský a Šimon Nemec ako hráči U14 majú v našom doraste naozaj pekné čísla. Pre porovnanie v minulej sezóne nikto takýto mladý ani len nenastúpil v našom doraste. Hráči do 15rokov, ktorým bol vtedy aj Samuel Kňažko nastupovali, ale okrem Kňažka nikto nebodoval viac ako v tejto sezóne hráči narodený v 2003 roku. Takže Slafkovský a Nemec sú pomerne dosť zaujímavý za pomerne dlhú dobu (aspoň od čias Rúžičku a Feherváryho v Ružinove). Za zmienku stojí aj Servác Petrovský, ktorý stále vedie kanadské bodovanie hráčov do 14 rokov v Čekom mladšom doraste (Nemá ale ani bod na zápas - na rozdiel od Slafkovského, ktorý našich kadetov prešťal... Ale ťažko porovnávať, keďže porovnávame Českú a Slovenskú súťaž do 16 rokov). Ďalej Filip Mešár z Popradu, pomerne dobré čísla a hráva pravidelne stredného útočníka. Slafkovský nad týmito vyčnieva (podla mňa), dôkazom sú štatistiky z WSI U13 v minulej sezóne, kde skončil na tre´tom mieste v kanadskom bodovaní za Legkovom a Wrightom so štatistikami 7-6-13-19 bez jedinej trestnej minúty. Bez tak si nemyslím, že bude vôbec draftovaný v prvom kole. Vieme ako to dopadlo s Koyšom (slovenským Crosbym ) :LOL: nedraftovaným vôbec. Aspoň ho v tých Košiciach pretláčajú, dostáva dosť priestoru a je pomerne brutálne ostaršený :s04: .
∧ skryť ∧
ja som si pozeral štatistiky za posledných cca 12 rokov a jediný kto v takomto veku hrával častejšie a zbieral v priemere bod na zápas bol Tomáš Torok.... snáď sa história nebude opakovať a Slafkovský sa presadí aj v seniorskom hokeji
05.02.2018 - 19:12:45
avatar
Reakcia na: PwPIETRO, 05.02.2018 - 19:07:26
ja som si pozeral štatistiky za posledných cca 12 rokov a jediný kto v takomto veku hrával častejšie a zbieral v priemere bod na zápas bol Tomáš Torok.... snáď sa história nebude opakovať a Slafkovský sa presadí aj v seniorskom hokeji
∧ skryť ∧
Práve preto som spomenul aj štatistiky z medzinárodných konfrontácií.
05.02.2018 - 19:14:12
avatar
To je síce pekné,ale....hlavne ho tu neriešte vo veľkom,nevytvárajte diskusné fóra,je to ešte decko,nech sa hrá,maká a neprikladá zbytočne prehnanú dôležitosť množstvu pozbieraných bodov ....
05.02.2018 - 19:16:34
avatar
Reakcia na: adinko, 05.02.2018 - 19:14:12
To je síce pekné,ale....hlavne ho tu neriešte vo veľkom,nevytvárajte diskusné fóra,je to ešte decko,nech sa hrá,maká a neprikladá zbytočne prehnanú dôležitosť množstvu pozbieraných bodov .... ;-)
∧ skryť ∧
A ja som si myslel, že napíšeš, že ešte musí vyrasť
05.02.2018 - 19:23:54
avatar
Ale aby sme moc neodbáčali od začatej diskusie.

Prečo nemáme hráčov čo by skautov zaujali?
Lebo mne ich kedysi dokázali predvedčiť, že Valábik, Mihálik a tak sú supertalenty. Aj dnes keď sú slováci draftovaný vysoko ako napr. Daňo, alebo Jurčo tak ich výkony (okrem nováčikovských sezón) sú na zaplakanie. Nehrajú špatne, ale na NHL je to málo.

Môžme vyplakávať, že čech hrajúci juniorku vo vlastnej krajine je draftovaný, ale my tento kredit nemáme. Keď nám hráčov nevychovajú v zahraničí tak ich jednoducho nemáme.
05.02.2018 - 19:29:39
avatar
Reakcia na: tomo sapiens, 05.02.2018 - 19:23:54
Ale aby sme moc neodbáčali od začatej diskusie. Prečo nemáme hráčov čo by skautov zaujali? Lebo mne ich kedysi dokázali predvedčiť, že Valábik, Mihálik a tak sú supertalenty. Aj dnes keď sú slováci draftovaný vysoko ako napr. Daňo, alebo Jurčo tak ich výkony (okrem nováčikovských sezón) sú na zaplakanie. Nehrajú špatne, ale na NHL je to málo. Môžme vyplakávať, že čech hrajúci juniorku vo vlastnej krajine je draftovaný, ale my tento kredit nemáme. Keď nám hráčov nevychovajú v zahraničí tak ich jednoducho nemáme. :s30b:
∧ skryť ∧
Zase ale netreba robiť z Dańa a Jurča nejaké výnimočné prípady, podobných hráčov, ktorí boli draftovaní a nepresadili sa je strašne veľa, prípadne aj takí čo boli draftovaní vyššie a nepresadili sa ani tak ako Jurčo s Daňom. Problém je že máme tak málo hráčov bojujúcich o NHL a tým pádom sa to aj citlivejšie vníma no.
05.02.2018 - 19:41:30
avatar
Reakcia na: elbarto, 05.02.2018 - 19:29:39
Zase ale netreba robiť z Dańa a Jurča nejaké výnimočné prípady, podobných hráčov, ktorí boli draftovaní a nepresadili sa je strašne veľa, prípadne aj takí čo boli draftovaní vyššie a nepresadili sa ani tak ako Jurčo s Daňom. Problém je že máme tak málo hráčov bojujúcich o NHL a tým pádom sa to aj citlivejšie vníma no.
∧ skryť ∧
Ja viem ... stačí si spomenúť na niektoré draftové jednotky čo stáli za prd. Ani Yakupov sa nevydaril (teda myslím, že jednoducho ako od draftovej jednotky sa očakáva, že bude mať skoro 2x také čísla). Týchto rusov je inak pre toto porovnanie dosť, vysokodraftovaný väčšinou neohurujú a sem tam pekne vystrelia tý z 5-7 kola.

dajme tomu sme, alebo možno sme na tom podobne len sme menšia krajina a máme menšiu základňu. A o svoje talenty sa príkladne nestaráme, v podstate ich ani nehladáme.

Dúfam, že nové vedenie na tom už pracuje a o 10 rokov nás budú dorastenci a juniori pravidelne tešiť na turnajoch.
05.02.2018 - 20:12:37
avatar
Dva roky staré, ale ... V čom je problém klesajúceho počtu Slovákov v NHL? Hráčsky agent Peter Kadleček to v nedávnom rozhovore pre RTVS povedal natvrdo. Hlavným dôvodom sú hráči samotní, resp. ich lenivosť. „V prvom rade je chyba v samotných hráčoch. Slovenskí hokejisti zleniveli. Stále žijeme v stave veľkého alibizmu. Slovenský hráč stále niečo rieši, hľadá podporu v tom, kto mu pomôže, kto mu čo vybaví. Kanaďania, Švédi, Fíni, robia všetko pre to, aby tú NHL hrali. Hokej bolí, resp. každý jeden úspech bolí, a preto by mal každý jeden hráč začať sám od seba. Zvýšiť pripravenosť na každý jeden zápas, každý tréning. Dať do toho sto percent svojho úsilia, aby raz mohol povedať, že je rád, že mu za jeho hobby niekto vôbec niekedy zaplatil." Nuž, čosi pravdy na tom určite bude... (nhl.sk)
05.02.2018 - 20:44:55
avatar
Reakcia na: mirec04, 05.02.2018 - 13:17:07
Zaujimava diskusia sa tu rozbehla. Skusim si tipnut, preco nasi hraci nie su draftovani v poslednych rokoch... - zeby preto, ze za posledne roky (minimalne 10) ziadny zo Slovakov nijak vyrazne neprerazil v NHL? Panika a Tatara nepocitam, bohuzial na pomery NHL su to priemerni hraci. Skoda, ze Panik mava casto vykyvy, lebo ked hra to, coho je schopny, tak je to vyborny hrac.. - alebo je work ethic nasich hracov nizsia v porovnani so zamorskymi a severskymi? - alebo nasa uzka zakladna jednoducho nedokaze produkovat kazdorocne dostatocny pocet talentov? - alebo uroven nasich dorastenenckych a juniorskych sutazi je slaba? - alebo medzinarodne vysledky za poslednych x rokov nasej repre oslabili aj poziciu nasich mladych hracov na drafte? - alebo maju nasi hraci slaby \"marketing\" ? myslim tym, ze nasi agenti ich nevedia \"predat\"? - alebo ... ??? Mozete doplnat alebo ma opravit v niektorych bodoch.
∧ skryť ∧
Pekne popísané dôsledky. Príčina je inde. Keď sa rozprávate s trénerskou generáciou 60+, tak z týchto ľudí vyžaruje okrem hlbokej odbornosti a rozhľadu aj morálna integrita. Toto už v ďalších generáciách trénerov na Slovensku tak ľahko nenájdete. Tímová psychológia je pomerne dobre odmeraná a je popísaná aj v populárnych knižkách. Slovensko nie je schopné produkovať hráčov s požadovaným osobnostným profilom pre NHL a v zásade pre žiaden špičkový nehierarchický systém, kde sa vyžaduje tímový výkon. K tomu sa samozrejme pridáva aj nízka kvalita súťaží už od minihokeja, ale prvotná príčina je v morálke. Rovnakí problém je aj s hráčmi z Ruska.


05.02.2018 - 21:39:28
avatar
Reakcia na: tomo sapiens, 05.02.2018 - 18:55:01
Slafkovský ako top prospect pre NHL Draft 2022? :-D No je pravda, že Juraj Slafkovský a Šimon Nemec ako hráči U14 majú v našom doraste naozaj pekné čísla. Pre porovnanie v minulej sezóne nikto takýto mladý ani len nenastúpil v našom doraste. Hráči do 15rokov, ktorým bol vtedy aj Samuel Kňažko nastupovali, ale okrem Kňažka nikto nebodoval viac ako v tejto sezóne hráči narodený v 2003 roku. Takže Slafkovský a Nemec sú pomerne dosť zaujímavý za pomerne dlhú dobu (aspoň od čias Rúžičku a Feherváryho v Ružinove). Za zmienku stojí aj Servác Petrovský, ktorý stále vedie kanadské bodovanie hráčov do 14 rokov v Čekom mladšom doraste (Nemá ale ani bod na zápas - na rozdiel od Slafkovského, ktorý našich kadetov prešťal... Ale ťažko porovnávať, keďže porovnávame Českú a Slovenskú súťaž do 16 rokov). Ďalej Filip Mešár z Popradu, pomerne dobré čísla a hráva pravidelne stredného útočníka. Slafkovský nad týmito vyčnieva (podla mňa), dôkazom sú štatistiky z WSI U13 v minulej sezóne, kde skončil na tre´tom mieste v kanadskom bodovaní za Legkovom a Wrightom so štatistikami 7-6-13-19 bez jedinej trestnej minúty. Bez tak si nemyslím, že bude vôbec draftovaný v prvom kole. Vieme ako to dopadlo s Koyšom (slovenským Crosbym ) :LOL: nedraftovaným vôbec. Aspoň ho v tých Košiciach pretláčajú, dostáva dosť priestoru a je pomerne brutálne ostaršený :s04: .
∧ skryť ∧
Hm, tiez si myslim ze je to trochu prehnané, ale Slafkovský za to nemôže že sa tam objavil Chcel by som vedieť kto to tam na elite nahadzuje, počul som že osoba ktora tu píše s nickom slovakprospects, hmmm. Videl som toho chlapca hrať za dorast 2 x v Bratislave, celkom slušné, na 13 rokov vyborne parametre. Ale treba vyčkať, uvidime ako sa to vykryštalizuje, prichadza do najťažšieho obdobia
05.02.2018 - 21:41:34
avatar
Napíšem sem aj ja zopár postrehov k tejto diskusii:
- Adam Líška. Myslím si že viacero ľudí ho trochu podceňuje. Chalan hrá výborný hokej a je spoľahlivý aj v defenzíve. On aj keď neboduje tak spraví veľa roboty pre svoj tím. Má viac ako pol bodu na zápas v kanadskej juniorke. A kľúčovým faktorom je to že hrá v OHL, ktorá je suverénne najlepšia z troch juniorských súťaží. Hráči, ktorí aspoň takto bodujú v OHL sú pravidelne draftovaní. Výborným príkladom je aj Maxim Sushko – bieloruský útočník, draftovaný v 4 kole. Rovnaký bodový priemer, vo viacerých aspektoch podobný hráč aj keď je určite lepší/rýchlejší korčuliar ale nehrá taký celoplošný hokej ako Adam. Jediná vec, ktorá si myslím že môže uškodiť Adamovi v drafte je to že nie je najrýchlejším korčuliarom ako som už spomenul. Na druhej strane však má výbornú stabilitu a je ťažké ho odstaviť od puku.
- NHL central skauting – to že Adama zaradili na 100nejaké miesto je úplne irelevantné a netreba to brať až tak vážne. Myslím že za všetko hovorí fakt že Okuliar je na nejakom 50 mieste medzi EU korčuliarmi a za ním je taký Ruslan Ishakov (aj ked ten veľmi dopláca na svoje fyzické parametre) na nejakom 70 mieste alebo Nando Eggenberger, ktorý celú sezónu hrá v najvyššej Švajčiarskej súťaži a zaradil ho až na 90 miesto. A nejako sa mi nechce veriť že by títo chalani boli kvalitatívne na tom horšie ako Oliver.
- Okuliar – tiež by ma prekvapilo ak by bol draftovaný aj ked treba povedať že to je šikovný chalan a čo som počul viacerým ludom sa dosť páči. Prakticky on a Čajkovič sa starajú o ofenzívu repre do 18 rokov ale myslím že doplatí na to že hrá v podstate drvivú časť sezóny v slovenskej juniorke.
- Slafkovský – má ešte len 13 rokov takže je velmi skoro na to aby sme mu predpovedali nejaký draft. Zatial vyzera dobre a kvitujem aj to že ostaršovaný. Nech tu odohrá túto sezónu, možno ešte aj budúcu a potom smer Švedsko/Fínsko ako to spravil Fehervary. Česko je síce blízko ale tak už tam je beztak vela chalanov zo Slovenska a myslím si že nie je tajomstvo to že sa to niektorým ľudom nepáči (česť výnimkám).
- Petrovský je tiež príjemné prekvapenie. 25 bodov v 28 zápasoch v mladšom doraste ako 13 ročný. Takto sa dokázali presadzovať v takom nizkom veku iba veľmi talentovaní chalani ako Zadina, Zacha alebo od nás Miloš Roman.
- To že nemáme každoročne draftovaných viacero hráčov je kombinácia XY faktorov, ktoré tu už boli vyššie spomenuté. Ja len poviem k tomu toľko. Ak je niekto fakt dobrý tak je jedno či je zo Slovenska alebo z Ugandy. Proste draftom prejde. To len narážam na to že vela ludí stále píše že slováci nie sú draftovaní len preto že su slovenskej národnosti. Čo je podľa mna somarina. Je to o kvalite toho hráča. Aj ked si myslím že taký Hrehorčák kľudne mohol/mal byť draftovaný ale čo už.
- Moj tip na tohtoročný draft: Roman (2. Kolo), Feherváry (2-3. kolo), Líška, Pospíšil (4-7. kolo), Bodák (6-7. Kolo). Myslím si že títo hráči majú najlepšie šance.
Pardon že som sa tak rozpísal, nechcelo sa mi odpovedať individuálne na každý príspevok
05.02.2018 - 22:02:21
avatar
Reakcia na: Pens, 05.02.2018 - 20:12:37
Dva roky staré, ale ... V čom je problém klesajúceho počtu Slovákov v NHL? Hráčsky agent Peter Kadleček to v nedávnom rozhovore pre RTVS povedal natvrdo. Hlavným dôvodom sú hráči samotní, resp. ich lenivosť. „V prvom rade je chyba v samotných hráčoch. Slovenskí hokejisti zleniveli. Stále žijeme v stave veľkého alibizmu. Slovenský hráč stále niečo rieši, hľadá podporu v tom, kto mu pomôže, kto mu čo vybaví. Kanaďania, Švédi, Fíni, robia všetko pre to, aby tú NHL hrali. Hokej bolí, resp. každý jeden úspech bolí, a preto by mal každý jeden hráč začať sám od seba. Zvýšiť pripravenosť na každý jeden zápas, každý tréning. Dať do toho sto percent svojho úsilia, aby raz mohol povedať, že je rád, že mu za jeho hobby niekto vôbec niekedy zaplatil.\" Nuž, čosi pravdy na tom určite bude... (nhl.sk) ;-)
∧ skryť ∧
Uplny suhlas Pens.

To preco niesu nasi draftovani ako v minulosti je zhluk viacerych faktorov, ktore ste tu uz v podstate aj spomenuli. Ale jeden z najhlavnejsich dovodov je presne tek ktory spomenul Pens.

Rocnikom 98 a 99 verim, pretoze zdrave sebavedomie, skill, korculovanie, herny prejav ... je na uplnej inej urovni ako momze posledne desatrocie vidiet u nasich mladych hokejistoch. Velke prehypovane talenty rocnika 95 presne v takomto obdobi ako su teraz 98 resp 99 uplne vyhasli, az na par hracov ako boli Reway, Cehlarik, Godla. Tymito dvomi rocnikmi sme sa dostali znovu trosku napred pred nasu priamu konkurenciu (SUI, GER, DEN, ...), pretoze takuto siroku kvalitu zozbieraju tak zo 4-5 rocnikov nie z dvoch. I ked hracov ako Hischier nemame.
05.02.2018 - 22:11:56
avatar
Reakcia na: Rusty7550, 05.02.2018 - 21:41:34
Napíšem sem aj ja zopár postrehov k tejto diskusii: - Adam Líška. Myslím si že viacero ľudí ho trochu podceňuje. Chalan hrá výborný hokej a je spoľahlivý aj v defenzíve. On aj keď neboduje tak spraví veľa roboty pre svoj tím. Má viac ako pol bodu na zápas v kanadskej juniorke. A kľúčovým faktorom je to že hrá v OHL, ktorá je suverénne najlepšia z troch juniorských súťaží. Hráči, ktorí aspoň takto bodujú v OHL sú pravidelne draftovaní. Výborným príkladom je aj Maxim Sushko – bieloruský útočník, draftovaný v 4 kole. Rovnaký bodový priemer, vo viacerých aspektoch podobný hráč aj keď je určite lepší/rýchlejší korčuliar ale nehrá taký celoplošný hokej ako Adam. Jediná vec, ktorá si myslím že môže uškodiť Adamovi v drafte je to že nie je najrýchlejším korčuliarom ako som už spomenul. Na druhej strane však má výbornú stabilitu a je ťažké ho odstaviť od puku. - NHL central skauting – to že Adama zaradili na 100nejaké miesto je úplne irelevantné a netreba to brať až tak vážne. Myslím že za všetko hovorí fakt že Okuliar je na nejakom 50 mieste medzi EU korčuliarmi a za ním je taký Ruslan Ishakov (aj ked ten veľmi dopláca na svoje fyzické parametre) na nejakom 70 mieste alebo Nando Eggenberger, ktorý celú sezónu hrá v najvyššej Švajčiarskej súťaži a zaradil ho až na 90 miesto. A nejako sa mi nechce veriť že by títo chalani boli kvalitatívne na tom horšie ako Oliver. - Okuliar – tiež by ma prekvapilo ak by bol draftovaný aj ked treba povedať že to je šikovný chalan a čo som počul viacerým ludom sa dosť páči. Prakticky on a Čajkovič sa starajú o ofenzívu repre do 18 rokov ale myslím že doplatí na to že hrá v podstate drvivú časť sezóny v slovenskej juniorke. - Slafkovský – má ešte len 13 rokov takže je velmi skoro na to aby sme mu predpovedali nejaký draft. Zatial vyzera dobre a kvitujem aj to že ostaršovaný. Nech tu odohrá túto sezónu, možno ešte aj budúcu a potom smer Švedsko/Fínsko ako to spravil Fehervary. Česko je síce blízko ale tak už tam je beztak vela chalanov zo Slovenska a myslím si že nie je tajomstvo to že sa to niektorým ľudom nepáči (česť výnimkám). - Petrovský je tiež príjemné prekvapenie. 25 bodov v 28 zápasoch v mladšom doraste ako 13 ročný. Takto sa dokázali presadzovať v takom nizkom veku iba veľmi talentovaní chalani ako Zadina, Zacha alebo od nás Miloš Roman. - To že nemáme každoročne draftovaných viacero hráčov je kombinácia XY faktorov, ktoré tu už boli vyššie spomenuté. Ja len poviem k tomu toľko. Ak je niekto fakt dobrý tak je jedno či je zo Slovenska alebo z Ugandy. Proste draftom prejde. To len narážam na to že vela ludí stále píše že slováci nie sú draftovaní len preto že su slovenskej národnosti. Čo je podľa mna somarina. Je to o kvalite toho hráča. Aj ked si myslím že taký Hrehorčák kľudne mohol/mal byť draftovaný ale čo už. - Moj tip na tohtoročný draft: Roman (2. Kolo), Feherváry (2-3. kolo), Líška, Pospíšil (4-7. kolo), Bodák (6-7. Kolo). Myslím si že títo hráči majú najlepšie šance. Pardon že som sa tak rozpísal, nechcelo sa mi odpovedať individuálne na každý príspevok :D
∧ skryť ∧
Neospravedlnuj sa, výborne napísané
05.02.2018 - 22:45:25
avatar
Reakcia na: saskin, 05.02.2018 - 22:02:21
Uplny suhlas Pens. To preco niesu nasi draftovani ako v minulosti je zhluk viacerych faktorov, ktore ste tu uz v podstate aj spomenuli. Ale jeden z najhlavnejsich dovodov je presne tek ktory spomenul Pens. Rocnikom 98 a 99 verim, pretoze zdrave sebavedomie, skill, korculovanie, herny prejav ... je na uplnej inej urovni ako momze posledne desatrocie vidiet u nasich mladych hokejistoch. Velke prehypovane talenty rocnika 95 presne v takomto obdobi ako su teraz 98 resp 99 uplne vyhasli, az na par hracov ako boli Reway, Cehlarik, Godla. Tymito dvomi rocnikmi sme sa dostali znovu trosku napred pred nasu priamu konkurenciu (SUI, GER, DEN, ...), pretoze takuto siroku kvalitu zozbieraju tak zo 4-5 rocnikov nie z dvoch. I ked hracov ako Hischier nemame.
∧ skryť ∧
Súhlas. Hráči ročnika 98 a 99 budu dozaista jedného dňa oporami našej repre. Bežný človek, ktorý vidí kvalitu týchto ročníkov by si povedal, že metodika v slovenskom mládežníckom hokeji sa predsalen zlepšuje. Ehm..nie je to imo úplne tak. Gro kvality 99 bolo výchované na českom území , českým systémom, českými trénermi. Preto keď porovnáme kvalitu tohto ročníka s tým nasledujúcim, je to nebe a dudy. Máme problém vytvoriť niečo vlastné, niečo čo by malo tzv. trademark (ako napríklad kreativita našej starej generacie hokejistov). Sice budeme mať výborný systém od výborného odborníka, ale bez kvality sa nepohneme ďalej. Po ročníku 99 vlastne uvidíme reálny obraz SR mládežníckeho hokeja. Ikeď mám pocit, že sa to pomaličky (ale ozaj veľmi pomaly) zlepšuje. Prajem dobrú noc.
06.02.2018 - 07:51:01
avatar
Reakcia na: , 05.02.2018 - 10:03:37
To prečo nechcú slovákov, je snáď každému kto pobral trochu rozumu absolútne jasné a netreba tu nič vysvetľovať však pán Plevka .. :sr:
∧ skryť ∧
Vsetko jasne. Naco vlastne diskusne fora?
06.02.2018 - 09:33:12
avatar
Reakcia na: , 05.02.2018 - 10:03:37
To prečo nechcú slovákov, je snáď každému kto pobral trochu rozumu absolútne jasné a netreba tu nič vysvetľovať však pán Plevka .. :sr:
∧ skryť ∧
Iste, dúfam že máte v tej vašej organizácii v sufliku kompetentnú analýzu a hlavne program ako to v krátkodobom, strednodobom a dlhodobom horizonte zmenit. Súčasťou programu je personálne a finančne zabezpecenie, určenie zodpovednosti, kontrolné a monitorovacie mechanizmy, míľniky, mediálne plány, atd, proste všetky náležitosti, ktoré má správny projekt mať. Alebo len anonymné trollovanie internetových fór?
06.02.2018 - 13:05:47
avatar
Reakcia na: Roderik Plevka, 06.02.2018 - 09:33:12
Iste, dúfam že máte v tej vašej organizácii v sufliku kompetentnú analýzu a hlavne program ako to v krátkodobom, strednodobom a dlhodobom horizonte zmenit. Súčasťou programu je personálne a finančne zabezpecenie, určenie zodpovednosti, kontrolné a monitorovacie mechanizmy, míľniky, mediálne plány, atd, proste všetky náležitosti, ktoré má správny projekt mať. Alebo len anonymné trollovanie internetových fór?
∧ skryť ∧
Ak niekto niečo má, nech to kľudne sem dá, súhlasím s Vami. Inak to je len mlátenie prázdnej slamy... Ale možno má dôvody, alebo sa bojí?
06.02.2018 - 13:12:40
avatar
Reakcia na: peto100, 05.02.2018 - 21:39:28
Hm, tiez si myslim ze je to trochu prehnané, ale Slafkovský za to nemôže že sa tam objavil :-) Chcel by som vedieť kto to tam na elite nahadzuje, počul som že osoba ktora tu píše s nickom slovakprospects, hmmm. Videl som toho chlapca hrať za dorast 2 x v Bratislave, celkom slušné, na 13 rokov vyborne parametre. Ale treba vyčkať, uvidime ako sa to vykryštalizuje, prichadza do najťažšieho obdobia
∧ skryť ∧
Čísla nie sú všetko, takéto štatistiky a zaraďovania do kadejakých rebríčkov draftov na 5 rokov dopredu skôr škodia ako pomáhajú, tak si dajme od týchto vecí pokoj netreba to tu prílíš rozoberať. chlapci musia makať, byť zodpovední, mať srdce pre hokej, potom z nich niečo môže byť.

< 1 ... 293 294 295 296 297 298 ... 538 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies