Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Komunita: Diskusia > HC Slovan Bratislava

Tému založil: mantis_x64
25.05.2012 - 18:07:36
Vytváram novú tému, aby ste nemuseli všetko písať do sekcie KHL, bola tu už téma tímu HC Lev Poprad tak prečo by ju nemal mať jediný zástupca Slovenska v KHL v sezóne 2012/13. Bude to zbierka noviniek, transferov, zápasov a úspechov „belasých“.

25.01.2020 - 23:17:18
avatar
Reakcia na: , 25.01.2020 - 15:06:53
Si sa celkom opustil. Uz som sa cudoval, ze si si tu dlho nebol liecit komplexy, tak raz to muselo prist :LOL:
∧ skryť ∧
Ľúbim ťa
30.01.2020 - 21:06:26
avatar
Tak zial, opat dlzoby. Tentoraz na odvodoch a nájme https://e.dennikn.sk/1737780/bez-roztlieskavaciek-a-s-dlhmi-na-odvodoch-a-najomnom-na-hokejovy-slovan-doliehaju-financne-suchoty/?ref=side
31.01.2020 - 20:35:26
avatar
Tak naše vedenie nemá cenu komentovať, všetci vieme čo to tam máme. Ale myslím že tento dlh ide aj na vrub mesta. Mám pocit že mesto vôbec nemá záujem sa na nejakom znížení dohodnúť. Pokiaľ nepride ku nejakému kompromisu od mesta, nemám s tým dlhom voči mestu nejaký vážný problém.

Skôr som rád že sa hráči vyplácaju na čas. Ešte som nepočul, že by niekomu niečo dlhovali, resp. že by niečo hráčom meškalo.
31.01.2020 - 22:19:00
avatar
Reakcia na: NasHokej97, 31.01.2020 - 20:35:26
Tak naše vedenie nemá cenu komentovať, všetci vieme čo to tam máme. Ale myslím že tento dlh ide aj na vrub mesta. Mám pocit že mesto vôbec nemá záujem sa na nejakom znížení dohodnúť. Pokiaľ nepride ku nejakému kompromisu od mesta, nemám s tým dlhom voči mestu nejaký vážný problém. Skôr som rád že sa hráči vyplácaju na čas. Ešte som nepočul, že by niekomu niečo dlhovali, resp. že by niečo hráčom meškalo.
∧ skryť ∧
No zial je dlh aj v soc. poistovni. Mam pocit, ze hraci su zamestnanci klubu, a za nich teraz odvody teda plati zamestnavatel (ak sa mylim pls opravte ma). Ak by aj nie, tak voci nejakym zamestnancom to je. Je to jedno ci hrac, clen real timu alebo niekto napr z uctovnictva.

No ono s tym mestom to moze rychlo cele zakapat, kedze oni presadzuju Capitals. Myslim, ze to este bude dobra story toto cele.

08.02.2020 - 16:17:22
avatar
Myslíte si že by Špirko bol dobrá posila ?
08.02.2020 - 19:51:12
avatar
Podľa všetkého ide Špirko do Trenčína.

Inak všetci to už vieme, ale Podlipník odišiel. Podľa mňa rozhodlo pomer cena/výkon v prospech toho Kučného.
10.02.2020 - 15:54:49
avatar
Reakcia na: NasHokej97, 08.02.2020 - 19:51:12
Podľa všetkého ide Špirko do Trenčína. Inak všetci to už vieme, ale Podlipník odišiel. Podľa mňa rozhodlo pomer cena/výkon v prospech toho Kučného.
∧ skryť ∧
Tak mal si pravdu so Špirkom. A čo sa týka Kučneho tej podľa mňa skončí keď sa Carson dá do kopi
10.02.2020 - 15:57:16
avatar
Ešte by mohol prísť jeden útočník napríklad z Detvy Sýkora
10.02.2020 - 16:07:40
avatar
Sýkora mal ísť vraj do Zvolena, ale stroskotalo to lebo ide radšej na operáciu. K nám už nepríde nikto, čo hovoril aj Bakoš. Kučný úrčite neskončí, on je tu do PO. Treba nejakých hráčov kvôli možným zraneniam.

Edit:
Rozhovor dnes s GM na hokejprotali:

Juraj Bakoš, Slovan Bratislava: „Po januárovom príchode Basarabu, St.Pierreho, Carsona a v podstate aj Kučného sme káder doplnili. Máme to uzavreté a už nepríde nikto.“
18.03.2020 - 14:07:49
avatar
Ahojte mame teda po sezonne ake je vaše zhodnotie Slovana za minuly rok? Kto vas prekvapil pripadne sklamal a kto by mal ostat kto odisť a pripadne kto by nas mal posilnit
19.03.2020 - 18:34:14
avatar
Zle sa hodnotí sezoná ktorá skončila pred jej vrcholom, ani nehovoriac ako skončila. Vôbec neviem nič z vnútra klubu, tak všetko čo píšem je len z toho čo sa popísalo.

Pred sezonou sme nevedeli čo bude s klubom. Dlhy, mešakjúce výplaty, neplatenie nájmu a konkurz. Podľa všetkého bol možný aj krach klubu. To sa nestalo, avizovalo sa šetrenie a pod tým som si predstavoval že to odohráme s juniormi. To sa (asi) našťastie nestalo, a začali sme podpisovať celkom slušné mená. Podpisom sezony bol pre mňa jednoznačne Juraj Bakoš. Ukázal že je jedným z najlepších GM v lige a napriek neskorému začiatku a v situácii v akej bol klub postavil veľmi slušné mužstvo. Keby nebolo jeho, nemyslím si že máme taký silný tím. Poďakovanie si zaslúži aj Stantien, ktorý podpísal keď tu nemal ani jedného hráča a GM. Pochvalu si zaslúžia aj hráči čo sem prví podpisovali, aj keď väčšine moc herne nešlo. Pred podpismi som si hovoril že len odohrať sezonu bude úspech. Po podpisoch som dúfal v semifinále, čo sa nakoniec realne mohlo stať.

Brankári:

Brust- Keď sa mu chcelo, tak pre mňa bol najlepším brankárom v lige. Bohužiaľ prišlo mi že sa mu viac nechcelo ako chcelo. Ani nehovoriac o tých pretrvávajúcich zraneniach počas sezony. Napriek tomu mal najlepšie čísla z brankárov v lige.

Habal- Vedel nám vychytať víťazstvá, ale vedel nás úplne potopiť. On je celkom slušná dvojka, bohužiaľ kvôli Brustovým zraneniam bol tento rok stavaný skôr do situácie 1B. Napriek tomu mať legionára ako 2ku by v budúcej sezone bol priveľký luxus.


Trocha mi chýbala väčšia konzistencia výkonov ale celkovo hodnotím 9/10.


Obrana:

Meszároš - Počas sezony som asi podceňoval aký je pre nás dôležitý, ale keď nám chýbal v závere sezony bolo to veľmi cítiť. Hlavne v rozohrávke... Napriek jeho otrasnej strele našim najlepeším ofenzívným obrancom. Slabší pohyb a nedisciplinovanosť boli jeho najväčšie slabiny.

Štajnoch - Náš najlepší strelec z obrany. Celkovo hral all round dobre.

Sersen - Pre mňa náš najlepší obranca v sezone. Stabilné výkony počas celej sezony. Hral jednoducho, účelovo aj napriek jeho otrasnému pohybu.

Bačík - So Sersenom tvoril dobrú dvojičku. Zas, na našu ligu nadpriemerný all round obranca.

Šedivý - Pre mńa asi najpodcenovaneší náš obranca. Vynikajúci korčuliar, výborná rozhorhavka, dobré vedenie puku a fajn obrana. Na 3. dvojičku bol vynikajúci.

Carson - Prvých pár zápasov bol super, potom sa mi zdalo že trocha opadol. Na druhej strane nehral pred podpisom dlho hokej. Uvidíme či s ním predľžime a ak áno, ako bude vyzerať po letnej normlanej letnej príprave.

Hudec - Nič nevytvoril, ale moc toho ani nepokazil. Idealný ako 7./8. obranca.

Kučný - Prvé zápasy to bol niečo otrasné čo predvádzal, ale postupne sa do toho dostával. Keď hral jenoducho, nič nepokazil. Jediné čo sa mi na ňom páčilo bolo že fakt priniesol takú ostrosť do tej obrany. Nebál sa do nikoho skočiť.

Demo - Odohral asi to čo sa od neho očakávalo.

Viac agility a pohybu + hráč typu Southorn mi tam chýbal. Inak sme mali 3 veľmi vyrovnané obranne dvojičky. 8.5/10

Utok:

Abdul - Najlepší útočník v Slovane a dá sa diskutovať že aj v lige. Spolu so Zigom takmer celú sezonu ťahali Slovan, bodovo či herne. Veľa zápasov bolo typu "ak nie on tak nikto". Výborné ruky, vynikajúce prihrávky, fajn strela a hlavne bojovnosť či už v útoku alebo v obranne. Želám si nech sa mu v búdcom angažmáne bude dariť minimalne rovnako ako u nás.

Zigo: Spolu s Abdulom dvojčika ktorá nás väčšinu sezony ťahala. Strelec, dobrý pohyb, silný na puku či pri mantineloch. Tiež dobrý v obranne. Kvalitný hráč na našu ligu ktorý si sadol s Abdulom. Výsledkom bola jeho najlepšia sezona v doterajšej kariére.

Puliš: Keď podpisoval osobne som čakal že to bude náš najlepši útočník. Hrával poväčšinou dobre, ale miestami som mal pocit že sa pri Abdulovi a Zigovi "len" vezie. V zápasoch kde hral centra v 3-4. formácii mi ale prišiel dominantnejší.

Basaraba: Keď sem prichádzal nemal som od neho žiadné očakávania. Ale 9+9 v 17 zápasoch príjemne prekvapili. Ku koncu sezony to začalo tými výpadkami v zostavách byť horšie, ale napriek tomu to bol vynikajúci podpis. Konečne bodoval aj niekto iný ako 1. útok.

St.Pierre: Detto čo s Basarabom. Osobne som od neho veľa neukázal, nakoniec 18b v 21 zápasoch nebolo zlé. Občas mal zápasy kde bol úplne neviditelný ale mal aj zápasy v ktorých dominoval. V preislovkách bol tiež super, kým sme nezačali znova hrať "sýstém všetko na obrancu"

Bondra: Keď hral s Vandasom a Zigom hral dobre. Keď odišiel Vandas, akokeby odišiel aj on. Naopak keď prišli St.Pierre s Basarabom tak zas herne a bodovo sa prebudil. Solid power forward.

Viedenský: Uprimne asi jeden z dvoch hráčov od ktorého som naozaj očakával viac, aj s vedmomím zranení. Tie prvé zápasy čo odohral bolo niečo otrasné. Slabý pohyb, nestíhal úplne lese. Paradoxne po zranení a keď ho šupli na krídlo začal o dosť lepšie hrať. Verím že ak ho podpíšeme a bude mať normalnú letnú prípravu, môže byť v budúcej sezone dominantný.

Kytnar: Druhý hráč od ktorého som očakával viac. Ani nie bodovo, lebo to mal relatívne v norme aj na to že hrával v 3. formácií. Ale herne mi to prišlo z jeho strany celkom slabé, ale to môže byť iba to že nepoznám hráča. Paradoxne že tí 2 hráči čo ma sklamali keď hrali spolu tak hrali lepšie.

Pance: O Pancovi si neviem čo mám myslieť. Jeden zápas si hovorím že on je celkom fajn hráč. Ďalši zápas je úplne neviditelný, teda pokiaľ nespaľuje čisté golové šance. Osobne by mi budúci rok nechýbal.

Matoušek: Dobrý hráčik. Použitelný pred bránou, na oslabeniach, dobrý pohýb vie hitovať. Vie aj bodovať + samozrejme čierna robota Idealný hráč do 3.-4. formácie.

Urbánek - Pre mňa celkom pozitiívne prekvapko. Silný na puku, dobrý pohyb, fajn strela. Do budúcnosti sa určite môže zlepšovať.

Žitný- Dobré ručičky a vedel zakončiť. Inak mi prišiel dosť nevýrazný.

Sloboda - Rýchle nohy ale hokejový rozum nikde. Keď toto hral v KHL tak to bolo OK, v extralige som čakal od neho viac.

Kukumberg - Ten na to už proste nemal. V 5v5 vedel akurát podržať puk a aj to väčšinu času stratil.

Petráš - Uplne zbytočný podpis. Keby tam nieje, ani by som si to nevšimol. Absolutne nič nepriniesol mužstvu.

Napriek tomu že sme skončili s najviac strelenými golmi, prišlo mi že náš útok je najslabšia časť nášho mužstva. Prišlo mi že fakt sme sa moc spoliehali na duo Abdul + Zigo, dokým teda neprišli posily. Ako v obranne tak aj tu my chýbal trocha viac pohybu. 8/10.

Tréner:

Stantien - Prišiel do nezávihodnej situácie. Mužstvo sa skladalo tak ako sa skladalo. Napriek tomu sme mali výsledky aké sme mali. Náš hokej bol miestami nepozeratelný, presilovky boli čistý otras a zápasy proti papierovo horším mužstvám boli niečo otrasné. Na druhej strane sme skončili na predbežnom 2. mieste.

-

Budúci rok kedže je to 100 ročnica klubu, by som bol rád keby sme serizone išli na titul. Uvidíme ale v akej situácii bude klub po tomto korona víruse.

Podpísaných máme na budúcu sezonu:

Brust
XXX

Sersen-Bačík
(Meszároš)-Štajnoch
(Šedivý)-(Carson?)
XXX-XXX

(Abdul)-(Zigo)-(Puliš)
(Basarba)-(St.Piere?)-XXX
(Viedenský)-(Kytnar?)-(Bondra)
(Matoušek)-Urbánek-XXX
XXX-XXX-XXX


Normalne napísané mená sú podpísané, v () sú čo by som na 100% podpísal ak sa dalo a mená v (?) nad ktorými by som váhal či nejademe niečo lepšie.



14.04.2020 - 20:06:00
avatar
Reakcia na: NasHokej, 19.03.2020 - 18:34:14
Zle sa hodnotí sezoná ktorá skončila pred jej vrcholom, ani nehovoriac ako skončila. Vôbec neviem nič z vnútra klubu, tak všetko čo píšem je len z toho čo sa popísalo. Pred sezonou sme nevedeli čo bude s klubom. Dlhy, mešakjúce výplaty, neplatenie nájmu a konkurz. Podľa všetkého bol možný aj krach klubu. To sa nestalo, avizovalo sa šetrenie a pod tým som si predstavoval že to odohráme s juniormi. To sa (asi) našťastie nestalo, a začali sme podpisovať celkom slušné mená. Podpisom sezony bol pre mňa jednoznačne Juraj Bakoš. Ukázal že je jedným z najlepších GM v lige a napriek neskorému začiatku a v situácii v akej bol klub postavil veľmi slušné mužstvo. Keby nebolo jeho, nemyslím si že máme taký silný tím. Poďakovanie si zaslúži aj Stantien, ktorý podpísal keď tu nemal ani jedného hráča a GM. Pochvalu si zaslúžia aj hráči čo sem prví podpisovali, aj keď väčšine moc herne nešlo. Pred podpismi som si hovoril že len odohrať sezonu bude úspech. Po podpisoch som dúfal v semifinále, čo sa nakoniec realne mohlo stať. Brankári: Brust- Keď sa mu chcelo, tak pre mňa bol najlepším brankárom v lige. Bohužiaľ prišlo mi že sa mu viac nechcelo ako chcelo. Ani nehovoriac o tých pretrvávajúcich zraneniach počas sezony. Napriek tomu mal najlepšie čísla z brankárov v lige. Habal- Vedel nám vychytať víťazstvá, ale vedel nás úplne potopiť. On je celkom slušná dvojka, bohužiaľ kvôli Brustovým zraneniam bol tento rok stavaný skôr do situácie 1B. Napriek tomu mať legionára ako 2ku by v budúcej sezone bol priveľký luxus. Trocha mi chýbala väčšia konzistencia výkonov ale celkovo hodnotím 9/10. Obrana: Meszároš - Počas sezony som asi podceňoval aký je pre nás dôležitý, ale keď nám chýbal v závere sezony bolo to veľmi cítiť. Hlavne v rozohrávke... Napriek jeho otrasnej strele našim najlepeším ofenzívným obrancom. Slabší pohyb a nedisciplinovanosť boli jeho najväčšie slabiny. Štajnoch - Náš najlepší strelec z obrany. Celkovo hral all round dobre. Sersen - Pre mňa náš najlepší obranca v sezone. Stabilné výkony počas celej sezony. Hral jednoducho, účelovo aj napriek jeho otrasnému pohybu. Bačík - So Sersenom tvoril dobrú dvojičku. Zas, na našu ligu nadpriemerný all round obranca. Šedivý - Pre mńa asi najpodcenovaneší náš obranca. Vynikajúci korčuliar, výborná rozhorhavka, dobré vedenie puku a fajn obrana. Na 3. dvojičku bol vynikajúci. Carson - Prvých pár zápasov bol super, potom sa mi zdalo že trocha opadol. Na druhej strane nehral pred podpisom dlho hokej. Uvidíme či s ním predľžime a ak áno, ako bude vyzerať po letnej normlanej letnej príprave. Hudec - Nič nevytvoril, ale moc toho ani nepokazil. Idealný ako 7./8. obranca. Kučný - Prvé zápasy to bol niečo otrasné čo predvádzal, ale postupne sa do toho dostával. Keď hral jenoducho, nič nepokazil. Jediné čo sa mi na ňom páčilo bolo že fakt priniesol takú ostrosť do tej obrany. Nebál sa do nikoho skočiť. Demo - Odohral asi to čo sa od neho očakávalo. Viac agility a pohybu + hráč typu Southorn mi tam chýbal. Inak sme mali 3 veľmi vyrovnané obranne dvojičky. 8.5/10 Utok: Abdul - Najlepší útočník v Slovane a dá sa diskutovať že aj v lige. Spolu so Zigom takmer celú sezonu ťahali Slovan, bodovo či herne. Veľa zápasov bolo typu \"ak nie on tak nikto\". Výborné ruky, vynikajúce prihrávky, fajn strela a hlavne bojovnosť či už v útoku alebo v obranne. Želám si nech sa mu v búdcom angažmáne bude dariť minimalne rovnako ako u nás. Zigo: Spolu s Abdulom dvojčika ktorá nás väčšinu sezony ťahala. Strelec, dobrý pohyb, silný na puku či pri mantineloch. Tiež dobrý v obranne. Kvalitný hráč na našu ligu ktorý si sadol s Abdulom. Výsledkom bola jeho najlepšia sezona v doterajšej kariére. Puliš: Keď podpisoval osobne som čakal že to bude náš najlepši útočník. Hrával poväčšinou dobre, ale miestami som mal pocit že sa pri Abdulovi a Zigovi \"len\" vezie. V zápasoch kde hral centra v 3-4. formácii mi ale prišiel dominantnejší. Basaraba: Keď sem prichádzal nemal som od neho žiadné očakávania. Ale 9+9 v 17 zápasoch príjemne prekvapili. Ku koncu sezony to začalo tými výpadkami v zostavách byť horšie, ale napriek tomu to bol vynikajúci podpis. Konečne bodoval aj niekto iný ako 1. útok. St.Pierre: Detto čo s Basarabom. Osobne som od neho veľa neukázal, nakoniec 18b v 21 zápasoch nebolo zlé. Občas mal zápasy kde bol úplne neviditelný ale mal aj zápasy v ktorých dominoval. V preislovkách bol tiež super, kým sme nezačali znova hrať \"sýstém všetko na obrancu\" Bondra: Keď hral s Vandasom a Zigom hral dobre. Keď odišiel Vandas, akokeby odišiel aj on. Naopak keď prišli St.Pierre s Basarabom tak zas herne a bodovo sa prebudil. Solid power forward. Viedenský: Uprimne asi jeden z dvoch hráčov od ktorého som naozaj očakával viac, aj s vedmomím zranení. Tie prvé zápasy čo odohral bolo niečo otrasné. Slabý pohyb, nestíhal úplne lese. Paradoxne po zranení a keď ho šupli na krídlo začal o dosť lepšie hrať. Verím že ak ho podpíšeme a bude mať normalnú letnú prípravu, môže byť v budúcej sezone dominantný. Kytnar: Druhý hráč od ktorého som očakával viac. Ani nie bodovo, lebo to mal relatívne v norme aj na to že hrával v 3. formácií. Ale herne mi to prišlo z jeho strany celkom slabé, ale to môže byť iba to že nepoznám hráča. Paradoxne že tí 2 hráči čo ma sklamali keď hrali spolu tak hrali lepšie. Pance: O Pancovi si neviem čo mám myslieť. Jeden zápas si hovorím že on je celkom fajn hráč. Ďalši zápas je úplne neviditelný, teda pokiaľ nespaľuje čisté golové šance. Osobne by mi budúci rok nechýbal. Matoušek: Dobrý hráčik. Použitelný pred bránou, na oslabeniach, dobrý pohýb vie hitovať. Vie aj bodovať + samozrejme čierna robota Idealný hráč do 3.-4. formácie. Urbánek - Pre mňa celkom pozitiívne prekvapko. Silný na puku, dobrý pohyb, fajn strela. Do budúcnosti sa určite môže zlepšovať. Žitný- Dobré ručičky a vedel zakončiť. Inak mi prišiel dosť nevýrazný. Sloboda - Rýchle nohy ale hokejový rozum nikde. Keď toto hral v KHL tak to bolo OK, v extralige som čakal od neho viac. Kukumberg - Ten na to už proste nemal. V 5v5 vedel akurát podržať puk a aj to väčšinu času stratil. Petráš - Uplne zbytočný podpis. Keby tam nieje, ani by som si to nevšimol. Absolutne nič nepriniesol mužstvu. Napriek tomu že sme skončili s najviac strelenými golmi, prišlo mi že náš útok je najslabšia časť nášho mužstva. Prišlo mi že fakt sme sa moc spoliehali na duo Abdul + Zigo, dokým teda neprišli posily. Ako v obranne tak aj tu my chýbal trocha viac pohybu. 8/10. Tréner: Stantien - Prišiel do nezávihodnej situácie. Mužstvo sa skladalo tak ako sa skladalo. Napriek tomu sme mali výsledky aké sme mali. Náš hokej bol miestami nepozeratelný, presilovky boli čistý otras a zápasy proti papierovo horším mužstvám boli niečo otrasné. Na druhej strane sme skončili na predbežnom 2. mieste. - Budúci rok kedže je to 100 ročnica klubu, by som bol rád keby sme serizone išli na titul. Uvidíme ale v akej situácii bude klub po tomto korona víruse. Podpísaných máme na budúcu sezonu: Brust XXX Sersen-Bačík (Meszároš)-Štajnoch (Šedivý)-(Carson?) XXX-XXX (Abdul)-(Zigo)-(Puliš) (Basarba)-(St.Piere?)-XXX (Viedenský)-(Kytnar?)-(Bondra) (Matoušek)-Urbánek-XXX XXX-XXX-XXX Normalne napísané mená sú podpísané, v () sú čo by som na 100% podpísal ak sa dalo a mená v (?) nad ktorými by som váhal či nejademe niečo lepšie.
∧ skryť ∧
Šedivý je vynikajúci obranca, popravde, bol som naštvaný že neostal v Košiciach, jeden z najlepších obrancov oceliarov sa posledné roky. Ma viac ako solídnú rozohrávku, je kreatívny, technický typ obrancu.

Košický fanúšikovia mali radi Dudáša, čo hlásili že bol najlepší obranca. Ani náhodou, síce Dudáš bol silový typ, ale Šedivý bol lepší. Naozaj, lepší ako Čížek, a oni ho nepodpísali...

Škoda že máme takú situáciu, tešil som na play-off, pravdepodobne by bolo Semifinále Slovan-Košice alebo Košice-Slovan. Myslím že táto séria by bola ozdobou ligy. Play-off je nie čo iné ako liga, tu by to malo riadnu iskru pri dvoch najúspešnejších hokejových slovenských klubov.

Škoda ďalšia je obidve kluby KE a SB, mali dvakrát výrazne obdobie, kde mali veľa hráčov zranených, preto i skončila Banská Bystrica na prvom mieste, lebo ona pocas sezóny nemala žiadnu rozsiahlu maródku.
Keby bolo o jedno obdobie menej, zo semifinále mohlo byť finále.

Koniec koncov teším sa na ďalší ročník TL, príchodom Slovana sa zvýšila kvalita , vrátilo sa derby čo bolo len prínosom pre ligu.
Podľa mňa bude nasledujúca liga bez Detvy a Liptovského Mikuláša ale mohla by byť s Capitals. Verím že Bratislavské derby by bolo ozdobou pre ligu a klub by mal aspoň polovičný prínos príchodom do ligy ako Slovan.

P.S: je škoda že diskusia je tu na bode mrazu, sú/boli tu kvalitnejší a inteligetnejší ľudia ako "rivalnej" stránke. Musím tam pretrpieť dosť hlúpych ľudí a nemôžem tam mať mojú prezývku, niekto mi ju tam ukradol. :(
05.06.2020 - 20:01:49
avatar
Majiteľ očných kliník Ivo Ďurkovič chce od Juraja Širokého kúpiť HC Slovan Bratislava. Tvrdí, že vie zaručiť pravidelné hradenie výplat hráčov aj to, že klub nebude dotovať. „Oligarchovia v športe pomaly končia,“ hovorí.
06.06.2020 - 11:19:28
avatar
Reakcia na: Dano, 05.06.2020 - 20:01:49
Majiteľ očných kliník Ivo Ďurkovič chce od Juraja Širokého kúpiť HC Slovan Bratislava. Tvrdí, že vie zaručiť pravidelné hradenie výplat hráčov aj to, že klub nebude dotovať. „Oligarchovia v športe pomaly končia,“ hovorí.
∧ skryť ∧
Do úvahy treba brať dva fakty: Široky nepredá klub bez zävazkov, a Ďurkovič nemá peniaze na to aby ho kúpil ako celok. Je to len taká ďalšia bublinka na zviditeľnenie.
06.06.2020 - 11:25:43
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 06.06.2020 - 11:19:28
Do úvahy treba brať dva fakty: Široky nepredá klub bez zävazkov, a Ďurkovič nemá peniaze na to aby ho kúpil ako celok. Je to len taká ďalšia bublinka na zviditeľnenie.
∧ skryť ∧
precitaj si cely rozhovor:
Rokuje o kúpe Slovana od Širokého: KHL? Som Európan, radšej sa posúvam na západ: Ak kúpi Slovan, ukončí sponzorskú spoluprácu s Jurajom Kovalom a jeho klubom HC ’05 iClinic Banská Bystrica.

Juraj Široký ml. už pred rokom otvorene hovoril o predaji Slovana Bratislava, no kupcu nenašiel. Slovan sa aj preto z KHL vrátil do najvyššej slovenskej súťaže Tipsport Ligy, no snaha Širokých predať klub sa neskončila.

Jedným zo záujemcov je Ivo Ďurkovič, lekár a majiteľ očnej kliniky iClinic, ktorý v posledných rokoch sponzoroval HC ’05 iClinic Banská Bystrica. V sezóne 2019/20 jeho Bratislava Capitals pôsobili v druhej najvyššej slovenskej súťaži, od nasledujúceho ročníka budú súčasťou rakúskej nadnárodnej súťaže. Posledné dva roky bol partnerom aj futbalového ŠKF iClinic Sereď.

Predstavitelia Slovana v médiách aj tento rok hovoria, že rokujú o predaji klubu. Ste jedným zo záujemcov?

Pred tohtoročným play-off sme rokovali s marketingom Slovana o jednej peknej spolupráci, ktorá mala byť dlhodobá. Už pred rokom sme zachytili, že Slovan hľadá strategického partnera a teraz sme zistili, že určité možnosti by tam mohli byť. A áno, môžem potvrdiť, že sme boli jedným z uchádzačov o kúpu značky Slovan Bratislava. Situácia sa však rapídne zmenila po príchode koronakrízy. Teraz sa vyčkáva, uvidíme, čo sa stane, ale pokiaľ by boli okolnosti priaznivé, kúpe celého klubu sa nebránime. Viem však, že sme neboli jediným záujemcom, vyhrá ten, kto dá najlepšiu ponuku. Ešte by som to neuzatváral.

Aká bude cena klubu?

Pred koronou sme vedeli určiť hodnotu značky aj ligy, teraz si nie som istý, akým smerom sa bude uberať kultúra a šport. A aj od toho závisia ďalšie rokovania.

Aká bola cena Slovana pred koronou?

Nerád by som to špecifikoval. Boli sme rozhodnutí investovať do kúpy značky to, čo by sme vyťažili z marketingovej aktivity počas tohtoročného play-off, keď by sme boli partnerom Slovana. Suma teda mohla byť veľmi vysoká, ale aj veľmi nízka – možno stotisíc eur, možno milión.

Počítate s tým, že so Slovanom by ste kúpili aj jeho dlh?

Určite nie.

Nepristúpili by ste ani na splátkový kalendár?

Určite nie. Nikdy ten návrh nepadol.

Prečo má majiteľ očnej kliniky motiváciu vlastniť hokejový klub? Váš Bratislava Capitals bude od budúcej sezóny pôsobiť v rakúskej nadnárodnej súťaži…

Naša marketingová filozofia je podporovať šport, ktorý je veľmi dobrým médiom. Sme športovci, máme športového ducha, podpora športu je veľmi potrebná, ale musí mať aj nejaký výnos.

Vyskúšali sme si šesť rokov pozície hlavného partnera v Banskej Bystrici, čo bolo najúspešnejšie obdobie tohto klubu, za šesť rokov sme vyhrali tri tituly, dvakrát sme boli vo finále. Videli sme, aký pozitívny spoločenský dosah môže mať šport.

Poznáme ceny marketingovej podpory hokejových klubov na Slovensku aj v Rakúsku, niečo to stojí. Vyšlo nám to tak, že účasť v nadnárodnej súťaži je veľmi výhodná, keď pôjde o náš vlastný klub. Ekonomicky je to lacnejšie.

Veľké svetové kluby zarábajú hlavne na televíznych právach, suveníroch či transferoch hráčov, čo u nás pre veľkosť trhu objektívne nie je možné. Vy týmto hovoríte, že na našom trhu má zmysel vlastniť klub len vtedy, keď má robiť reklamu majiteľovmu podnikaniu? A potom sa náklady na klub dajú vnímať ako náklady na marketing hlavného biznisu?

Áno, vnímam to tak, no ešte to tu nie je rozšírené. Základ je, aby bol človek nadšencom, no ideálne je, ak k tomu pridá aj myšlienku. Ak je to čisto len nadšenec bez marketingového plánu, musí mať sponzorov, divákov a ideálne oboje.

U nás však vidíme, že kluby vlastnia ľudia, ktorí na úspech svojho biznisu nepotrebujú viditeľnosť svojej značky medzi masou ľudí.

Milujem hokej, priniesol mi veľa priateľov, pacientov a možností.

Čiže hokej nie je len vaša zábavka, ale aj reálna súčasť biznisu?

Keby to tak nebolo, nešiel by som do toho, napriek tomu, že hokej milujem. Ale je to biznisový model. Denník N tiež predáva reklamný priestor, na ktorý má cenník. Ja si viem spočítať či pôjdem do kampane cez inzerciu v novinách alebo do kampane cez hokej. Zabíjam tri muchy jednou ranou – hokej hrám a baví ma, prináša marketingový efekt a pomáham športu.

Ako zistíte, že sa vám oplatilo sponzorovať športový klub?

Cez agentúrny prieskum, rovnako ako je to pri volebných preferenciách. Ide o dlhodobú vec, nestačí sa zviditeľniť pri jednom zápase. Ak to nerobíte v horizonte rokov, nechoďte do toho. Hokej sa hrá na jeseň a v zime, futbal aj v lete. Keď sme boli partnerom ŠKF Sereď, mali sme pokrytý celý rok.

Ak kúpite Slovan, bude sa volať HC iClinic Slovan Bratislava?

Ešte nie som majiteľom, ale myslím si, že niečo také sa nehodí, bola by to veľká urážka tejto historickej značky. Vlastniť Slovan je veľký spoločenský záväzok, značka patrí nám všetkým. Treba sa veľmi starať, aby mala výtlak.

Ako sa zviditeľníte cez Slovan, keď nebudete v názve klubu?

To ešte uvidíme, hoci som lekár, ale už čo-to viem o marketingu a máme skvelé marketingové oddelenie, ktoré si s tým určite poradí. Ešte by som však o Slovane nehovoril ako o hotovej veci – úprimne, trochu sa toho bojím. Bojím sa obrovskej výzvy, lebo je to značka, ktorá patrí nám, Bratislavčanom. Buď sa s ňou dostanete do pekla alebo do neba.

Jednou zo súčastí zákona o športe mal byť superodpočet, keď si investori mohli náklady na sponzorstvo klubov odpočítať z daní. Na poslednú chvíľu to však z návrhu zákona vypadlo. Čo si o tom myslíte?

Malo by to tam byť.

Bude sa to dať presadiť ako pomoc klubom zasiahnutým koronakrízou?

Neviem, raz som ten zákon prebehol očami, ale nie som právnik, neviem sa vyjadriť. Ale so superodpočtom súhlasím.

Ktorá súťaž by pre vás bola najviac zaujímavá – slovenská Tipsport Liga, KHL či napríklad česká alebo rakúska súťaž? Nemáte kliniku v Moskve?

Nemám a poviem to veľmi otvorene: som Európan, mám proeurópske zmýšľanie a radšej sa posúvam na západ ako na východ. Nemám presné informácie, ale z počutia viem, že KHL je drahý špás. Preto sa ani nečudujem, že Slovan nehral o popredné priečky, aj s 10 miliónmi eur budete na chvoste KHL. To nemá význam, šport by nemal byť len o tom, že sa zúčastníte.

Takže slovenská liga?

Slovan tam patrí. Vyskúšal si KHL, bolo to pekné, ale netreba zabúdať, že veľkým motorom toho celého bolo, že v jeho úvodnej sezóne bola výluka NHL. KHL sa nedá ufinancovať.

Ako vnímate spôsob, akým manažovali Slovan otec a syn Širokí? Váhostav asi na svoj biznis nepotreboval vizibilitu, ako potrebuje vaša klinika…

Bola iná doba. Zoberte si, že najprv bol TJ CHZJD Slovan Bratislava, bol tu aj Inter Slovnaft Bratislava. Jednotlivé podniky v dávnych časoch pred rokom 1989 mali na starosti aj šport. Model pretrvával do nejakého času, ale to sa asi mení. Kluby NHL nevlastní jedna rodina po celé generácie, aj New York Rangers by pri dobrej ponuke bol na predaj. U nás to vidím tak, že kluby budú musieť vlastniť ľudia, ktorým bude profesionálny šport zapadať do biznis modelu. V slovenskom futbale už existujú prvé lastovičky.

Tam je to však o tom, že klub zarába ako samostatná jednotka predajom hráčov, prestupy však v hokeji neexistujú.

Ale zoberte si, že Trnavu kúpili ľudia, ktorí vlastnia sieť kín – výborné. Na to som narážal, veď na štadióne majú rovno aj kino. Pôjde to týmto smerom, inak to v našom regióne nemôže prežiť.

Je teda hokej na dobrej ceste odoligarchizovať sa?

Neviditeľná ruka trhu platí u nás, v Amerike, aj v Nemecku. Trh to vyrieši.

Poznali ste sa predtým, ako ste začali rokovať?

Nie, vôbec. Len som mu zavolal, ako som zavolal aj na bratislavský magistrát.

Nahrali ste mi na ďalšiu otázku – Slovan platil nájom okolo 800-tisíc eur ročne za mestský Zimný štadión Ondreja Nepelu. Čo s tým?

V živote nie je všetko čierne a biele. Vypočul som si jednu aj druhú stranu a môžem povedať, že sa v prvom rade musím poďakovať magistrátu, lebo rokovanie s ním bolo na absolútne maximálne korektnej a profesionálnej úrovni. Na internete som si našiel telefónne číslo, na ktoré som zavolal, požiadal som o termín a o tri dni som ho mal. Prišiel som, ukázali mi cenník a vybral som si, čo chcem – ako v reštaurácii.

Hovoríte o nájme štadióna na sezónu 2019/20 pre Bratislava Capitals?

Áno.

Vy ste platili 5-tisíc eur za zápas?

Plus mínus áno.

Ak by ste kúpili Slovan, myslíte si, že dokážete stiahnuť cenu nájmu?

Doterajšiu zmluvu som nikdy nevidel, ale myslím si, že aj magistrát bude musieť zvážiť, či budeme šport podporovať alebo nie. Chápem, že štadión sa musí splácať, ani elektrina a servis nie je zadarmo. Navyše, teraz sa môže stať, že na hokej bude môcť chodiť len do tisíc divákov, bude preto treba robiť veľmi veľa kompromisov, lebo šport musí žiť. Ide o spoločenskú vec, ktorá prináša emóciu, ktorá má dosah na telesné aj duševné zdravie obyvateľstva. Šport aj kultúra musia nejako prežiť.

Budete si pýtať množstevnú zľavu, keďže je možné, že od ďalšej sezóny budú dva vaše kluby hrávať domáce zápasy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu?

Poviem to veľmi otvorene – dostanem cenník, koľko čo stojí a podľa toho sa rozhodnem. S Capitals môžeme hrať aj v Ružinove, ale verím, že sa dohodneme, keďže partneri z magistrátu sú voči nám absolútne ústretoví. Majú však svoj cenník, čo chápem. Nemôžem chcieť za dve eurá niečo, čo stojí desať eur. Možno sa však dohodneme na ôsmich eurách. Ak sa nedohodneme, môžeme to my zabaliť s hokejom a magistrát so štadiónom. Bude to o kompromisoch.

Slovan ročne zinkasuje za predaj lístkov odhadom cez 500-tisíc eur. Ako vnímate opatrenie, podľa ktorého do konca roka bude môcť byť na športovom podujatí len do tisíc divákov? Napríklad Ivan Kmotrík ml. zo Slovana aj Spartak Trnava sa snažia o zmenu, aby počet divákov závisel od kapacity štadióna. Pridali by ste sa k nim?

Na túto otázku existujú dve odpovede: jedna je z medicínskeho, druhá z ekonomického pohľadu. Z medicínskeho pohľadu je to opatrenie správne.

Aj keď nerozlišuje, či bude tisíc ľudí na štadióne s kapacitou 2-tisíc miest alebo 20-tisíc miest?

Nie som epidemiológ, možno je to len zle formulované. Na väčšom štadióne by mohlo asi byť aj viac divákov, ale treba byť obozretný a striktný, s čím súhlasím.

Ak by ste kúpili Slovan, naďalej by ste sponzorovali aj Banskú Bystricu?

To už asi nie.

Aký je váš vzťah s Jurajom Kovalom, majiteľom klubu, ktorý posledné roky niesol názov vašej kliniky?

Spočítali sme, koľko nás vyjdú rôzne formy marketingu, cenníky sú verejne dostupné. Na základe toho sme sa chceli stať partnerom nejakého športového klubu. Aj prieskumy nám ukazujú, že šport nám prináša viditeľnosť, sú to veľmi milé čísla. Pred siedmimi rokmi sme oslovili všetky kluby okrem Slovana (bol v KHL), Košíc (ich partnerom bol US Steel) a práve Banskej Bystrice, lebo som si myslel, že to bude drahé. Hokejový svet je však malý, o našej snahe sa dozvedel aj pán Koval, ktorý mi predstavil svoju víziu. Chceli sme klub, ktorý vyhrá titul, čo Bystrica spĺňala a keď sme sa dozvedeli cenu, dohodli sme sa za päť minút. Išlo mi ekonomické hľadisko a výsledky, ktoré môžeme dosiahnuť.

Teraz je pán Koval štatutárom vášho klubu Bratislava Capitals…

Už nie je, aj keď oficiálne tam ešte stále figuruje. Keď sme vstupovali do HC Bratislava, využili sme know-how Banskej Bystrice, ktorá pracovala poctivo, ekonomicky správne a dosahovala výsledky. Spolu s Banskou Bystricou sme chceli doniesť extraligu do Bratislavy, no naše cesty sa rozdelili, keď sme odišli do rakúskej ligy. To znamená, že ani Július Koval už nie je športovým riaditeľom Capitals.

Toto bol váš jediný prienik s pánom Kovalom, neboli prepojené aj vaše biznisy?

Nie, v živote.

Slovan mal posledné roky veľký problém s platením miezd hráčom. Viete zaručiť, že ak klub kúpite, nebude to problémom?

Určite.

Spoločnosť iClinic plus na finstate za rok 2018 vykazuje zisk 130-tisíc eur, pričom hokejový klub má násobne vyšší rozpočet.

Berte to ako dve oddelené nádoby. Bratislava Capitals fakturuje iClinicu sponzorské peniaze, tu sa znižuje základ dane a reálne sa to platí na základe faktúr. K tomu mám veľmi výkonnú kliniku v Klagenfurte, momentálne otvárame ďalšiu v Innsbrucku. Spolu s bratislavskom klinikou, na ktorú dochádzajú aj Rakúšania, máme pokryté celé Rakúsko.

Koľko ľudí zamestnávate?

Nepočítal som to, ani radšej nechcem, ale v stovkách to asi je.

Vlastníte aj optiky?

Áno, koho nemôžeme operovať, máme pre neho okuliare.

Veď aj vy máte okuliare.

Každý sa ma na to pýta. Nie som vhodný kandidát na operáciu. To sú tie životné paradoxy – aj očný chirurg môže byť nevhodný na operáciu očí a musí nosiť okuliare.

Ivo Ďurkovič (47)
je zakladateľom a hlavným očným lekárom siete očných kliník iClinic na Slovensku. Súčasne poskytuje zdravotnú starostlivosť v rakúskom Klagenfurte, kde pôsobí na pozícii vedúceho lekára Očného laserového centra. Jeho spoločnosť bola hlavným sponzorom hokejových klubov HC’05 Banská Bystrica, Vienna Capitals a v súčasnosti je majiteľom Bratislava Capitals.
07.06.2020 - 20:06:52
avatar
Reakcia na: Dano, 06.06.2020 - 11:25:43
precitaj si cely rozhovor: Rokuje o kúpe Slovana od Širokého: KHL? Som Európan, radšej sa posúvam na západ: Ak kúpi Slovan, ukončí sponzorskú spoluprácu s Jurajom Kovalom a jeho klubom HC ’05 iClinic Banská Bystrica. Juraj Široký ml. už pred rokom otvorene hovoril o predaji Slovana Bratislava, no kupcu nenašiel. Slovan sa aj preto z KHL vrátil do najvyššej slovenskej súťaže Tipsport Ligy, no snaha Širokých predať klub sa neskončila. Jedným zo záujemcov je Ivo Ďurkovič, lekár a majiteľ očnej kliniky iClinic, ktorý v posledných rokoch sponzoroval HC ’05 iClinic Banská Bystrica. V sezóne 2019/20 jeho Bratislava Capitals pôsobili v druhej najvyššej slovenskej súťaži, od nasledujúceho ročníka budú súčasťou rakúskej nadnárodnej súťaže. Posledné dva roky bol partnerom aj futbalového ŠKF iClinic Sereď. Predstavitelia Slovana v médiách aj tento rok hovoria, že rokujú o predaji klubu. Ste jedným zo záujemcov? Pred tohtoročným play-off sme rokovali s marketingom Slovana o jednej peknej spolupráci, ktorá mala byť dlhodobá. Už pred rokom sme zachytili, že Slovan hľadá strategického partnera a teraz sme zistili, že určité možnosti by tam mohli byť. A áno, môžem potvrdiť, že sme boli jedným z uchádzačov o kúpu značky Slovan Bratislava. Situácia sa však rapídne zmenila po príchode koronakrízy. Teraz sa vyčkáva, uvidíme, čo sa stane, ale pokiaľ by boli okolnosti priaznivé, kúpe celého klubu sa nebránime. Viem však, že sme neboli jediným záujemcom, vyhrá ten, kto dá najlepšiu ponuku. Ešte by som to neuzatváral. Aká bude cena klubu? Pred koronou sme vedeli určiť hodnotu značky aj ligy, teraz si nie som istý, akým smerom sa bude uberať kultúra a šport. A aj od toho závisia ďalšie rokovania. Aká bola cena Slovana pred koronou? Nerád by som to špecifikoval. Boli sme rozhodnutí investovať do kúpy značky to, čo by sme vyťažili z marketingovej aktivity počas tohtoročného play-off, keď by sme boli partnerom Slovana. Suma teda mohla byť veľmi vysoká, ale aj veľmi nízka – možno stotisíc eur, možno milión. Počítate s tým, že so Slovanom by ste kúpili aj jeho dlh? Určite nie. Nepristúpili by ste ani na splátkový kalendár? Určite nie. Nikdy ten návrh nepadol. Prečo má majiteľ očnej kliniky motiváciu vlastniť hokejový klub? Váš Bratislava Capitals bude od budúcej sezóny pôsobiť v rakúskej nadnárodnej súťaži… Naša marketingová filozofia je podporovať šport, ktorý je veľmi dobrým médiom. Sme športovci, máme športového ducha, podpora športu je veľmi potrebná, ale musí mať aj nejaký výnos. Vyskúšali sme si šesť rokov pozície hlavného partnera v Banskej Bystrici, čo bolo najúspešnejšie obdobie tohto klubu, za šesť rokov sme vyhrali tri tituly, dvakrát sme boli vo finále. Videli sme, aký pozitívny spoločenský dosah môže mať šport. Poznáme ceny marketingovej podpory hokejových klubov na Slovensku aj v Rakúsku, niečo to stojí. Vyšlo nám to tak, že účasť v nadnárodnej súťaži je veľmi výhodná, keď pôjde o náš vlastný klub. Ekonomicky je to lacnejšie. Veľké svetové kluby zarábajú hlavne na televíznych právach, suveníroch či transferoch hráčov, čo u nás pre veľkosť trhu objektívne nie je možné. Vy týmto hovoríte, že na našom trhu má zmysel vlastniť klub len vtedy, keď má robiť reklamu majiteľovmu podnikaniu? A potom sa náklady na klub dajú vnímať ako náklady na marketing hlavného biznisu? Áno, vnímam to tak, no ešte to tu nie je rozšírené. Základ je, aby bol človek nadšencom, no ideálne je, ak k tomu pridá aj myšlienku. Ak je to čisto len nadšenec bez marketingového plánu, musí mať sponzorov, divákov a ideálne oboje. U nás však vidíme, že kluby vlastnia ľudia, ktorí na úspech svojho biznisu nepotrebujú viditeľnosť svojej značky medzi masou ľudí. Milujem hokej, priniesol mi veľa priateľov, pacientov a možností. Čiže hokej nie je len vaša zábavka, ale aj reálna súčasť biznisu? Keby to tak nebolo, nešiel by som do toho, napriek tomu, že hokej milujem. Ale je to biznisový model. Denník N tiež predáva reklamný priestor, na ktorý má cenník. Ja si viem spočítať či pôjdem do kampane cez inzerciu v novinách alebo do kampane cez hokej. Zabíjam tri muchy jednou ranou – hokej hrám a baví ma, prináša marketingový efekt a pomáham športu. Ako zistíte, že sa vám oplatilo sponzorovať športový klub? Cez agentúrny prieskum, rovnako ako je to pri volebných preferenciách. Ide o dlhodobú vec, nestačí sa zviditeľniť pri jednom zápase. Ak to nerobíte v horizonte rokov, nechoďte do toho. Hokej sa hrá na jeseň a v zime, futbal aj v lete. Keď sme boli partnerom ŠKF Sereď, mali sme pokrytý celý rok. Ak kúpite Slovan, bude sa volať HC iClinic Slovan Bratislava? Ešte nie som majiteľom, ale myslím si, že niečo také sa nehodí, bola by to veľká urážka tejto historickej značky. Vlastniť Slovan je veľký spoločenský záväzok, značka patrí nám všetkým. Treba sa veľmi starať, aby mala výtlak. Ako sa zviditeľníte cez Slovan, keď nebudete v názve klubu? To ešte uvidíme, hoci som lekár, ale už čo-to viem o marketingu a máme skvelé marketingové oddelenie, ktoré si s tým určite poradí. Ešte by som však o Slovane nehovoril ako o hotovej veci – úprimne, trochu sa toho bojím. Bojím sa obrovskej výzvy, lebo je to značka, ktorá patrí nám, Bratislavčanom. Buď sa s ňou dostanete do pekla alebo do neba. Jednou zo súčastí zákona o športe mal byť superodpočet, keď si investori mohli náklady na sponzorstvo klubov odpočítať z daní. Na poslednú chvíľu to však z návrhu zákona vypadlo. Čo si o tom myslíte? Malo by to tam byť. Bude sa to dať presadiť ako pomoc klubom zasiahnutým koronakrízou? Neviem, raz som ten zákon prebehol očami, ale nie som právnik, neviem sa vyjadriť. Ale so superodpočtom súhlasím. Ktorá súťaž by pre vás bola najviac zaujímavá – slovenská Tipsport Liga, KHL či napríklad česká alebo rakúska súťaž? Nemáte kliniku v Moskve? Nemám a poviem to veľmi otvorene: som Európan, mám proeurópske zmýšľanie a radšej sa posúvam na západ ako na východ. Nemám presné informácie, ale z počutia viem, že KHL je drahý špás. Preto sa ani nečudujem, že Slovan nehral o popredné priečky, aj s 10 miliónmi eur budete na chvoste KHL. To nemá význam, šport by nemal byť len o tom, že sa zúčastníte. Takže slovenská liga? Slovan tam patrí. Vyskúšal si KHL, bolo to pekné, ale netreba zabúdať, že veľkým motorom toho celého bolo, že v jeho úvodnej sezóne bola výluka NHL. KHL sa nedá ufinancovať. Ako vnímate spôsob, akým manažovali Slovan otec a syn Širokí? Váhostav asi na svoj biznis nepotreboval vizibilitu, ako potrebuje vaša klinika… Bola iná doba. Zoberte si, že najprv bol TJ CHZJD Slovan Bratislava, bol tu aj Inter Slovnaft Bratislava. Jednotlivé podniky v dávnych časoch pred rokom 1989 mali na starosti aj šport. Model pretrvával do nejakého času, ale to sa asi mení. Kluby NHL nevlastní jedna rodina po celé generácie, aj New York Rangers by pri dobrej ponuke bol na predaj. U nás to vidím tak, že kluby budú musieť vlastniť ľudia, ktorým bude profesionálny šport zapadať do biznis modelu. V slovenskom futbale už existujú prvé lastovičky. Tam je to však o tom, že klub zarába ako samostatná jednotka predajom hráčov, prestupy však v hokeji neexistujú. Ale zoberte si, že Trnavu kúpili ľudia, ktorí vlastnia sieť kín – výborné. Na to som narážal, veď na štadióne majú rovno aj kino. Pôjde to týmto smerom, inak to v našom regióne nemôže prežiť. Je teda hokej na dobrej ceste odoligarchizovať sa? Neviditeľná ruka trhu platí u nás, v Amerike, aj v Nemecku. Trh to vyrieši. Poznali ste sa predtým, ako ste začali rokovať? Nie, vôbec. Len som mu zavolal, ako som zavolal aj na bratislavský magistrát. Nahrali ste mi na ďalšiu otázku – Slovan platil nájom okolo 800-tisíc eur ročne za mestský Zimný štadión Ondreja Nepelu. Čo s tým? V živote nie je všetko čierne a biele. Vypočul som si jednu aj druhú stranu a môžem povedať, že sa v prvom rade musím poďakovať magistrátu, lebo rokovanie s ním bolo na absolútne maximálne korektnej a profesionálnej úrovni. Na internete som si našiel telefónne číslo, na ktoré som zavolal, požiadal som o termín a o tri dni som ho mal. Prišiel som, ukázali mi cenník a vybral som si, čo chcem – ako v reštaurácii. Hovoríte o nájme štadióna na sezónu 2019/20 pre Bratislava Capitals? Áno. Vy ste platili 5-tisíc eur za zápas? Plus mínus áno. Ak by ste kúpili Slovan, myslíte si, že dokážete stiahnuť cenu nájmu? Doterajšiu zmluvu som nikdy nevidel, ale myslím si, že aj magistrát bude musieť zvážiť, či budeme šport podporovať alebo nie. Chápem, že štadión sa musí splácať, ani elektrina a servis nie je zadarmo. Navyše, teraz sa môže stať, že na hokej bude môcť chodiť len do tisíc divákov, bude preto treba robiť veľmi veľa kompromisov, lebo šport musí žiť. Ide o spoločenskú vec, ktorá prináša emóciu, ktorá má dosah na telesné aj duševné zdravie obyvateľstva. Šport aj kultúra musia nejako prežiť. Budete si pýtať množstevnú zľavu, keďže je možné, že od ďalšej sezóny budú dva vaše kluby hrávať domáce zápasy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu? Poviem to veľmi otvorene – dostanem cenník, koľko čo stojí a podľa toho sa rozhodnem. S Capitals môžeme hrať aj v Ružinove, ale verím, že sa dohodneme, keďže partneri z magistrátu sú voči nám absolútne ústretoví. Majú však svoj cenník, čo chápem. Nemôžem chcieť za dve eurá niečo, čo stojí desať eur. Možno sa však dohodneme na ôsmich eurách. Ak sa nedohodneme, môžeme to my zabaliť s hokejom a magistrát so štadiónom. Bude to o kompromisoch. Slovan ročne zinkasuje za predaj lístkov odhadom cez 500-tisíc eur. Ako vnímate opatrenie, podľa ktorého do konca roka bude môcť byť na športovom podujatí len do tisíc divákov? Napríklad Ivan Kmotrík ml. zo Slovana aj Spartak Trnava sa snažia o zmenu, aby počet divákov závisel od kapacity štadióna. Pridali by ste sa k nim? Na túto otázku existujú dve odpovede: jedna je z medicínskeho, druhá z ekonomického pohľadu. Z medicínskeho pohľadu je to opatrenie správne. Aj keď nerozlišuje, či bude tisíc ľudí na štadióne s kapacitou 2-tisíc miest alebo 20-tisíc miest? Nie som epidemiológ, možno je to len zle formulované. Na väčšom štadióne by mohlo asi byť aj viac divákov, ale treba byť obozretný a striktný, s čím súhlasím. Ak by ste kúpili Slovan, naďalej by ste sponzorovali aj Banskú Bystricu? To už asi nie. Aký je váš vzťah s Jurajom Kovalom, majiteľom klubu, ktorý posledné roky niesol názov vašej kliniky? Spočítali sme, koľko nás vyjdú rôzne formy marketingu, cenníky sú verejne dostupné. Na základe toho sme sa chceli stať partnerom nejakého športového klubu. Aj prieskumy nám ukazujú, že šport nám prináša viditeľnosť, sú to veľmi milé čísla. Pred siedmimi rokmi sme oslovili všetky kluby okrem Slovana (bol v KHL), Košíc (ich partnerom bol US Steel) a práve Banskej Bystrice, lebo som si myslel, že to bude drahé. Hokejový svet je však malý, o našej snahe sa dozvedel aj pán Koval, ktorý mi predstavil svoju víziu. Chceli sme klub, ktorý vyhrá titul, čo Bystrica spĺňala a keď sme sa dozvedeli cenu, dohodli sme sa za päť minút. Išlo mi ekonomické hľadisko a výsledky, ktoré môžeme dosiahnuť. Teraz je pán Koval štatutárom vášho klubu Bratislava Capitals… Už nie je, aj keď oficiálne tam ešte stále figuruje. Keď sme vstupovali do HC Bratislava, využili sme know-how Banskej Bystrice, ktorá pracovala poctivo, ekonomicky správne a dosahovala výsledky. Spolu s Banskou Bystricou sme chceli doniesť extraligu do Bratislavy, no naše cesty sa rozdelili, keď sme odišli do rakúskej ligy. To znamená, že ani Július Koval už nie je športovým riaditeľom Capitals. Toto bol váš jediný prienik s pánom Kovalom, neboli prepojené aj vaše biznisy? Nie, v živote. Slovan mal posledné roky veľký problém s platením miezd hráčom. Viete zaručiť, že ak klub kúpite, nebude to problémom? Určite. Spoločnosť iClinic plus na finstate za rok 2018 vykazuje zisk 130-tisíc eur, pričom hokejový klub má násobne vyšší rozpočet. Berte to ako dve oddelené nádoby. Bratislava Capitals fakturuje iClinicu sponzorské peniaze, tu sa znižuje základ dane a reálne sa to platí na základe faktúr. K tomu mám veľmi výkonnú kliniku v Klagenfurte, momentálne otvárame ďalšiu v Innsbrucku. Spolu s bratislavskom klinikou, na ktorú dochádzajú aj Rakúšania, máme pokryté celé Rakúsko. Koľko ľudí zamestnávate? Nepočítal som to, ani radšej nechcem, ale v stovkách to asi je. Vlastníte aj optiky? Áno, koho nemôžeme operovať, máme pre neho okuliare. Veď aj vy máte okuliare. Každý sa ma na to pýta. Nie som vhodný kandidát na operáciu. To sú tie životné paradoxy – aj očný chirurg môže byť nevhodný na operáciu očí a musí nosiť okuliare. Ivo Ďurkovič (47) je zakladateľom a hlavným očným lekárom siete očných kliník iClinic na Slovensku. Súčasne poskytuje zdravotnú starostlivosť v rakúskom Klagenfurte, kde pôsobí na pozícii vedúceho lekára Očného laserového centra. Jeho spoločnosť bola hlavným sponzorom hokejových klubov HC’05 Banská Bystrica, Vienna Capitals a v súčasnosti je majiteľom Bratislava Capitals.
∧ skryť ∧
Článok som čítal chvíľu po tom ako vyšiel, také PR, reklama. Keďže viem možno aj nejaké ďalšie info, Ďurkovič sám nemá na to aby utiahol financovať Slovan. Ale táto značka by si už naozaj mala nájsť svoje miesto na hokejovej mape, lebo v posledných rokoch je to obrovské trápenie a hanba.
14.06.2020 - 08:05:06
avatar
Je nejaká šanca , že by si ten klub dokázali kúpiť fanúšikovia?
24.06.2020 - 15:34:55
avatar
Reakcia na: prasjanko, 14.06.2020 - 08:05:06
Je nejaká šanca , že by si ten klub dokázali kúpiť fanúšikovia?
∧ skryť ∧
To si nemyslím.
02.07.2020 - 10:44:38
avatar
Ak sa nič na poslednú chvílu nepokazí, tak v Pondelok by sa mohol oficialne potvrdiť predaj Slovana. Má ho kúpiť ako fyzická osoba Rudolf Hrubý, jeden zo zakladatelov Esetu.

Ako sa blížil koniec mesiaca a okolo predaja úplne ticho + k tomu odchod Puliša či Viedenského, už som si myslel že to bude stara známa pesnička.

Táto informácia ma šokovala, samozrejme v dobrom. Treba teda vyčkať a veriť že sa to podarí.
16.07.2020 - 12:15:20
avatar
Tak až dneska konečne oficialne klub predaný.

< 1 ... 312 313 314 315 316 317 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies