Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Komunita: Diskusia > St. Louis Blues

Tému založil: Gr0f98
18.07.2012 - 10:45:16
Tema pre fanusikov bluesmanov

hodnost Dex .
08.03.2014 - 13:58:39
avatar
Včera som trošku vypenil na užívateľovi menom paciente, týmto sa chcem ospravedlniť, ale okolo brankárskej otázky Blues sa tento rok popísalo toľko nezmyslov, že už som sa neudržal. Každý kto sleduje hru Blues pozornejšie vie, že brankár to u nich má veľmi ťažké a len nepriamo to súvisí s počtom striel. Celý Hitchcockov systém hry je náročný a jasne, že sa nedá hrať naplno celú sezónu - zloženie tímu je však prispôsobené presne naň. V Blues nie sú typy hráčov čo budú blokovať 30 striel za zápas pravidelne, systém je o tom, že sa súper k tým strelám ani nedostane, agresívne napádanie, pojem celoplošný hokej v Hitchcockovom podaní naberá úplne iný rozmer - stačí si pozrieť niektoré zápasy, kde to fungovalo na 100% - najmä štart sezóny alebo množstvo zápasov z predošlých dvoch sezón. Problémom je, že už tá eufória mladíkov v tíme opadla a zákonite prichádza zľahčovanie si povinností a tento rok sa to jasne odzrkadľuje. A teraz sa ľahko môže stať, že prídu zápasy, kde dostanú Blues riadne na frak (už sa stalo v tejto sezóne). Porovnanie Blues a Bruins podľa mňa tiež nesedí - v Bostone sú typy, čo môžu prepnúť na defence systém vlastnej modrej až smerom k bránkovisku (čo je určite menej fyzicky náročné) - Bluesmanom to chýba, sú v tejto jednoduchšej forme bránenia mizerní a kým sa táto časť nezlepší, tak radšej kašľať na Prezidentovu trofej a sústrediť sa čiste na PO a tam odohrať naplno vlastný systém, podľa mňa to je jediná cesta k úspechu. Boj o Prezidentskú trofej by mohol Blues nakoniec vyjsť veľmi draho. Po trejde sa zvýšila pozornosť okolo mužstva, čo je veľmi dobre, potrebovali sa prebrať z útlmu - zrazu je počet striel proti nim o dosť nižší ako to bolo posledné mesiace, ale obávam sa dokedy to vydrží - dúfam, že nie tak krátko ako začiatok sezóny. Kompozícia menom Blues určite patrí medzi pár TOP tímov súčasnej NHL, preto si môžu dovoliť aj hrať zle a to PO dajú s prstom v nose, ale už by to chcelo aj niečo viac..
17.03.2014 - 18:03:16
avatar
Dex - nemôžeš čakať že človek ktorý sa koncentruje na iný tým napíše dôverihodný komment. Ďalšia vec - samotný Hitchcock povedal že momentálny cieľ je Prezidentská trofej. A myslím si že sa nám to v celku darí Uvidíme ako sa bude dariť Millerovi ale zatiaľ ukazuje že mu celkom systém padol Len ma mrzí ten Tarasenko ... táto sezóna mu šla a bude to z môjho pohľadu citeľná strata ...
hodnost Dex .
23.03.2014 - 10:41:00
avatar
Áno - systém mu sadol, ale len pokiaľ ten systém plnia hráči. Tento systém sadne každému kvalitnejšiemu brankárovi, to nie je o Millerovi, Halákovi, o žiadnom brankárovi. Blues nemajú "záložný plán" a to je v ceste za SC podľa mňa zatiaľ neprekonateľná prekážka. Na základnú časť to stačí, ale v PO budú súperi pripravení a čím ich Blues prekvapia? Pre mňa sa tento rok stáva najväčším favoritom na západe LA Kings - a nemá to nič s Gáboríkovým príchodom. Pre PO majú najlepšie vyhliadky - mali krízu a nie jednu, ale vždy to bolo smerom do ofenzívy - defenzívna hra je zmáknutá fantasticky celú sezónu.

PS: Najviac ma však štve, že Hitchcock ako baran pretláča Millera za každú cenu do brány. Elliot doplatil na neschopnosť Blues v PO - podľa mňa je to skvelý brankár.
23.03.2014 - 13:06:28
avatar
Rozhodne je pozitivne, ze za Blues uz nehraju dvaja hraci, co Hitchcockovmu systemu moc nevyhovovali - Perron a Stewart. Samozrejme, su to dobri hokejisti, no moc nesedeli. Schwartz a Tarasenko su v tom ovela lepsi.

Tak ci tak, otazka nikdy nebola o brankaroch, otazka bola, ci tento rok prekonaju priemer 2 goly na zapas v PO serii dufam, ze ano.
hodnost Dex .
23.03.2014 - 21:35:10
avatar
ehm - Elliot, nech sa páči
23.03.2014 - 21:37:39
avatar
Elliott improved to 3-0-1 in his last four starts against Pittsburgh. In those games, he has a 1.21 GAA and a .967 save percentage...

Fakt by som nepovedal, že v tomto zápase padne len 1 gól.
hodnost Dex .
23.03.2014 - 21:45:50
avatar
Pri počte štartov za posledné roky je množstvo SO v jeho podaní priam zázrakom. Nič proti Millerovi, ale podľa mňa mohli radšej siahnuť po nejakom sniperovi do PO a risknúť to opäť s Elliotom.
hodnost Dex .
19.04.2014 - 19:08:16
avatar
Jake Allen of the Chicago Wolves has been voted the winner of the Aldege “Baz” Bastien Memorial Award as the AHL’s outstanding goaltender for the 2013-14 season.
The award is voted on by coaches, players and members of the media in each of the league’s 30 cities.
Entering the final weekend of the regular season, Allen has a record of 32-16-3 in 51 appearances for the Wolves, helping them to a berth in the upcoming Calder Cup Playoffs.
Allen ranks first in the AHL in victories, goals-against average (2.07) and save percentage (.927) as he bids to become just the second goaltender since 1984-85 to lead the league in all three categories. Allen is also pacing all goalies in minutes played (3,078) and is tied for first with six shutouts on the season, while ranking second in both shots faced (1,447) and saves (1,341).

Myslím, že jeho čas prichádza - Elliota rýchlo preč, kým nie je neskoro a Allen môže postupne nahradiť Millera.
hodnost Dex .
26.04.2014 - 17:36:48
avatar
Aj ma mrzí, že sa stále navážam do Millera, nič proti nemu nemám, vlastne by som mu želal pekný koniec kariéry - ale v tíme Blues je tento 6 mil. brankár úplne zbytočný - jeho silné stránky sú nevyužité a slabšie sú skúšané v každom zápase. Hráči blokujú strely len kontaktne, vykrývajú priestor a spoliehajú sa na brankára, že to pochytá. Keď si niektorí z nich ľahne do strely tak to vyzerá smiešne a fakt nie je problém ho obísť - nie je to ich silná stránka. Vysoké percento gólov (z toho mála) predtým dostávali Blues z bránkoviska, nedôraznosťou obrancov, prípadne po kiksoch v obrannom pásme. V tomto Miller mohol byť nápomocný - v bránkovisku patrí medzi špičku v NHL bez debaty. Ale.. Halák+Elliot sú podobné typy a streľba od kruhov a ďalej im nerobila obvykle problém, neponúkali často šance na dorážky - preto taktika súpera bola jasná - tlačiť sa do brány, z toho pramenil nízky počet striel a málo gólov. Teraz zrazu máme nového brankára, možno lepšieho, ale to je fuk, hlavné je, že jeho kvality a slabiny sú úplne opačné a pri systéme bránenia Blues pre súperov oveľa výhodnejšie. Od trejdu padajú góly (percentuálne) z úplne iných miest ako pred ním. A hlavne padá ich viac a pravidelne. Toto už nie je náhoda, alebo neistota Millera. Je to dôkaz, že spojenie Miller a Blues je blbosť na ntú a za toto si musí spytovať svedomie niekto úplne iný ako samotný brankár. Možno Blues sériu s Hawks otočia, možno získajú SC, možno Millerovi nakoniec ešte aj odlejú sochu zo zlata na námestí, ale ak sa tak stane, tak to bude väčší zázrak ako "Zázrak na ľade" v podaní US boys. Potom budem ochotný poslať aj ďakovný list pánu Armstrongovi s ospravedlnením, že som vôbec pochyboval o jeho duševnom zdraví.
28.04.2014 - 00:21:16
avatar
Reakcia na: Dex, 26.04.2014 - 17:36:48
Aj ma mrzí, že sa stále navážam do Millera, nič proti nemu nemám, vlastne by som mu želal pekný koniec kariéry - ale v tíme Blues je tento 6 mil. brankár úplne zbytočný - jeho silné stránky sú nevyužité a slabšie sú skúšané v každom zápase. Hráči blokujú strely len kontaktne, vykrývajú priestor a spoliehajú sa na brankára, že to pochytá. Keď si niektorí z nich ľahne do strely tak to vyzerá smiešne a fakt nie je problém ho obísť - nie je to ich silná stránka. Vysoké percento gólov (z toho mála) predtým dostávali Blues z bránkoviska, nedôraznosťou obrancov, prípadne po kiksoch v obrannom pásme. V tomto Miller mohol byť nápomocný - v bránkovisku patrí medzi špičku v NHL bez debaty. Ale.. Halák+Elliot sú podobné typy a streľba od kruhov a ďalej im nerobila obvykle problém, neponúkali často šance na dorážky - preto taktika súpera bola jasná - tlačiť sa do brány, z toho pramenil nízky počet striel a málo gólov. Teraz zrazu máme nového brankára, možno lepšieho, ale to je fuk, hlavné je, že jeho kvality a slabiny sú úplne opačné a pri systéme bránenia Blues pre súperov oveľa výhodnejšie. Od trejdu padajú góly (percentuálne) z úplne iných miest ako pred ním. A hlavne padá ich viac a pravidelne. Toto už nie je náhoda, alebo neistota Millera. Je to dôkaz, že spojenie Miller a Blues je blbosť na ntú a za toto si musí spytovať svedomie niekto úplne iný ako samotný brankár. Možno Blues sériu s Hawks otočia, možno získajú SC, možno Millerovi nakoniec ešte aj odlejú sochu zo zlata na námestí, ale ak sa tak stane, tak to bude väčší zázrak ako \"Zázrak na ľade\" v podaní US boys. Potom budem ochotný poslať aj ďakovný list pánu Armstrongovi s ospravedlnením, že som vôbec pochyboval o jeho duševnom zdraví.
∧ skryť ∧
Preceňovaný Miller a celé St. Louis končia v prvom kole. Oshie v útoku sám na všetko nestačí. Eliot nedostal ani šancu... Ostane Miller? Eliot?
28.04.2014 - 00:30:08
avatar
Millera mi bolo popravde ľuto..
28.04.2014 - 00:49:48
avatar
Miller vyhorel dost hrozne v tom StLuis. Uz v sezone isli u Blues jeho stastiky jasne dole, a v playoff bol slabucky...

edit: Cim je samozrejme vyvratena fama ze posledny kusok co StLuis potrebuje k poharu je kvalitnejsi brankar co ich podrzi v playoff. Tam bude asi chyba niekde inde.
hodnost Dex .
28.04.2014 - 01:02:55
avatar
Ešte pred zápasom som krútil hlavou, čo si fetli americkí komentátori, keď tam splietali o tom ako Miller "ukradne" dnešný zápas. Počas druhej tretiny bolo jasné, že zlodejom bude Crawford a zároveň som sa zmieril s faktom, že je pre Blues po srande, lebo nemohli donekonečna držať Hawks na desiatich strelách. Keď sa potom Miller vyválal pri Sharpovom treťom góle a naďalej ho tam Hitchcock nechal stáť, tak som len neveriacky čumel na bedňu. Zmena v bráne by už asi nič neriešila, ale len z princípu mal niečo urobiť so zápasom.
28.04.2014 - 01:18:52
avatar
Reakcia na: Shini, 28.04.2014 - 00:49:48
Miller vyhorel dost hrozne v tom StLuis. Uz v sezone isli u Blues jeho stastiky jasne dole, a v playoff bol slabucky... edit: Cim je samozrejme vyvratena fama ze posledny kusok co StLuis potrebuje k poharu je kvalitnejsi brankar co ich podrzi v playoff. Tam bude asi chyba niekde inde.
∧ skryť ∧
no ale aj hraci hrali zle uz od polovici 2 tretiny ako kuzelky ostali hrat tak proste muselo to skoncit nakoniec..
hodnost Dex .
28.04.2014 - 01:31:38
avatar
Reakcia na: Shini, 28.04.2014 - 00:49:48
Miller vyhorel dost hrozne v tom StLuis. Uz v sezone isli u Blues jeho stastiky jasne dole, a v playoff bol slabucky... edit: Cim je samozrejme vyvratena fama ze posledny kusok co StLuis potrebuje k poharu je kvalitnejsi brankar co ich podrzi v playoff. Tam bude asi chyba niekde inde.
∧ skryť ∧
Mám pocit, že Blues sa zastavili niekde na polceste. Hitchcock posunul tím o poschodie vyššie, ale zrazu sa progres zastavil, ako keby nemal viac čo ponúknuť. Jediná výrazná zmena bola na brankárskom poste (to je skôr o Armstrongovi samozrejme). Neviem, PP bývali ozdobou a práve na nich tohto roku pohoreli asi najviac - to už je záležitosť trénera, veď Blues majú neuveriteľne šikovných hráčov na PP, kvalitné vhadzovania, dôraz pred bránou (hoci ešte jeden Backes by sa zišiel, možno Berglund ešte nebol úplne v pohode). Som veľmi zvedavý, čo sa bude diať v najbližších týždňoch - len dúfam, že zmeny prídu, kým nezačne znova tendencia smerom dolu.
28.04.2014 - 06:12:13
avatar
Hviezda Miller zhasla ako celý St. Louis
28.04.2014 - 06:29:39
avatar
ece po prvej tretine som si hovoril 1:1 fakt zaujímavý zápas. Ked už bolo 3:1 myslím že hráči blues už nemali síl zvrátiť zápas. Osobne ma prekvapil výborný výkon cindy crowfordovej(: a backesa s ottom. Veľmi ma zaujal ten tarasenko, z chlapca raz bude top útočník NHL.
hodnost .
28.04.2014 - 07:02:55
avatar
Neviem ako moze niekto napisat, ze STL a Miller vyhorel.... komplexy?
28.04.2014 - 07:30:13
avatar
Reakcia na: , 28.04.2014 - 07:02:55
Neviem ako moze niekto napisat, ze STL a Miller vyhorel.... komplexy?
∧ skryť ∧
videl som nechytal dobre, vobec nepodrzal tým.
28.04.2014 - 13:42:02
avatar
tak im treba... to majú za to, že sa zbavili Haláka

< 1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 11 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies