Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Komunita: Diskusia > Otázka týždňa

Tému založil: Canucks 333
14.12.2013 - 17:22:20
Tak myslím, že toto by mohol byť klenot našej komunity. Každý týždeň v sobotu zmením v topicu tejto témy otázku,, na ktorú budú experti odpovedať. (Expertom je každú užívateľ SlovakNHL) Chcem vytvoriť tému, kde sa bez zbytočného spamu, offtopic rozhovorov budú rozoberať otázky vecne a bez hádok. Tu by sme mohli vytvoriť zopár zaujímavých odpovedí a zdokonaliť sa v analýze hokeja. Dúfam, že to vyjde...

Téma na tento týždeň:
lížia sa MS v hokeji a pomaly už môžme určiť zloženie našej zostavy. Aké máme šance? Koho tipujete na víťaza. Zároveň by ma zaujímalo, aký je váš názor na MS? Dokážu byť pre amerického/kanadského diváka atraktívne? Neodzrkadľuje sa nám to aj na súpiskách tímov?

14.12.2013 - 17:43:05
avatar
Canucks, ty si strasny pan
14.12.2013 - 17:44:35
avatar
Názov a popis je síce troška uletený, ale pointa topicu sa mi celkom páči za mna palec hore (niečo originálne, ako naposledy téma DNES)
14.12.2013 - 17:47:00
avatar
Kazdy uzivatel slovaknhl? no ja si nemyslim ze som expert ale dakujem

a aby som nebol offtopic tak.....

Predist otrasom mozgu bude podla mna velmi tazke...zranenia k sportu a este takemu ako je hokej patria.....
Ale riesenim a na tom sa asi vsetci zhodneme je davat psychopatom ako nemenovany pan z Bostonu Bruins ktorý napada ludi odzadu ci dalsi nemenovaný pan z Pittsburghu ktory nechtiac kope ludom do tvare.....tresty minimalne na 15 zapasov nech si uvedomia ze hraju najlepsiu ligu sveta a nie niekde vonku na ihrisku
14.12.2013 - 17:51:38
avatar
keď to premenuješ, tak tu rád svoj názor napíšem
14.12.2013 - 17:54:03
avatar
Canucks333: "Otázka týždňa"... ?
14.12.2013 - 18:26:02
avatar
Pointa tejto témy sa mi veľmi páči, no ak chceš vytvárať témy, tak si najprv prečítaj a skontroluj, čo si do širšej charakteristiky témy napísal - myslím tým najmä gramatické chyby (napočítal som ich 4 - slovom "štyri").

Vopred ďakujem a teším sa na ďalšiu spoluprácu.
14.12.2013 - 19:11:37
avatar
Zmenené povedzte čo ešte vylepšiť

A ku téme: Ja si myslím, že hráč by mal byť za zákrok suspendovaný dovtedy kým sa nedá do poriadku jeho obeť...
hodnost .
14.12.2013 - 19:21:04
avatar
Treba sa na to pozriet asi tak, ze preco a ako dochadza k otrasom mozgov. Mne osobne sa nepaci hlavne rychlost protihraca ktory tento stav sposobi svojim konanim. Ked vidim, ze sa ruti dobre, ze nie od svojho auta na parkovisku, tak sa mi otvara nozik vo vrecku. Cize intenzita, vzdialenost, miesto startu od ktoreho hrac zacal tento akt. Stav napadnuteho hraca pred hitom. Mal puk, hral ci stal?
Dalej, dost casto ide o dohravanie subojov s jasnym umyslom. Narazit hraca. Ci uz o mantinel alebo v zone bez. S pukom, bez puku. Ja by som sa teda na tieto veci zaberal. Zmena kvality helmy by mozno tiez nebola na skodu.

Vysku suspendacie by som uz nechal na inych.



Napadlo ma, ze ci tie hity by nemali byt povolene len od urcitej relativnej vzdialenosti, napr. 1m-2m od hraca, takto by dohral suboj iked s mensou intenzitou, ale bez rizika vzniknutia otrasu. Mohlo by byt aj pokus na toto, pri akej vzdialenosti, vahe, rychlosti atd. sa sposobi otras.

Inspiroval som sa dokumentom, myslim, ze sa volal Ludske telo ako zbran alebo tak nejako.

14.12.2013 - 19:23:50
avatar
to je ťažko tak jednoznačne povedať .. nie vždy musí byť taký faul nevyhnutne úmyselný, niekedy proste človek skratuje v zápale hry alebo proste sa smolne narazí s obeťou. Dištancovať ho pre to na dobu niekoľko mesiacov mi príde až príliš tvrdé..
Ako, súhlasím s tým, že 10+ zápasové tresty by sa mali dávať často, nie ojedinele, ale ten nápad, ktorý si tu hodil by trebalo ešte poriadne predebatovať zo všetkých strán.

Mna skôr zaujíma riešenie príčin, nie následkov. Hokej je tvrdá hra a ak tento aspekt nechceme zničiť, ako zabrániť vôbec takým nárazom? veľa otrasov je za čisté bodychecky a to je podľa mna problém.
14.12.2013 - 19:44:55
avatar
poopravím - NIKTO na slovaknhl je expert...

čo sa otrasov týka...ja nejak neviem...každopádne pozreť sa na to z opačnej strany trošku...mám pocit, že sa znižuje zodpovednosť samotných "obetí" otrasov mozgu...nemyslím teraz zákroky na hlavu, ktoré sú už jasne definované v rulebooku - pravidlo 48...zranenia vznikajú aj pri čistých hitoch...treba si aj ujasniť, že hokej je násilná hra a ja ju mám rád aj preto...ja chápem volanie po ochrane aktív od tých, ktorí do nich investujú, ale hokejisti od mala poznajú riziká hry a sú si vedomí, že vystavujú telo nebezpečenstvu...prehľad v hre, čítanie hry, priestorové videnie a inteligencia, sú všetko hokejové kvality, pomáhajúce hráčovi anticipovať situáciu a vyhnúť sa stretu, či pripraviť sa naň...často je napríklad vidno, že hráč sa vedome otáča, keď vidí prichádzajúceho forecheckera chrbtom k hracej ploche (čelom k mantinelu) v poslednej chvíli a sám sa vystavuje do zraniteľnej pozície...plus pri posudzovaní nárastu treba vziať do úvahy aj kvalitnejšiu/úzkostlivejšiu diagnostiku ako v minulosti, čiže tie porovnania môžu byť skreslené...myslí si niekto, že Karyia v PO 2003 po Stevensovom hite neutrpel otras mozgu? som si takmer istý, že pri dnešnom protokole preventívnych opatrení by na šad pustený nebol...osobne si myslím, že zranenia ako otras mozgu nikdy nebude možné eliminovať z hokeja bez jeho celkovej drastickej zmeny...a to by som veľmi nerád...
14.12.2013 - 19:45:19
avatar
Suspendovať niekoho na dobu, pokým sa nezotaví obeť je zaujímavý nápad, ale veľmi problematický. Keby napríklad menejdôležitý hráč nejakého teamu spôsobil nejakej hviezde súperovho teamu otras mozgu tak tby to znelo možno fér, nech kľudne stojí a čaká. Ale čo ak nejaká hviezda spôsobí napríklad čistým bodycheckom otras nejakému hráčovi 4 lajny, ktorý hrá cca 5 minút za zápas? V tomto prípade by s tým asi veľa ľudí, fanúšikov a klubov nesúhlasilo. Viem, že to je možno za vlasy pritaiahnuté porovnanie a nechcem ani znevažovať hráčov 4 útokov, ale myslím, že ideálne trest je 10+ pre každého s tým, že sa to zvyšuje pri hráčoch, ktorí toho spôsobili už viacej... v podstate nejak tak, ako je to teraz.
A zabráni tomu asi iba o niečo väčší rešpekt hráčov medzi sebou...
14.12.2013 - 20:00:37
avatar
Celkom zaujímavý článok ako by si dalo lepšie detekovať otrasy mozgu: http://www.battleofcali.com/2013/12/6/5178462/nhl-concussion-protocol-detecting-device

Niekedy má hráč otras mozgu a nemusí ani o tom vedieť, prípadne testy nemusia nič odhaliť a hráč hráva aj s otrasom mozgu a v takom stave sa to môže len zhoršiť, takže myšlienka v tom článku sa mi páči.
14.12.2013 - 20:10:25
avatar
Aaron , chceš robiť výnimky pre viac a menej dôležitých hráčov ? Potom to pravidlo stráca svoju podstatu , zmysel.. Stačí sa pozrieť na našu justíciu.. Každému rovnakým dielom.
Prikláňam sa k názoru , že daný zákrok by mal byť čo najobjektívnejšie posúdený , neklásť dôraz na to , či je človek hviezda/nehviezda a axa hokejista dopúšťa (často) čiernych hitov , tak to riešiť dlhšou suspendáciou..
Avšak , určite by som hráča neškatuľkoval kvôli jednému takémuto zákroku a nedal mu ihneď nálepku "sviňa".
14.12.2013 - 20:14:47
avatar
No však práveže nechecm robiť výnimky, to bol iba trošku divný príklad toho, ako extrémne by to mohlo dopadnúť...
14.12.2013 - 20:19:30
avatar
podľa mňa tá fundamentálna otázka je relevantná..."jeden meter, či dvojitý meter"?...Ovechkin aj Torres boli viackrát suspendovaní...čo je lepšie pre ligu? rovnaký meter, alebo prižmúrenie oka pre hráča, ktorý má inak na NHL mimoriadne pozitívny vplyv? neprikláňam sa k ničomu, len tak do diskusie...napíšem len jeden názor - dĺžka trestu = dĺžka rekonvalscencie je nezmysel a trestuhodná simplifikácia...
14.12.2013 - 21:03:29
avatar
Nad tým extrémom som zvažoval aj ja, no povedzme dalo by sa takto predísť úplnému vymiznutiu tvrdých hitov. Alebo aspoň ich počet znížiť. Zoberte si, že každý tým na ,,čiernu robotu" nemá zas nejaké kvantá hráčov a keď už takí 4 budú suspendovaní tak tu nastáva vážny problém. Napadá ma ešte ďalšia závada. Keby nejaká hviezda, napr. Ovečkin ,,zbúrala" nejakého hráča z Checking line tak klub by ho na listine zranených hráčov mohol držať aj dve sezóny teoreticky. Na to by trebalo nejakú inšpekciu a kontrolórov. A tu by vyšli ďalšie výdavky. Zavedenie takéhoto pravidla by bolo veľmi zložité a museli by sa tam uplatňovať mnohé výnimky a tak ho vidím nereálne aj ja sám
14.12.2013 - 22:42:43
avatar
posudzovat by sa mala cistota zakroku a nemala by byt viazana na dlzku liecenia. na rekonvalenscenciu totiz vplyvaju aj ine atributy (od chorobopisu az po psychiku), ktore hitujuci hrac nemoze ovplyvnit.


15.12.2013 - 12:40:34
avatar
Áno, ale keby bolo také pravidlo, hráč by si dvakrát rozmyslel či niekoho zrazí na zem. Či mu to za to stojí.. To je pointa tohto pravidla...
15.12.2013 - 12:47:55
avatar
Úplne súhlasím s Haroldom
15.12.2013 - 13:06:44
avatar
Canucks, za nápad , teraz k téme: Neviem ako sa dá zabrániť otrasom mozgu, jednoznačne viac 10+ trestov, ale hlavne, snaha predchádzať týmto trestom..... pre mňa ako aktívneho hokejistu, ktorý sa vyžíva v týchto hitoch je nemysliteľné, aby úplne vymyzli..... preto nemám rád KHL, ale predísť zásahom do hlavy a krku, možno trošku podporiť výrobcov prilieb, aby vyvinuli nové technológie....... a ešte jedna vec, ktorá s týmto súvisí, dávať suspendácie aj na dohrávanie, lebo neni možné, že hráč odovzdá puk, stihne si zapáliť, ísť na pivo a dáky chuj ho potom narazí na mantinel (obrazne ;) ).... posudzovanie každého jedného dohrávania, proste, má puk, urobil si pohyb, on ho odovzdá a potom ho trafíš, OK, ale pohyb urobíš až po dohratí, trest..... ale za toto asi iba peňažné pokuty... (hádam to myšlienku nestratilo )

1 2 3 4 5 6 ... 8 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies