Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Komunita: Diskusia > Slovensko vs Svet (SUI, GER, LAT, AUT, DEN, NOR...)

Tému založil: saskin
29.01.2017 - 12:29:08
Pomerne často sa porovnáva Slovensko s inými krajinami (najmä s krajinami druhého sledu, ako sú Švajčiarsko, Nemecko, Dánsko, Lotyšsko, Nórsko, Rakúsko, Maďarsko ...) v iných témach, tak bude vhodné, ak sa diskusia ohľadom porovnávania presunie do tejto témy.

Táto téma zahrňuje:
- porovnávanie na medzinárodnej úrovni od U16, až po seniorov, vrátanie,
- konfrontácia na WSI turnajoch a pod.(kategória 10-14 rokov),
- porovnávanie národných líg, či už z hľadiska herného, ekonomického, marketingového a v neposlednom rade v rozvoji,
- porovnanie slovenských hráčov v NHL (AHL) s hráčmi inej európskej národnosti, vrátane potenciálnych hráčov.
- Hocijaké iné porovnanie, čo sa týka reprezentácie Slovenska s hore uvedenými krajinami a najmä rozvoj resp. blízky potenciál (napredovanie),

V podstate sa môže porovnávať hociktorá iná krajina so Slovenskom, ale hlavne mi ide o krajiny druhého sledu, pretože sa tu vedú nekonečné diskusie najmä s krajinami ako sú SUI, DEN, GER atd., mimo danej témy. Dúfam, že diskusia bude na pomerne slušnej a priateľskej úrovni, bez zbytočných urážok.


29.01.2017 - 12:59:40
avatar
Zbytočná téma nakoľko vieme v akom stave sa nachádza náš v hokej v porovnaní s inými krajinami a to v tom najdôležitejšom merítku čo sa týka financií všetky tieto krajiny sú pred nami Maďari dokonca o poriadny kus, tým pádom porovnávať nejaké ligy a pod nemá zmysel, všetci to vedia objektívne zhodnotiť aj bez porovnávaní
29.01.2017 - 13:11:32
avatar
Reakcia na: Terris, 29.01.2017 - 12:59:40
Zbytočná téma nakoľko vieme v akom stave sa nachádza náš v hokej v porovnaní s inými krajinami a to v tom najdôležitejšom merítku čo sa týka financií všetky tieto krajiny sú pred nami Maďari dokonca o poriadny kus, tým pádom porovnávať nejaké ligy a pod nemá zmysel, všetci to vedia objektívne zhodnotiť aj bez porovnávaní
∧ skryť ∧
No nezda sami. Pravidelne v inych temach (najma MSJ, U18, U16, ci seniorska repre) sa pomerne casto porovnava a kedze je to vzdy mimo danej temy, co vzdy niekto aj spomenie, tak som vytvoril vhodnu temu na danu problematiku.

A presne v tejto teme budem rad ked uz konecne das resp hocikto da uz aj nejake kontretne "fakty", nie jednu popripade dve vety ako sme na tom zle. Nazor cloveka je vzdy subjetivny, takze urcite nie objektivny.
29.01.2017 - 13:44:48
avatar
Podla mňa dobrá téma

Terris: nejaké zdroje k tomu že Maďarský hokej je na tom finančne lepšie ako slovenský? V akom zmysle? Repre? MOL? Výstavba štadiónov? Ide komplexné porovnanie alebo nejaké číslo z rukáva, prípadne "someone told me someone said"

A čo sa tých krajín týka, myslím si že Slovensko patrí do druhého sledu, spolu s krajinami ako Švajčiarsko, Nemecko, Bielorusko, Dánsko.... a že v rámci tohto druhého sledu sme niečo ako Kanad v rámci toho prvého. Krajiny ako Rakúsko či Maďarsko by potom boli až tretí či štvrtý sled.

Čo sa finančných možností týka, je úplne jasné že z hladiska rozpočtu nikdy nebudeme môcť konkurovať krajinám ako Nmecko, Nórsko, Fínsko, Švajc, Švédsko či Rakúsko. To že napriek tomu že sme malá krajina a finančne hlboko za týmito krajinami, a aj tak sme od nich stále lepší, a sme stále schopní produkovať talenty a držať sa v top 8 medzi seniormi aj juniormi, to je podla mňa uplne úžasné. To je len tá chorá arogancia slovenského fanúšika čo si našu prirodzenú pozíciu predstavuje niekde medzi Švédskom a Ruskom.

Ja som dosť výrazne proti tomu aby sa na hokej (alebo akýkoľvek šport) dávalo zo štátneho čo i len o euro viac. Aspoň dovtedy kým nebude pol krajiny živoriť, kým budú učitelia a sestry dostávať také platy ako dostávajú a podobne. (názor ktorý tu tlmočím už dlho).

To neznamená, že si myslím že Zväz robí super robotu, alebo že nieje čo zlepšovať.
Považoval by som za veľmi užitočné keby sa začalo viac spolupracovať so súkromným sektorom, s našimi milionárskymi hokejovými legendami (spolupracovať znamená koordinovať, nie ignorovať situáciu a tešiť sa z toho že niektorí hráči aspoň na vlastnú inciatívu robia nejaké projekty). V tomto smere vidím obrovský potenciál Miloša Kohúta, ktorý sa zatiaľ prejavuje výborne, spolupracuje s našimi velikánmi, má dobré projekty. Navyše nepochádza zo zatuchnutých skorumpovaných kádrových štruktúr ktoré dlhé roky dusili Zväz.

Ešte k tomu financovaniu. Tu vidím jednu prehliadanú a pritom podla mňa úplne kľúčovú zmenu v prístupe Kohúta. Namiesto toho aby vykrikoval \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Navýšte mi rozpočet, dajte mi peniaze a ja potom niečo s nimi spravím!\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" (čo je taký základný slovenský model v každom rezorte) postupuje Kohút proaktívnym prístupom (Pripravím projekt; zistím jeho uskutočniteľnosť; odkomunikujem ho s odborníkmi, s verejnosťou, investormi; a až potom idem s hotovou vecou za samosprávami či štátom stým či v tom nevedia nejak pomôcť zvýhodneným nájmom, finančnou podporou a podobne.


A to teraz neviem či som sám trochu neodbehol od témy, lebo to už bolo skôr o domácom financovaní hokeja ako svetovom porovnaní. Ale to len aby som objasnil ten svoj názor že prečo by sme ani nemali ašpirovať k tomu aby sme pri bohatstve našej krajiny túžili mať rozpočet taký ako Švajčiarsko Nemecko či Rakúsko.
29.01.2017 - 14:04:05
avatar
Reakcia na: Terris, 29.01.2017 - 12:59:40
Zbytočná téma nakoľko vieme v akom stave sa nachádza náš v hokej v porovnaní s inými krajinami a to v tom najdôležitejšom merítku čo sa týka financií všetky tieto krajiny sú pred nami Maďari dokonca o poriadny kus, tým pádom porovnávať nejaké ligy a pod nemá zmysel, všetci to vedia objektívne zhodnotiť aj bez porovnávaní
∧ skryť ∧
To myslíš vážne, že v MOL lige je viac peňazí ako v Tipsport lige?
29.01.2017 - 14:20:46
avatar
Reakcia na: Shini, 29.01.2017 - 13:44:48
Podla mňa dobrá téma :-) Terris: nejaké zdroje k tomu že Maďarský hokej je na tom finančne lepšie ako slovenský? V akom zmysle? Repre? MOL? Výstavba štadiónov? Ide komplexné porovnanie alebo nejaké číslo z rukáva, prípadne \"someone told me someone said\" A čo sa tých krajín týka, myslím si že Slovensko patrí do druhého sledu, spolu s krajinami ako Švajčiarsko, Nemecko, Bielorusko, Dánsko.... a že v rámci tohto druhého sledu sme niečo ako Kanad v rámci toho prvého. Krajiny ako Rakúsko či Maďarsko by potom boli až tretí či štvrtý sled. Čo sa finančných možností týka, je úplne jasné že z hladiska rozpočtu nikdy nebudeme môcť konkurovať krajinám ako Nmecko, Nórsko, Fínsko, Švajc, Švédsko či Rakúsko. To že napriek tomu že sme malá krajina a finančne hlboko za týmito krajinami, a aj tak sme od nich stále lepší, a sme stále schopní produkovať talenty a držať sa v top 8 medzi seniormi aj juniormi, to je podla mňa uplne úžasné. To je len tá chorá arogancia slovenského fanúšika čo si našu prirodzenú pozíciu predstavuje niekde medzi Švédskom a Ruskom. Ja som dosť výrazne proti tomu aby sa na hokej (alebo akýkoľvek šport) dávalo zo štátneho čo i len o euro viac. Aspoň dovtedy kým nebude pol krajiny živoriť, kým budú učitelia a sestry dostávať také platy ako dostávajú a podobne. (názor ktorý tu tlmočím už dlho). To neznamená, že si myslím že Zväz robí super robotu, alebo že nieje čo zlepšovať. Považoval by som za veľmi užitočné keby sa začalo viac spolupracovať so súkromným sektorom, s našimi milionárskymi hokejovými legendami (spolupracovať znamená koordinovať, nie ignorovať situáciu a tešiť sa z toho že niektorí hráči aspoň na vlastnú inciatívu robia nejaké projekty). V tomto smere vidím obrovský potenciál Miloša Kohúta, ktorý sa zatiaľ prejavuje výborne, spolupracuje s našimi velikánmi, má dobré projekty. Navyše nepochádza zo zatuchnutých skorumpovaných kádrových štruktúr ktoré dlhé roky dusili Zväz. Ešte k tomu financovaniu. Tu vidím jednu prehliadanú a pritom podla mňa úplne kľúčovú zmenu v prístupe Kohúta. Namiesto toho aby vykrikoval \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Navýšte mi rozpočet, dajte mi peniaze a ja potom niečo s nimi spravím!\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" (čo je taký základný slovenský model v každom rezorte) postupuje Kohút proaktívnym prístupom (Pripravím projekt; zistím jeho uskutočniteľnosť; odkomunikujem ho s odborníkmi, s verejnosťou, investormi; a až potom idem s hotovou vecou za samosprávami či štátom stým či v tom nevedia nejak pomôcť zvýhodneným nájmom, finančnou podporou a podobne. A to teraz neviem či som sám trochu neodbehol od témy, lebo to už bolo skôr o domácom financovaní hokeja ako svetovom porovnaní. Ale to len aby som objasnil ten svoj názor že prečo by sme ani nemali ašpirovať k tomu aby sme pri bohatstve našej krajiny túžili mať rozpočet taký ako Švajčiarsko Nemecko či Rakúsko.
∧ skryť ∧
Presne tak, takto si predstavujem slusnu a plnohodnotnu odpoved. Nie, od temy si neodbehol, teraz je rad na Terrisovi, aby popisal situaciu v madarskom hokeji.

Tvoj pohlad na danu situaciu v nasom hokeji je skoro totozny s mojim. Vela fanusikov tu len kyda, bez toho, aby si pozreli ako to funguje v takom Svajciarsku, Nemecku atd popripade ich vysledky na medzinarodnom fore. V ziadnom pripade nevidim, zeby nas tieto krajiny zacali vyrazne prehravat. Skor naoapak nemci trosku ustupili zo svojej pozicie, aj ked rocniky 2000 a 2001 sa im javia pomerne slusne.

Vobec si ludia neuvedomju, ze nas potencial je daleko vacsi ako u danov, madarov, rakusanov. Mame tu najviac stadionov, najviac hracov, najviac hracov v juniorskom veku, najviac medaili, najviac hokejovych osobnosti a v neposlednom rade sem tam pride velka slovenska osobnost do nasej ligy aspon na sklonku kariery (Nagy, Palffy, Handzus, Stumpel, Surovy ...). Maju niekoho takeho madari, dani, ci rakusania v lige? Sice v EBEL hraju kvalitni zahranicni hraci, ale ani jeden z nich nemal bod na zapas v NHL ako Palffy, ci statistiky ako Stumpel. A v neposlednom rade nie su to domaci, ale zahranicni hraci.

Ak sa podari, aspon cast projektov rozbehnut co slubuje Kohut, tak nas tieto krajiny, ani nedobehnu. Fanusikovia akosi zabudaju, ze znacku resp kvalitu nevytvoris zo sezony na sezonu.

Sami fini sa vyjadrili, ze nemaju sancu po financnej stranke konkurovat NLA, preto sa zamerali na odchovancov, teda na ich vychovu a nasledny presun do Acka. V DELke hra pomerne vela cudzincov a nevidim, zeby nemci uhravali nejake pozoruhonde vysledky na medzinarodnom fore. Kolko nemcov vo veku U20 hra DELku? Skoro nikto a ak niekto, aj ano tak s minomom bodov. Potom sa netreba cudovat, ze nemci hraju v kategoriach U20 a U18 a stupienok nizsie ako my. Detto EBEL, tam je snad este viac cudzincov ako v DELke a ako je na tom rakuska repre? Dost biedne, co mozte vidiet aj na MS ak sa tam prebojuju. Ich mladeznicke vybery su na tom este horsie ako nemecke. Ako tak im vsetko zachranuje skvely program Salzburgu, bez neho by padli najma v mladeznickyh kategoriach este nizsie.

EDIT
Chcel som tym povedat, ze vobec nemusime davat tolko penazi do hokeja co svajciari, alebo mat plno cudzincov v lige. Urcite sa hodi kvalitny zahranicny hrac, ale nech je kvalitny a nie je ich pomaly viac ako domacich. Treba sa zamerat na vlastnych odchovancov ako to zacali robit fini popripade, uz aj cesi pochopili, ze toto je ta spravna cesta. Neviem preco kvalitni 18 rocni hraci nehraju, aspon nasu prvu ligu, ked uz nie tipsportligu, urcite by im to pomohlo. Ked to dokazu vo Svajciarsku, Cesku, Svedsku ci Finsku tak preco, by to nemhlo byt mozne aj u nas? V ziadnom pripade to nie je draha zalezitost. Vyhovarat sa na financie je najvyssi stupen alibizmu a diletanstva a som rad, ze Kohut uplne zmenil retoriku a verim tomu, ze to pojde. Urcite financie su velmi dolezite, ale s nazorom dajte mi miliony a ja to udelam sa vobec nestotoznujem. Preto si viac vazim ludi ktori konaju ako nariekaju.
29.01.2017 - 18:44:22
avatar
Kedze Dansko urobilo skvely uspech na poslednych MSJ a podla podaktorych slovenskych fanusikov nas uz predbehlo, tak sa pozrime ako to s nimi vyzera.

Najprv nieco z oficialnych informacii z narodnych webov. Dani maju cca 4700 registrovanych hracov z toho je cca 2550 juniorov (hracov do 20 rokov). Naproti tomu slovaci maju 12700 (9600 juniorov) registrovanych hracov. V Dansku je 27 krytych ploch u nas 64. V Dansku koli klimatickym podmienkam nie su nekryte klziska rentabilne, naproti tomu u nas sa da aspon na severe na par tyzdnov v roku hrat hokej, aj na rybniku.

V kategorii U16 sa s danmi moc nestretavame;
V kategorii U17: V roku 2014 vysledok 4:2 (pocet striel 57:22) v nas prospech;
V roku 2015 6:1 pre nas, za danov hrali hraci ako Blichfeldt, Wejse, Svejstrup, Molge;
V roku 2016 vyhra 4:0.
V kategorii U18: V roku 2012 5:6 po sn v nas neprospech, v zapase sme ich vyrazne prestrielali, kazdopadne alibista Bartanus bol po zapase spokojny.
V roku 2013 6:2 pre nas;
V roku 2014 4:0 (29:23) pre nas, za danov hrali hraci ako Krog, From, Blichfeldt, Andersen, Krag, Weichel;
V roku 2015 4:6 (16:18) v nas neprospech, ale turnaj nasi vyhrali.
V roku 2016 2:1 (25:15) pre nas.
V kategorii U20 sme sa s nimi za poslednych cca 5 rokov nestretli

Vysledky Danska na MS U18:
- 2008: posledne 10. miesto s 0b. a skore -31, vypadnutie do nizsej divizie;
- 2009: nizsia divizia (D1) sa vtedy skladala z dvoch rovnocennych skupin, dani v tej svojej obsadili druhe miesto za lotysmi a nepostupili;
- 2010: dani opat obsadili vo svojej skupine druhe miesto, za normi o skore, zial znovu nepostupili do top kategorie;
- 2011: dani vyhrali svoju skupinu a postupili do top divizie – posledny rok kedy postupovali dvaja z nizsej divizie;
- 2012: v top kategorii obsadili vo svojej skupine posledne miesto s 0b. a skore -17 a nasledne vypadli;
- 2013: v nizsej divizii bola uz iba jedna skupina, kde obsadili prve miesto a postupili spat do top divizie;
- 2014: hrali v top kategorii, kde vo svojej skupine obsadili posledne miesto s 0b. a skore -20 v dvojzapase/trojzapase o udrzanie neuspeli s nemcami a vypadli;
- 2015: suverenne postupili z IA divizie do top z prveho miesta;
- 2016: v top divizii vo svojej skupine znovu na poslednom mieste s 0b. a skore -19 a vo vzajomnej konfrontacii o udrzanie s lotysmi neuspeli a znovu vypadli. Nam v skupine podlahli 5:4, kde z prvych troch striel strelili tri goly, na strely sme ich prestrielali o cca 20 striel, pocas zapasu sme boli lepsim timom, za danov nastupili hraci ako Rondbjerg, Blichfeld, Krag, Ganz, Krog, Svejstrup, Andersen, Madsen – vsetky ich hviezdy v ronciku.

Vysledky Danska na MS U20 (MSJ):
2008: suverenne 10. miesto s 0b. a skore -23, zostup do nizsej divizie, vted hrali za nich Eller, Bodker, Lauridsen, Hardt, Andersen;
2009: v nizsej kategorii vtedy pozostavajucej z dvoch rovnocennych skupin skoncili vo svojej na druhej priecke za Rakuskom, takze nepostupili;
2010: opat druhy v skupine, tento raz za Nemeckom, nepostup;
2011: prvy vo svojej skupine v nizsej divizii a postupili do top kategorie – posledny krat postupovali dvaja z nizsej divizie do top;
2012: posledne 10. miesto 0b. a skore -34 v top divizii a vypadnutie ako jedine muzstvo z top divizie;
2013: v nizsej kategorii IA hranej uz ibav jednej skupine obsadili tretie miesto, takze nepostupili;
2014: v nizsej IA kategorii obsadili suverenne prve miesto a postupili do top;
2015: vo svojej skupine v top divizii obsadili 4 priecku pred SUI so 4b. a skore -5, vo stvrfinale ich zdolala Kanada;
2016: opat 4 priecka pred SUI s 3b. a skore -12, vo stvrfinale ich zdolalo Finsko;
2017: v top divizii skvele druhe miesto v skupine za SWE so 6b. a skore -4, zial vo stvrfinale ich zdolalo brondzove Rusko, takze obsadili celkove skvele piate miesto;

Seniorske MS:
2008: 12. miesto, bez play off, 1 miesto pred nami;
2009: 13. miesto, udrzali sa v top divizii, 3 miesta pod nami;
2010: 8. miesto, stvrfinale, 4 miesta pred nami;
2011: 11. miesto, bez play off, 1 miesto pod nami;
2012: 13. miesto, bez play off, 11 miest pod nami;
2013: 12. miesto, bez play off, 4 miesta pod nami;
2014: 13. miesto bez play off, 4 miesta pod nami;
2015: 14. miesto, bez play off, 5 miest pod nami;
2016: 8. miesto, stvrtfinale, 1 miesto nad nami;
K tym seniorskym MS by som este dodal, lebo casto nato zabudame. Pravidelne nam odmieta/nepride cca 15-20 klucovych hracov v danej sezone. Danom sa toto urcite nestava. Clanky ako sa Vujtek stazoval, ze zasa nejde ten a ten si urcite najdete, aj sami. Pred Vujtom za ery Hanlona atd. to bolo este horsie. Za Cigera bol bojkot, plus pomerne pravidelne su ignorovani hraci ktorym sa v danej sezone velmi dari napr Hrivik, Sykora ... Este raz to zopakujem, ak sa vam to nezda tak si spomente na April/Maj ako sa kristalizuje repre. Danom sa toto absolutne nestava napr. na minulych MS mali Aagaarda, Ehlersa, Storma, Jansena, Ellera, Bjorkstranda, Froma, Madsena atd.

Olympijske hry:
Aby to bolo spravodlive, berme to od roku 1993. Dani sa neprebojovali na ani jedny OH. Naproti tomu my od 2006 pravidelne. Ani s top timom nedokazali postupit na OH 2018, kde im nik nechybal.

Narodna sutaz:
V danskej narodnej sutazi hviezdia tretotriedni kanadania, ktori mali v ECHL cca bod na zapas, popripade svedi ktori sa nepresadili v SHL/Allsvenskane. Dansky zastupca Odense obsadil na kontinentalnom pohari druhe miesto, naproti tomu nasi dvaja zastupcovia postupili v LM do play off a urcite neboli len do poctu. V ich sutazi urcite chyba meno ako je Nagy, Surovy, Mezei, Suchy, Bicek ... Ich sutaz zvycajne bola iba o par muzstvach, az do tejto sezony, kde uz je aspon o stred tabulky tuhy boj a muzstva v dolnej polovicke tabulky su dost slabe.

Juniorska sutaz/sutaze
Su uplne slabucke to uz aj tie nase su oproti nim terno. Kedze maju slabu konkurencieschopnost (mala zakladna) a to lepsie im vsetko odchadza do Svedska. Dovolim si tvrdit, ze z velkej miery vdacia za ich vysledky v medzinarodnom fore najma Svedsku. Hraci ktori im presli draftom zvycanje hravali svedsku juniorku popripade ako Ehlers vo Svajciarsku.

Draft:
2004 – Regin (87.), Hansen (287.); 2005 – nik; 2006 – nik; 2007 – Eller (13.); 2008 – Bodker (8.), Larsen (149.); 2009 – Lauridsne (196.); 2010 – Andersen (187.); 2011 – Jensen (29.);
2012 – znovu Andersen (87.), Spelling (142.); 2013 – Bjorkstrand (89.); 2014 – Ehlers (9.); 2015 – nik; 2016 – From (143.), Krag (209.), Blichfeld (210.) – posledny draftom presiel uz iba Helt (CZE 211.)
Naproti tomu my sice minul rok nic, ale v roku 2015 – 5 hracov; 2014 – 1; 2013 – 4; 2012 - 0; 2011 – 4; 2010 – 2; 2009 – 5; 2008 – 0, atd. kde nam kazdorocne draftovali niekolko slovakov.
Na tohtorocnom drafte to vidim z Danskej strany len na Rondbejrga a za nas zatial Ruzicka, Bucek, Studenic a Bodak. Na buducorocnom drafte to taktiez vyzera pomerne lepsie pre nas. Mladsie rocniky je pre tuto chvilu este predcasne komentovat.

NHL/AHL
Tento rok sa pozrelo do NHL 9 danov z toho je jeden brankar. Pravidelne ich hrava 6 az 7. Najlepsie je na tom mlady Ehlers so 44b. a s 0,85 bodov na zapas, priemer pol boda na zapas ma este Nielsen a Hansen s 18 zapasmi, potom, uz len 0,35 a nizsie. V AHL mimo tych co sa aspon pozreli do NHL su dalsi traja, ktorych sanca, ze niekedy aspon nazru do NHL je momentalne velmi mala, ale clovek nikdy nevie.
Nasich 12 hracov sa pozrelo do NHL z toho 2 brankari. Pravidelne ich hrava 9. Nasi v AHL mimo tych ktori uz absolvovali par zaposv v NHL su dalsi dvaja. Z toho Cehlarik ma velmi slusne nasliapnute do NHL.

Top europske sutaze (KHL, SHL, NLA, Liiga a CZE extraliga)
V KHL hraju 3 dani s nasledujucimi bodmi 47b, 12b a 7b v cca 50 zapasoch, naproti tomu slovakov je 27 a z toho 24 ich hra v Slovane, i kde najma utocnici nie su tahunmi. Najproduktivnejsi su Bakos a Marcinko z Kunlunu. Ale obrancovia su kvalitni (Cajkovsky, Daloga, Sersen a Meszaros so Svarnym ked sa im chce).
V SHL je 12 danov, najproduktivnejsi je Jensen s 30b. ostatni maju pod 0,45 bodu na zapas a pravidelne hraju len siedmi. Naproti tomu nasich je 6 z toho pravidelne hrajucich je 4 + Zaborsky dlhodobo zraneny. Jediny utocnik Hudacek ma 32b. – 5. najproduktivnejsi v celej sutazi.
V NLA nehra ziaden dan. Naproti tomu jeden slovak Horansky 30 zapsov 6b. a jeden zapas si pripisal Rapac.
V Liige hraju dvaja dani s priemerom cca 0,35 a 0,24 bodu na zapas. Nasi su traja v tejto sutazi (Godla, plus zraneny Miklik a Stehlik s par zapasmi)
V CZE extralige nehra ziaden dan a nasich je cca 40 plus 7 brankarov.

Zhrnutie na zaver:
Sledoval som max. posledne desatrocie, aby to bolo porovnanie co ,,najobjektivnejsie,,. V mladeznickych kategoriach, az na dve pomerne stastne vyhry z toho jedna po najazdoch na nas zatial nemaju, ani vysledkovo, ani po hernej stranke. Sice na poslednych MSJ hrali urcite pozeratelnejsi hokej ako my, ale to by som daval, aj na vrub trenera ..., pretoze urcite nemali talentovanejsi tim ako mali nasi. Ich liga urcite nie je lepsia ako nasa a v najblizsej dobe, ani nebude, kym nezvysia svoju zakladnu, pocet hal a najme, aby im to lepsie nezduchlo prec atd. V NHL urcite necakam drasticke prevysenie danskych hracov nad nasimi. Nasliapnute do NHL ma Bjorkstrand, mozno aj From (Blichfeldt), ale aj my mame zeliezka v podobe Cehlarika, Jarosa, Cernaka ... Mame pomerne cerstvu brondzovu medajlu z MSJ, striebro z MS z pred 5 rokov a 4 miesto z OH (2010). V nasom zvaze vidim razne kroky vpred uvidime ci sa naplnia, ak hej tak budu na nas coraz vyraznejsie stracat. Samozrejme dani urobili obrovsky progres, velka poklona. K poctu ich zakladni atd. dosahuju uzasne vysledky, ale na nasu uroven im este cosi chyba.
Bol by som rad keby sa vyjadrili najme ti ktori tvrdia, ze dani su pred nami. Rad si obohatim svoje vedomosti ohladom danskeho hokeja.
29.01.2017 - 23:21:10
avatar
Velmi pekne. Dakujem saskin.
29.01.2017 - 23:43:26
avatar
Reakcia na: matúš, 29.01.2017 - 23:21:10
Velmi pekne. Dakujem saskin.
∧ skryť ∧
S radostou. Ked budem mat viac casu mozem daco napisat, aj o ostatnych krajinach druheho sledu. Ale az na Svajciarsko a ako tak Nemecko su ostatne krajiny na tom este horsie ako Dansko ...
30.01.2017 - 01:06:25
avatar
Jasne. Ak budes mat cas, kludne napis

1

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies