Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Komunita: Diskusia > MS 2022 – Helsinki & Tampere

Tému založil: peto10
07.11.2021 - 22:39:49
Skupina A (Helsinki):
Kanada
Nemecko
Švajčiarsko
Slovensko
Dánsko
Kazachstan
Taliansko
Francúzsko

Skupina B (Tampere):
Fínsko
USA
Česko
Švédsko
Lotyšsko
Nórsko
Rakúsko
Veľká Británia

Program:
13.5. (15:20) Francúzsko – SLOVENSKO
14.5. (19:20) SLOVENSKO -Nemecko
16.5. (15:20) SLOVENSKO – Kanada
18.5. (19:20) Švajčiarsko – SLOVENSKO
20.5. (19:20) Kazachstan – SLOVENSKO
21.5. (19:20) Taliansko – SLOVENSKO
24.5. (15:20) SLOVENSKO – Dánsko

22.05.2022 - 12:39:57
avatar
Pojde o rok Adam Sykora na draft?
22.05.2022 - 12:45:51
avatar
Reakcia na: Gabby NY, 22.05.2022 - 12:39:57
Pojde o rok Adam Sykora na draft?
∧ skryť ∧
O 1,5 mesiaca
22.05.2022 - 12:52:10
avatar
Reakcia na: Zidan, 22.05.2022 - 12:45:51
O 1,5 mesiaca
∧ skryť ∧
este lepsie myslel som ze na draft musi ma uz 18.
22.05.2022 - 13:10:20
avatar
Sykorovi chýba pár dní a musel by ísť na draft až budúci rok. V každom prípade nám rastie fľaši dobrý hráč a včera to krásne trafil. Tento a budúci rok ale hlavne tento je z pohľadu draftu náš najlepší možno aj v histórii aj keď mesar asi vypadne z prvého kola. Chalanom držím palce a teším sa veľmi z toho. O Jurajovi netreba ani písať ja stále verím že budúci rok už bude hrať v NHL.
23.05.2022 - 11:01:03
avatar
Reakcia na: rigi137, 22.05.2022 - 13:10:20
Sykorovi chýba pár dní a musel by ísť na draft až budúci rok. V každom prípade nám rastie fľaši dobrý hráč a včera to krásne trafil. Tento a budúci rok ale hlavne tento je z pohľadu draftu náš najlepší možno aj v histórii aj keď mesar asi vypadne z prvého kola. Chalanom držím palce a teším sa veľmi z toho. O Jurajovi netreba ani písať ja stále verím že budúci rok už bude hrať v NHL.
∧ skryť ∧
O Slafkovskom som nemal nejaké veľké pochybnosti, ale predsa len ľudia čo trochu do hokeja vidia nielen ako fanúšikovia a 2-3 týždňoví odborníci nečakali po úspešných OH toľko bodov aj na MS (a možno ani on sám ). Myslím že zavrel ústa všetkým pochybovačom. Nech si to teda ďalej udrží, nech mu hlava funguje a verím, že do tej NHL nakukne už budúcu sezónu.
23.05.2022 - 12:51:57
avatar
Ja som opačného názoru.. Nemá sa kam ponáhlať, podla mna by mu "tlačenie" do NHL mohlo škodiť. To sa zrejme stalo Kotkaniemimu, ktorého Montreal rushol do NHL asi moc skoro. Pre Slafka odporúčam ešte rok v Liige a potom AHL
23.05.2022 - 14:14:11
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 23.05.2022 - 11:01:03
O Slafkovskom som nemal nejaké veľké pochybnosti, ale predsa len ľudia čo trochu do hokeja vidia nielen ako fanúšikovia a 2-3 týždňoví odborníci nečakali po úspešných OH toľko bodov aj na MS (a možno ani on sám :-) ). Myslím že zavrel ústa všetkým pochybovačom. Nech si to teda ďalej udrží, nech mu hlava funguje a verím, že do tej NHL nakukne už budúcu sezónu.
∧ skryť ∧
Ja som to očakával vzhľadom na to, že sa solídne chytil po ZOH aj vo Fínsku, kde hrával aj presilovky a vzhľadom na to, že ten náš tím je v ofenzíve slabý. Bolo teda jasné, že realizačný tím od neho bude vyžadovať, aby ten útok ťahal, veď ide o top prospekt tohtoročného draftu a takíto hráči zvyknú byť lídri na MS, ak dostanú šancu (minulý rok Power v obrane Kanady, predtým Kakko za Fínov atď.).

Čo sa týka prechodu do NHL, tam je veľmi veľa premenných, ktoré teraz môžeme ťažko odhadnúť. V prvom rade tím a spôsob organizácie, kam pôjde. Aký veľký bude ten tlak v rámci klubu, pretože vo Fínsku k nemu pristupovali trochu inak. Videli, že je talent, ale nenakladali na neho veľa, až po olympiáde sa vôbec dostal k špeciálnym tímom.
NHL je šou, tlak a obrovské očakávania.

Už len to, čo si napísal, že sa teraz od neho nečakali až také body o mnohom v rámci našej mentality hovorí. Tam však od neho budú čakať veľa už asi od začiatku. Fyzické parametre má na to, aby sa tam uchytil. Ale aj na MS robí veľa hlúpostí podľa mňa. Niektoré prihrávky sú príliš riskantné. Napríklad proti Švajčiarom to bolo vidno pri tom góle Meiera najviac - Slafko tam zodvihol hlavu, videl voľného nášho hráča, medzitým sa mu puk trochu zamotal, musel si ho ukľudniť, stratil situáciu z dohľadu a hádzal to na toho obrancu, ale za tú sekundu sa to už na ľade tak zmenilo, že my sme nakoniec z výhody ťahali puk z vlastnej brány. Taktiež veľakrát nejde striedať s formáciou, ostáva na ľade dlhšie. Tieto veci si absolútne nebude môcť dovoliť a čudujem sa, že to robí v podstate od začiatku majstrovstiev s tými striedaniami. Aj to trochu hovorí o tej pozícii, akú mu asi realizačný tím povolil.

No myslím si, že šancu v NHL dostane. A tam z neho urobia ešte lepšieho hráča ako je. Kontrola puku, fyzické parametre, strela je veľmi dobrá. Ak odstráni tie veci čo som spomínal (alebo mu ich vytlčú z hlavy veľmi rýchlo v zámorí), tak budúci rok tam kľudne môže hrať. Netreba sa pozerať len na to ako dopadol Kakko, skúsme ho radšej porovnať s Hischierom a to ten ani nehral pred draftom na veľkom turnaji za áčko Švajčiarov.
23.05.2022 - 14:24:29
avatar
Reakcia na: tiperstorocia, 23.05.2022 - 14:14:11
Ja som to očakával vzhľadom na to, že sa solídne chytil po ZOH aj vo Fínsku, kde hrával aj presilovky a vzhľadom na to, že ten náš tím je v ofenzíve slabý. Bolo teda jasné, že realizačný tím od neho bude vyžadovať, aby ten útok ťahal, veď ide o top prospekt tohtoročného draftu a takíto hráči zvyknú byť lídri na MS, ak dostanú šancu (minulý rok Power v obrane Kanady, predtým Kakko za Fínov atď.). Čo sa týka prechodu do NHL, tam je veľmi veľa premenných, ktoré teraz môžeme ťažko odhadnúť. V prvom rade tím a spôsob organizácie, kam pôjde. Aký veľký bude ten tlak v rámci klubu, pretože vo Fínsku k nemu pristupovali trochu inak. Videli, že je talent, ale nenakladali na neho veľa, až po olympiáde sa vôbec dostal k špeciálnym tímom. NHL je šou, tlak a obrovské očakávania. Už len to, čo si napísal, že sa teraz od neho nečakali až také body o mnohom v rámci našej mentality hovorí. Tam však od neho budú čakať veľa už asi od začiatku. Fyzické parametre má na to, aby sa tam uchytil. Ale aj na MS robí veľa hlúpostí podľa mňa. Niektoré prihrávky sú príliš riskantné. Napríklad proti Švajčiarom to bolo vidno pri tom góle Meiera najviac - Slafko tam zodvihol hlavu, videl voľného nášho hráča, medzitým sa mu puk trochu zamotal, musel si ho ukľudniť, stratil situáciu z dohľadu a hádzal to na toho obrancu, ale za tú sekundu sa to už na ľade tak zmenilo, že my sme nakoniec z výhody ťahali puk z vlastnej brány. Taktiež veľakrát nejde striedať s formáciou, ostáva na ľade dlhšie. Tieto veci si absolútne nebude môcť dovoliť a čudujem sa, že to robí v podstate od začiatku majstrovstiev s tými striedaniami. Aj to trochu hovorí o tej pozícii, akú mu asi realizačný tím povolil. No myslím si, že šancu v NHL dostane. A tam z neho urobia ešte lepšieho hráča ako je. Kontrola puku, fyzické parametre, strela je veľmi dobrá. Ak odstráni tie veci čo som spomínal (alebo mu ich vytlčú z hlavy veľmi rýchlo v zámorí), tak budúci rok tam kľudne môže hrať. Netreba sa pozerať len na to ako dopadol Kakko, skúsme ho radšej porovnať s Hischierom a to ten ani nehral pred draftom na veľkom turnaji za áčko Švajčiarov.
∧ skryť ∧
V poslednom zápase bol zase v situácii keď sa mu niekto uvoľňoval na modrej, ale bolo tam riziko, že by mu to super zachytil, takže dobre to vyhodnotil a už to radšej nahodil na mantinel. Dúfam, že sa dostatočne poučil zo zápasu so SUI a už nebude robiť takéto riskantné cross ice prihrávky, ktorych mal aj v TPS naozaj viac než dosť.

Osobne nepochybujem, že na NHL už v budúcej sezóne bude mať, ale radšej by som aby ešte jednu sezónu odohral mimo NHL.
23.05.2022 - 14:58:03
avatar
Pozrel som si draftové jednotky od roku 2014. Všetci hrali hneď nasledujúcu sezónu v NHL. Dôležité bude, kam pôjde a akú úlohu dostane. Tým, že má fyzické parametre aké má, po tejto stránke je na NHL už teraz pripravený... Ak ho draftuje klub, ktorý mu dá reálnu šancu v A tíme (v tomto ideálne asi Devils), tak nech ide do zámoria hneď v lete
23.05.2022 - 15:23:48
avatar
No ak si porovname Slaf s takym Kakkom, tak Slafkovsky je uz teraz lepsim hracom ako bol Kakko pred draftom. Kakko sice mal oslnive statistiky v Liige, avsak defenzivne horel. Treba podotknut, ze TPS vtedy hralo ovela utocnejsi hokej, teraz to bol taky NHL 90s style. Na MS sice strelil 6 golov, avsak 3 proti nam a 2 proti Kanade, z toho boli 2 do prazdnej brany. Zvysok turnaja strelil sice jeden pekny gol proti Dansku, ale inac si ani neskrtol, v PO bol absolutne neviditelny.

Slafkovsky je na rozdiel od Kakka komplexny hrac, dobre hrajuci na oboch stranach klziska, so slusnou hrou do tela. Jeho jedinou nevyhodou je ozaj iba slaba produktivita vo Finsku. Keby mal raz tolko bodov, tak o draftovej jednotke sa ani nebavime.

Aj ked si porovnam Beniersa minuly rok na MS, tak ten zdaleka nehral tak dobre ako Slaf. Samozrejme poziciu v time mali dost rozdielnu, ale aj tak ma Beniers na draftovu 1-2 velmi neoslovil.

Priznam sa ale, ze som v PO nevidel hrat Wrighta, cize neviem objektivne zhodnotit, ako je aktualne na tom v porovnani so Slaf. Avsak co som vycital z kanadskych for, tak zrovna nejaky oslnivy vykon nepredviedol, a aj tam sa diskutuje o tom, ze zdaleka nema istu prvu poziciu na drafte.

BTW. poslednou jednotkou, ktora nehrala NHL v prvej sezone bol Erik Johnson, odvtedy vsetci nastupili hned do NHL. Avsak ani Power minuly rok nehral v NHL, tych 8 zapasov by som velmi neratal.
23.05.2022 - 18:38:06
avatar
Reakcia na: Zidan, 23.05.2022 - 12:51:57
Ja som opačného názoru.. Nemá sa kam ponáhlať, podla mna by mu "tlačenie" do NHL mohlo škodiť. To sa zrejme stalo Kotkaniemimu, ktorého Montreal rushol do NHL asi moc skoro. Pre Slafka odporúčam ešte rok v Liige a potom AHL
∧ skryť ∧
Áno, čítali sme ten rozhovor s tým pánom odborníkom. Ako argument dal jedno meno a teraz čo. Ešte rok v liige a ďalší v ahl a do NHL až za dva roky? Dobre to chápem? Prečo by nemal okúsiť NHL hneď. Budú kempy, prípraváky, tréningy. Tam sa uvidí či mu dajú šancu hneď alebo počkajú. Jednotka dvojka draftu by mali opáčiť NHL hneď, veď sú to najlepší hráči daného roku, tak čo špekulovať
23.05.2022 - 21:44:37
avatar
Tak Kanaďania nám to brutálne skomplikovali. Ich prvá prehra s Dánskom v histórii spôsobilo, že zajtra MUSÍME vyhrať v riadnom hracom čase a zároveň dúfať, že zápas s Francúzmi nepokašľú.
24.05.2022 - 11:04:09
avatar
Reakcia na: Zámčan, 23.05.2022 - 21:44:37
Tak Kanaďania nám to brutálne skomplikovali. Ich prvá prehra s Dánskom v histórii spôsobilo, že zajtra MUSÍME vyhrať v riadnom hracom čase a zároveň dúfať, že zápas s Francúzmi nepokašľú. :s30b: :s30b:
∧ skryť ∧
To je uplne jedno ako budu hrat s francuzmi
24.05.2022 - 12:44:31
avatar
Reakcia na: marek113, 24.05.2022 - 11:04:09
To je uplne jedno ako budu hrat s francuzmi
∧ skryť ∧
Ani nie, ak FRA vyhrá za tri, tak máme všetci traja po 12 (ak teda vyhráme). Pak ide o skóre, bo zo vzájomných máme všetci 3b. Ak ale vyhráme o 3g, potom je to jedno a to sme si už mysleli, že tento rok kalkulačky nebudeme musieť vyťahovať. Vraj najľahšia skupina v histórii
24.05.2022 - 12:59:24
avatar
Reakcia na: dexterko, 24.05.2022 - 12:44:31
Ani nie, ak FRA vyhrá za tri, tak máme všetci traja po 12 (ak teda vyhráme). Pak ide o skóre, bo zo vzájomných máme všetci 3b. Ak ale vyhráme o 3g, potom je to jedno ;-) a to sme si už mysleli, že tento rok kalkulačky nebudeme musieť vyťahovať. Vraj najľahšia skupina v histórii :LOL:
∧ skryť ∧
Ale francuzi ak vyhraju maju 8 bodov
24.05.2022 - 12:59:48
avatar
Reakcia na: marek113, 24.05.2022 - 12:59:24
Ale francuzi ak vyhraju maju 8 bodov
∧ skryť ∧
Aspon na flashcore to tak ukazuje
24.05.2022 - 13:02:24
avatar
Reakcia na: dexterko, 24.05.2022 - 12:44:31
Ani nie, ak FRA vyhrá za tri, tak máme všetci traja po 12 (ak teda vyhráme). Pak ide o skóre, bo zo vzájomných máme všetci 3b. Ak ale vyhráme o 3g, potom je to jedno ;-) a to sme si už mysleli, že tento rok kalkulačky nebudeme musieť vyťahovať. Vraj najľahšia skupina v histórii :LOL:
∧ skryť ∧
Aha jasne uz chapem ďakujem za vysvetlenie
24.05.2022 - 17:46:52
avatar
"Do národného tímu sa, naopak, s pompou vracia ako líder Tatar. Čo v ňom dokázal? Čím, okrem nepomerne vysokých príjmov, hokejový svet zaujal?"

Vincent Lukáč, 13.5.2022
24.05.2022 - 17:57:06
avatar
GRATULUJEM Najlepší výkon slovenských hokejistov na tohtoročných majstrovstvách sveta. Prvýkrát na šampionáte všetky tri tretiny TOP! Šimon Nemec tuším dnes 1+3 paráda
24.05.2022 - 18:51:15
avatar
Este turnaj nekonci ale je dost mozne ze sme si co sa tyka kvalifikacie na OH pohorsili. Nemci skoncili v skupine pred nami. To bude bizar ak bronzovy tim bude hrat znova kvalifikaciu

< 1 ... 18 19 20 21 22 23 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies