Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Komunita: Diskusia > Nashville Predators

Tému založil: Canucks 333
31.12.2010 - 14:44:42
Diskudia o Nashville Predators

09.03.2014 - 21:48:01
avatar
Rád by som tu rozbehol diskusiu na tému Poile/Trotz. Viem že toto duo tu je už od počiatku ale nenadišiel už čas na zmenu?
Preds sa podľa všetkého druhý krát v rade nedostanú do play-off a vidina zlepšenia v ďalšej sezóne je veľmi nejasná.
Za hlavný dôvod našej zlej formy bola považovaná absencia Pekku Rinneho, no aj po jeho návrate prehrávame a to podáva Pekka kvalitné výkony.
Ďalším problémom je počet strelených gólov. Tých máme len 152, čo nás radí na 28.miesto v lige (v tej minulej boli preds so 111.gólmi najhorším tímom v celej NHL). Je pravda, že v tíme nie je žiadna superstar, čo sa týka ofenzívy samozrejme, a niektorí z našich top6 by v hocakom inom klube hrali zaručene v bottom6 ale že by boli až taký neschopný?

Čoraz častejšie sa stretávam s názormi, že Trotz by sa mal pobrať ďalej nakoľko jeho taktika je neúspešná a aj napriek mnohým prehrám sa stým nič nerobí.
Viac skeptický som ohľadom Davida Poile-a. Je to skvelý GM a už to neraz dokázal, no ani vo Washingtone si neviedol zle a predsa sním nepredĺžili zmluvu.
Či by bolo pre Preds lepšie vymeniť ich oboch alebo by stačilo aby Poile pristúpil k výmene trénera. To by však mohlo byť náročnejšie ako sa môže zdať. Poile bude mať po tejto sezóne za sebou 30 sezón v pozícií GM a počas tohto obdobia pod ním trénovali len 4 rôzny tréneri. Toho prvého vyhodil po 7 rokoch.
Samozrejme nehovorím, že Barry Trotz je zlý tréner. Všeličo už s Nashvillom dokázal a ako fanúšici sme mu vďačný za všetku tú drinu a roky, ktoré tu strávil. No nenadišiel predsa len čas na zmenu?
09.03.2014 - 21:56:00
avatar
NSH veľmi nesledujem, takže neviem ktorého odchod by bol viac prospešný, ale ak by vyhodili niekoho z nich, tak by novú prácu získali okamžite, keďže sú dobrí v tom čo robia

pre mňa je Poile pravdepodobne top5 GM v NHL a keby bolo na mne, tak určite by v NSH ešte zostal, Trotz je dobrý tréner, ale už je v NSH priveľmi dlho... ale koho za neho? navrhujem ukradnúť Detroitu Blashilla
09.03.2014 - 21:56:37
avatar
Matro totalne s tebou suhlasim... Toto iste som cital v jednej diskusii pod clankom na bleacherreporte a som tiez toho nazoru ze je cas na zmenu... V prvom rade by timu urcite prospela zmena trenera-predsalen ked vas od vzniknutia klubu trenuje jeden trener tak vas uz timy maju precitanych ako 20 rocne noviny... Ale myslim si ze urcitu vinu na tom ako hrame,resp nehrame ma aj Poile... On draftoval hracov akych draftoval,on spravil vymeny a podpisal zmluvy ake podpisal... Uz len tohtorocna uhorkova sezona,kedy podpisal Stalberga za 3 mega a teraz hrava vo 4 lajne (Cullena a Nystroma nekomentujem,Nystrom si myslim ze robi svoju robotu,ale tiez mu mohol dat menej a Cullen mohol tiez zarabat menej penazi za to co ukazuje) si myslim ze je obrovske fiasko... Ano,cakalo sa od neho ze da 30 golov za sezonu,cakalo sa ze to bude jeden z pilierov nasho utoku... A kde je teraz... Podla mna potrebujeme zmenu,zmenu trenera a aj zmenu GM... Aj ked uprimne neviem, akeho GM by vlastnici zobrali namiesto Poilea...

Editeto je rpavda ze Poile je jeden z TOP 5 GM ligy a bol/je GM USA,avsak ako napisal tipek na bleachi,to neznamena ze je neomylny a ze by sme sa ho nemali "zbavit"


Kazdopadne,fandit neprestavam a tak GO PREDS GO!!! ;)
09.03.2014 - 22:14:18
avatar
Myslíte si, že fakt pri podpise Stalberga očakávali, že dá vyše 30 gólov? Ak áno, tak to potom chápem, prečo im to v útoku moc nejde. Nevedia odhadnúť, ktorý hráč má na 30 gólov a ktorý nie. Stalberg na to, podľa mňa, bohužial nemá.
A čo sa týka témy GM/tréner - som len laik, a až tak nesledujem Nashville, ale zdá sa mi, že problém je presne v tom, že Predators v poslednej dobe podpisujú najmä takých tých "robotníkov na lade", ktorý sú super ak má tým aspoň 4-6 tvorivých útočníkov. Čo ale podľa mňa Nashville nemá. Čiže v tomto vidím najmä chybu GM (aj keď je možné, že u hráčov príliš o Nashville záujem nie je - aj keď na druhej strane svojho času tam hrával Kariya, Arnott, Sullivan a trochu aj Forsberg). Trotz je podľa mňa výborný tréner a málokto by dokázal byť s podobným teamom taký úspešný, ale zmena by možno pomohla aj jemu. Nové výzvy nie sú nikdy na zahodenie...
09.03.2014 - 22:25:55
avatar
Trotz by si podľa mňa našiel prácu úplne že okamžite

Čo sa týka ofenzívnych hviezd - neoplatí sa počkať na svoj "dorast" (Forsberg, Jarnkrok) ? prípadne nejak dočasne preklenúť to medziobdobie avšak bez dramatického prekopania kádru? Predsa len Nashville bez veľkých hviezd urobil v posledných rokoch (papierovo až pričasto) niekoľko playoff
09.03.2014 - 22:50:23
avatar
Hej to je pravda, ja mam ale taky pocit, že akonáhle prídu hráči z AHL, že tam hviezdia a prídu do prvého tímu, tak sa nevedia presadiť... A nieje to len tým že hrávajú s dospelými a NHL je iná ako AHL... Podľa mňa to je aj herným spôsobom trénera, pretože Trotz vyžaduje priam dokonalú obrannú činnosť a tým zastavuje ofenzívny rast mladých talentov... Toto si ja uvedomujem už dlhšiu dobu a mrzí ma to, preto by som bol aj rad ale by Trotz odišiel... Alebo sa Spon zriekol pozície hlavného trénera... Treba nam niekoho kto ma útočný štýl a núti hráčov aby tak hrali (samozrejme ze ale aj spoľahlivo v obrane )
10.03.2014 - 00:24:50
avatar
Štvorica útočníkov, ktorá prišla do Nashvillu pred touto sezónou - Stalberg, Hendricks, Cullen, Nystrom.
Najlepšie sa uchytil posledný menovaný, no aj jemu to dosť dlho trvalo. Chodí na oslabovky, nebojí sa pobiť no vo svojej najlepšej sezóne v NHL získal 21 bodov za 16 gólov a 5 asistencií.. Za 10 miliónov na 4 roky?
Hendricks bol vymenený za Dubnyka do Edmontonu čiže to ani netreba komentovať..
Stalberg sem išiel ako potenciálny strelec ,neviem už či sa od neho čakalo 30 gólov ako hovorí Matúš, z Chicaga, kde však nebol využívaný a nedostával toľko času. Tu ho dostal a po 53 odohratých zápasoch má 7+9.. za 12 miliónov na 4 roky..
Cullen ako two-way center o ktorom hovorili že je niečo ako staršia (skúsenejšia?) verzia Legwanda za 7 miliónov na 2 roky.

Toľko k príchodom útočníkov. Poile samozrejme vie urobiť aj dobré ťahy (viď. Legwand) no s príchodom útočníkov do Nashvillu je to zjavne ťažšie nakoľko nie sme príliš vychýrená lokalita pre hráčov, ktorý chcú bojovať o SC. No so zmluvami s týmito predsezónnymi posilami to trochu prepálil. Otázka je prečo. Či ich Poile precenil alebo to je tou spomínanou koncepciou Trotza.
Viem, že je veľmi dobrý a kvalitný tréner a nechcem ho nejak zhadzovať, no neviem či ten dlhý čas čo je v Nashville už nezačína byť na škodu.

Na farme máme niekoľko zaujímavých prospektov okrem Forsberga a Jarnkroka napr. Simon Moser, Colton Sissons, Austin Watson, Miika Salomaki, Taylor Beck.. Ale tých ešte čaká dlhá cesta kým sa dostanú do fázy aby potiahli Preds na nejaké vyššie pozície a navyše nemajú moc ku komu prihliadať a nemá ich ani moc kto usmerniť keďže medzi našich elitných a najskúsenejších útočníkov patria Fisher a Hornqvist (či?). A budú vôbec chieť predĺžiť svoje zmluvy a ostať v tíme, ktorý je známy svojou defenzívnom a väčšinou nie príliš oku lahodiacou alebo teda atraktívnou hrou?

Alebo len mne sa vidí zmena ako najlepšia alternatíva a preto sa na to pozerám z takéhoto uhľa pohladu?
10.03.2014 - 16:10:10
avatar
Colton Sissons bol dnes povolaný do Nashvillu.
10.03.2014 - 16:50:30
avatar
dufajme ze dnes to bude aspon tretia lajna a aspon golik alebo nejaky bodik...
10.03.2014 - 23:23:31
avatar
Sissons bol povolaný ako náhrada za Patricka Hornqvista, ktorý nebol na rannom rozkorčuľovaní. Ale celkom by ma potešilo keby po tom čo stratíme aj teoretickú šancu na postup do play-off (nechcem byť pesimistický ale pri našej aktuálnej forme to nevidím moc reálne. pred dnešným zápasom strácame 10 bodov na 8. Dallas) bolo povolaných viacero mladých útočníkov z Milwaukee.

Pre Coltona je to inak prvá sezóna medzi mužmi (predtým hral vo WHL) a už je najlepším strelcom (24) a má aj najviac bodov (41) v tíme.
Do Nashvillu bol počas tejto sezóny už raz povolaný a odohral 4 zápasy. V nich si pripísal 1 asistenciu a v štatistike +/- má +2.

Nastúpiť by mal v 4.útoku s Eavsom a Bourque-om.

A inak. Jarnkrok poprel fámy o tom, že sa chcel vrátiť do Švédska, čo je pre nás super!

Ešte jedna zaujímavosť na ktorú som narazil. Prehra s Colombusom 0:1 bola pre Nashville už 8 prehrou v tejto sezóne pri ktorej nestrelili ani gól.
8 je najviac v lige no delíme sa o túto pozíciu s Buffalom, Calgary a Edmontonom
11.03.2014 - 15:43:07
avatar
Konečne výhra dnes! Snáď nás to nakopne už!

Dnešný zápas však neskončil príliš dobre pre Codyho Ceciho, ktorý inkasoval do hlavy strelu od Sheu Webere.

http://sports.yahoo.com/blogs/nhl-puck-daddy/cody-ceci-of-ottawa-bloodied-by-shea-weber-slap-shot-to-the-head-005111544.html
11.03.2014 - 15:46:15
avatar
Nechcel by som prave od neho schytat tak ranu
11.03.2014 - 16:05:51
avatar
Tak to fakt nie.
Za zmienku stojí aj tento zákrok Rinneho na Karlssona.

http://video.predators.nhl.com/videocenter/?id=573023
11.03.2014 - 21:56:41
avatar
Legwand v nejakom rozhovore poznamenal, že v rozhovoroch s Poilom pred jeho výmenov do Detroitu nedostal priamu odpoveď na otázku akým smerom organizácia smeruje..
Žeby sa po sezóne fakt udeje nejaká zmena?

https://twitter.com/ThePredatorial/status/443366996374073344

https://twitter.com/ThePredatorial/status/443368686280130560
11.03.2014 - 22:29:15
avatar
matro,ako to je myslene ze akym smerom organizacia smeruje? A co myslis tou zmenou? Lebo nejako tomu nerozumiem,ci to mam chapat tak,ze po sezone odide Poile,Trotz a nejaki hraci (Ellis,Wilson atd...) alebo ci myslis ze zaciname s prestavbou alebo nieco podobne...
11.03.2014 - 23:21:29
avatar
Fakt netuším na čo tým narážali. A keď si všimneš komentáre pod tými tweetmi tak je vidieť, že všetci sú v očakávaní a je tam mnoho rôznych variánt.
12.03.2014 - 13:38:07
avatar
Craig Smith dnes strelil svoj 20. gól v tejto sezóne. Je to jeho prvá 20 gólová sezóna a celkovo sa stal "len" 20 hráčom Predators v histórií, ktorému sa to podarilo.

Skvelý zápas majú za sebou aj Colin Wilson, ktorý predviedol niekoľko skvelých nahrávok a nakoniec zaznamenal 2 asistencie, a Nick Spoiling. Z Nicka sa "nenápadne" stáva jeden z kľúčových hráčov nášho tímu. V posledných 4 zápasoch sa presadil 3 krát a bodoval v 11 z posledných 12 (dnes 1+1)!
12.03.2014 - 13:41:58
avatar
Pocul som ze Spaling je defenzivny utocnik je to pravda ?
12.03.2014 - 14:10:44
avatar
Spalinga velmi nemusim aj ked v poslednej dobe hraje jak panko. Som sice fan Preds ale dlho som nevidel ziaden zapas takze nechcem hodnotit. Uz ich ani do TV nechcu dat , skoda. Ale mam taky pocit ze zo Smitha rastie hviezda Preds takze drzim prsty . Potencialny 30 golovy hracik . Konecne . Uz len nech sa da do kopy Horn a bude to parada . Mam este otazku na fan Preds. Co sa stalo s Bourqueom , prepadol sa do 4 lajny a pritom pred rokom bol tusim najlepsi strelec , co sa stalo ??
12.03.2014 - 14:12:56
avatar
Pred prípadným odvolávaním trénera a GM sa podľa mňa treba mať na pozore.Príklad si treba brať z Buffala.Tam klub kúpil pracháč a všetci si mysleli,že je automaticky zaistená skvelá budúcnosť.Ale výsledky neprišli a odniesli si to postupne tréner s manažérom.A kde sú Sabres dnes?
Preto by som s odvolávaním nebol taký nedočkavý.Je pomaly zázrak,že Preds dokázali s takým rozpočtom postupovať do play-off v podstate pravidelne.To,že prišli chudobnejšie roky by som tak tragicky nevidel.Trotz a Poile odvádzajú robotu nad svoje pomery.
Myslím,že ich výmena by klub poškodila a nový štýl manažovania a koučingu by ho uvrhla ku dnu ligy odkiaľ by návrat do play-off trval oveľa dlhšie ako pár rokov.

< 1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 17 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies