Holland sa už sústredí na vylepšenie zostavy

Generálny manažér Detroitu Red Wings Ken Holland sa vrátil z dejiska svetového šampionátu, kde bol svedkom toho, ako Pavel Dacjuk získal po súboji proti Tomášovi Tatarovi zlatú medailu, a teraz sa sústredí na budúcoročnú podobu svojho tímu.

Podľa Detroit News sú jeho myšlienky už pri budovaní novej zostavy, hoci priznal, že nebude robiť žiadne rozhodnutie ohľadom Nicklasa Lidstroma, Tomasa Holmstroma, Brada Stuarta a Jiřího Hudlera skôr, ako po stretnutí skautov Red Wings, ktoré sa uskutoční 2. - 4. júna.

Všetci štyria hokejisti sa v júli môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi, pričom Lidstrom a Holmstrom obaja zvažujú ukončenie aktívnej kariéry a ešte nie sú blízko k urobeniu definitívneho rozhodnutia.

Stuart zase vyjadril túžbu hrať v niektorom z tímov zo západného pobrežia, aby bol bližšie k svojej rodine. Hollandovi prisľúbil, že mu svoje rozhodnutie oznámi pred vstupným draftom. Manažér už diskutuje aj s agentom Hudlera.

„Rád by som sa už dostal k 2. júnu. Dostať sem všetkých našich skautov, Jima Nilla, Jimmyho Devellana, Mikea Babcocka, Ryana Martina, dostať ich všetkých do jednej miestnosti a začať hovoriť o tom, ako vylepšiť náš tím,“ skonštatoval Holland.

Detroit ukončil túto sezónu v prvom kole play-off, keď v piatich zápasoch nestačil na Nashville. V základnej časti skončil na piatej pozícii v Západnej konferencii a vrcholom ročníka preň bola rekordná séria 23 domácich výhier v rade.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 05. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL