Landeskog najmladším kapitánom v histórii NHL

Denverský klub Colorado Avalanche v utorok oznámil, že novým kapitánom mužstva sa stal útočník Gabriel Landeskog, ktorý sa vo veku devätnásť rokov a 286 dní zapísal do kroniky NHL ako najmladší kapitán v ligovej histórii.

Landeskog strieda na pozícii lídra Avalanche veterána Milana Hejduka, ktorý bol kapitánom od polovice novembra minulého kalendárneho roka a funkcie sa sám vzdal. Hejduk však bude zastávať funkciu asistenta kapitána. Druhým asistentom ostáva Paul Stastny.

Rodák zo Štokholmu, ktorý o jedenásť dní pokoril doterajší rekord Sidneyho Crosbyho, sa stane iba štvrtým hokejistom v dejinách Colorada (11. v celej histórii, ak berieme aj pôvodnú organizáciu Quebec Nordiques), ktorý bude nosiť kapitánske „céčko“ na svojom drese.

Druhý hráč minuloročného draftu NHL pôsobil v minulosti ako kapitán vo švédskych juniorských výberoch do 16, 17 aj 18 rokov. V tíme dvadsaťročných bol asistentom, rovnakou funkciu bol poverený aj na tohtoročných seniorských majstrovstvách sveta. V sezóne 2010/11 bol aj kapitánom juniorského mužstva Kitchener Rangers (OHL).

Landeskog má za sebou svoj prvý ročník v zámorskej profilige a s 52 kanadskými bodmi bol najproduktívnejším nováčikom. Súperových brankárov prekonal 22-krát (2. miesto) a pridal aj 30 asistencií (3. miesto). V štatistike plus/mínus nazbieral 20 plusových bodov (2. miesto).


Autor: Marek Kantorík | Vydané: 04. 09. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL