Osem Slovákov nazbieralo 10 bodov.


Vo štvrtok sa na zámorských klziskách predstavilo 12 hokejistov zo Slovenska. Bodovalo osem, pričom sa najviac darilo Demitrovi s Višňovským.

V zápase Los Angeles proti Dallasu sa prvou hviezdou stal obranca Ľubomír Višňovský. Zaznamenal jeden gól a dve asistencie, pričom jeho gól bol vyrovnávajúci a znamenal obrat v stretnutí. O jednu asistenciu menej má na svojom konte v tomto stretnutí Pavol Demitra. V piatej minúte nadviazal na Višňovského gól a Kings v zápase prvykrát viedli. Napokon zápas s prehľadom doviedli do víťazného konca a vyhrali 7:2.

Vo veľkom, tento týždeň už druhom, mestskom derby sa predstavilo obrovské množstvo hráčov zo Slovenska a Čiech. Ústrednou postavou zápasu bol Jaromír Jágr, ktorý strelil tri góly. Jeho hattrick však pre tím nič neznamenal, pretože Rangers prehrali 5:4. Skóre stretnutia otvoril Miroslav Šatan. Bolo to už v druhej minúte. Po tretej minúte už Islanders vyhrávali 3:0 a všetko nasvedčovalo tomu, že sa dráma konať nebude. Všetko však bolo inak. Jazdci do konca tretiny znížili stav na 3:2. V tretej tretine opäť znižovali, tento krát na 4:3. Pri tomto góle si bod za asistenciu pripísal Marcel Hossa. Nakoniec však Islanders aj vďaka brankárovi DiPietrovi vyhrali.

Na Floridu pricestoval Washington. Panthers vyhrali 3:2. Prvou hviezdou stretnutia sa stal Juraj Kolník, ktorý strelil víťazný gól stretnutia. Bod za prihrávku získal aj Jozef Stumpel.

Vo štvrtkových dueloch sa presadili ešte aj Žigmund Pálffy a Ladislav Nagy, ktorý zaznamenali jednu asistenciu. Obaja svojím tímom nepomohli, pretože sa z víťazstva tešili ich súperi.

V noci si čisté konto udržal iba jeden brankár. V stretnutí Atlanty s Tampou Bay si puk z bráni vyťahovať nemusel Grahame, ktorý zlikvidoval aj štyri streli Mariána Hossu. Peter Bondra vystrelil iba raz a spolu s Ronaldom Petrovickým zaznamenal dva mínusové body.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 10. 2005 | Rubrika: Slováci v NHL



SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL