Budaj pomohol k výhre nad Chárovým Bostonom

V stredu sa v NHL odohrali štyri zápasy, v ktorých sa dvaja Slováci postavili proti sebe. Peter Budaj sa tešil z víťazstva a Zdeno Chára nazbieral dva plusové body. V ostatných zápasoch sa tešili z výhier Minnesota, San Jose a Calgary.

BUDAJ PRISPEL K VÝHRE NAD BRUINS

Brendan Gallagher (10) začal cestu za návratom Montreal, keď sa presadil v tretej tretine pri dvojgólovej strate. Nakoniec premenil jediný samostatný nájazd, aby obrat zavŕšil. Canadiens zdolali Bruins 6:5 po nájazdoch a na čele Severovýchodnej divízie majú teraz pred svojím stredajším súperom jednobodový náskok. K výhre prispel 14 zákrokmi aj Peter Budaj, ktorý v závere druhej tretiny nahradil Careyho Pricea a nakoniec inkasoval len raz. Jeho kolega štyrikrát z 26 striel. K výhre Habs pomohol dvoma gólmi Michael Ryder (12) a strelecky sa presadili aj P.K. Subban (10) a Andrej Markov (6), ktorý vyrovnal skóre deväť sekúnd pred koncom tretej tretiny. Boston tiež dokázal eliminovať dvojgólovú stratu a v druhej tretine strelil štyri góly – Dougie Hamilton (4), Brad Marchand (14), Patrice Bergeron (10) a Nathan Horton (9) vyhnali Pricea z brány predtým, ako Tyler Seguin (11) v tretej tretine prekonal Budaja. Bergeron pridal aj tri asistencie, Seguin dve. Tuukka Rask urobil 23 zákrokov a Zdeno Chára odohral 29 a pol minúty Nakoniec zaznamenal dva plusové body a, štyri strely a štyri trestné minúty.

SHARKS OPÄŤ ZDOLALI DUCKS, NIEMI VYCHYTAL NULU

Joe Pavelski (9) strelil gól hneď po odohraní prvej minúty, Antti Niemi vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a San Jose porazilo Anaheim v druhom zápase v rade, tentokrát pomerom 4:0. Niemi urobil 22 zákrokov, Tommy Wingels (3) strelil gól v oslabení a pridal dve asistencie, kým Patrick Marleau (16) a Brent Burns (4) sa trafili do čierneho v prvých desiatich minútach. Sharks sa posunuli na siedme miesto Západnej konferencie, kým Ducks prehrali štvrtý zápas v rade. Jonas Hiller zastavil 25 striel a k bodom nepomohol ani Radek Dvořák, ktorý odohral svoj prvý zápas od podpisu zmluvy.

KOIVU ROZHODOL O VÝHRE NAD COYOTES

Mikko Koivu sa presadil v tretej minúte predĺženie, aby rozhodol o výhre Minnesoty 4:3 nad Phoenixom. Wild v zápase prišli o dvojgólové vedenie prehrávali a poslednú minútu tretej tretiny začali s jednogólovou stratou. Predĺženie však vynútil Ryan Suter (3). K siedmej výhre v rade viedlo aj 24 zásahov Niklasa Backstroma a góly Torreyho Mitchella (3) a Matta Cullena (6). Coyotes sa podarilo otočiť zásluhou Roba Klinkhammera (4), Boyda Gordona (1) a Michaela Stonea (3). Jason LaBarbera však 55 sekúnd neodolal súperovej hre bez brankára a nakoniec inkasoval aj v nadstavenom čase, aby duel opustil s 33 zákrokmi. Coyotes prehrali siedmy zápas v rade a sú vo vážnom ohrození nepostúpenia do play-off.

CAMMALLERI DOVIEDOL FLAMES K VÝHRE NAD AVS

Už bez vymeneného Iginlu sa Calgary podarilo zdolať Colorado pomerom 5:4. Mike Cammalleri (11) pomohol k triumfu dvoma gólmi, no z gólov mali radosť aj Jiří Hudler (7) a Steve Begin (2), kým Blake Comeau nazbieral dve asistencie. Joey MacDonald zlikvidoval 27 striel a Flames vyhrali ôsmy zápas doma v rade. Jame McGinn (6), Gabriel Landeskog (7) a Ryan O’Reilly (4) sa zapísali do listiny strelcov z hráčov Avalanche, ktorí prehrlai tretí zápas v rade a siedmy z ostatných ôsmich. P.A. Parenteau zaregistroval dve asistencie a Semion Varlamov 23 zákrokov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Patrice Bergeron (BOS), 2. Mike Cammalleri (CGY), 3. Antti Niemi (SJS)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 14/15 (93,3%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 29:23 0 0 0 +2 4 4



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 03. 2013 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL