Demitra poslal domov St.Louis s prehrou.


V Los Angeles sa odohralo zaujímavé stretnutie. Najmä z pohľadu Pavla Demitru.

V Los Angeles sa odohralo zaujímavé stretnutie medzi domácimi kráľmi a hosťujúcimi Blues. Tím, ktorý v minulých sezónach zamestnával slovenského hokejistu Pavla Demitru, prišiel do Kalifornie ako posledný v západnej konferencii. Ich pozícia sa po stretnutí nemenila, St. Louis prehrali 5:2.

Výraznou mierou sa pod víťazstvo Los Angeles podpísal niekdajší bluesman Pavol Demitra, ktorý zaznamenal 2 góly. Jeho slovenský kolega Ľubomír Višňovský neotáľal a pokračoval v zbieraní bodov. Do svojich štatistík si najproduktívnejší Slovák zapísal dve asistencie. Demitra sa stal druhou hviezdou zápasu a podržal tak "slovenskú tradíciu" v meste filmových hviezd. Po zápase Demitra povedal: "Som jednoducho šťastný, že je to za mnou a že sme toto stretnutie vyhrali"

Pavol potreboval na dva góly šesť striel, Višňa vyslal na bránu jednu strelu. Najviac času v zápase odohral znova Ľubo, ktorý strávil na ľade 23 minút bez dvoch sekúnd. Obaja zaznamenali dva plusové body a Demitra si ešte pripísal i dve trestné minúty.

Po tomto stretnutí patrí Los Angeles v západnej konferencii tretia pozícia, St. Louis sú posledný, so šiestimi získanými bodmi patria spolu s Atlantou a Chicagom medzi najslabšie tímy NHL.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 10. 2005 | Rubrika: Slováci v NHL



SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL