Milan Jurčina vystužil obranu Capitals

Slovenský obranca Milan Jurčina sa stal v posledných zápasoch Capitals neodlúčiteľnou súčasťou defenzívy tímu. V novom klube zažíva to, čo by v Bostone v tejto sezóne asi nezažil. Stal sa kľúčovým hráčom klubu.

Tréner Caps Hanlon sa však na jeho adresu ešte nechce vyjadrovať. Všetko má podľa jeho slov čas a vyjadrí sa až po desiatich zápasoch. Deväť dní po výmene Jurčinu však vo Washingtone s jeho službami vládne spokojnosť.

„Hrá veľmi dobre a môžete očakávať, že ide o hráča, ktorý nám dáva možnosť hrať dobre. Ak si udrží túto úroveň hry, tak budeme s výsledkom výmeny veľmi spokojní. Je mladý, je rozumný, je veľký a vie tvoriť hru. Má dobrý prehľad. Nie je to len jeden z ‘čističov’ puku,“ povedal generálny manažér Capitals McPhee.

Počas účinkovania Milana Jurčinu v tíme Caps inkasoval tento tím v štyroch zápasoch iba 8 gólov. V každom zo stretnutí odohral Jurčina s prehľadom nad 20 minút. V Bostone odohral v priemere 11 minút, takže táto situácie je pre neho novinkou. V minulej sezóne dosiahol jeho priemerný ice-time hodnotu okolo 16 minút.

„Je to tu dobré. Je tu skvelá skupina chlapcov a je to vzrušujúce. Poznal som Zedníka a Morrisonna, no to je všetko. Je tu veľa mladých chlapcov, skvelých chlapcov. Myslím, že to je skvelé,“ povedal Jurčina, ktorý výmenu očakával, pretože v Bostone to bolo niekoľkokrát spomínané v médiách.

V drese Capitals nastupuje po boku Morrisonna. Obaja majú spoločné to, že boli draftovaní Bostonom. Spolu dokonca odohrali 30 zápasov v AHL. Spolupráca na ľade im zatiaľ funguje na jednotku.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 02. 2007 | Rubrika: Slováci v NHL



SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL