Marinčin si miesto nevybojoval a sezónu začne v AHL

Slovenský obranca Martin Marinčin si vlani vybojoval pevné miesto v zostave Edmontonu Oilers a zahral si za Slovensko aj na olympiáde. Tento rok mu to však nepomohlo v tom, aby si vybojoval miesto v prvom tíme.

Dvadsaťdvaročný košický rodák neuspel v tréningovom kempe pri zvýšenej konkurencii. Kemp mu v úvode nevychádzal práve najlepšie, ale ku koncu sa zlepšil. Napriek tomu bol v nedeľu poslaný do tímu Oklahoma City Barons z AHL.

„Poslať Martina dole bolo jedno z tých ťažkých rozhodnutí. Nie je to ale rozhodnutie, ktoré nemôžeme ešte zmeniť. Nie je to trvalé, je to len na začiatok ročníka,“ povedal generálny manažér Craig MacTavish, ktorého doplil tréner Dallas Eakins: „Hodnotenia pokračujú... pre každého.“

Spolu s ním putovali k „Barónom“ aj Juhar Khaira, Kevin Westgarth a Bogdan Yakimov. Ak prežijú 24 hodín na waiver listine, tak sa k ním pripoja aj Keith Aulie, Anton Lander, Steve Pinnizzotto a Tyler Pitlick. V tíme zostane obranca Darnell Nurse, ktorý je stále v juniorskom veku a ak v prvých deviatich zápasoch tím nepresvedčí, mohol by byť poslaný naspäť do svojho juniorského klubu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 10. 2014 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL