Daňo bol vymenený za Saada do Chicaga!

V ostatných dňoch sa v zámorí uskutočnilo niekoľko výmen a jedna sa týkala aj slovenského obrancu Martina Marinčina. K nemu sa však teraz pridal ďalší mladík spod Tatier. Dres v utorok zmenil nádejný útočník Marko Daňo.

Tím Columbus Blue Jackets sa dohodol s Chicagom Blackhawks na výmene, prostredníctvom ktorej putovali Daňo, Arťom Anisimov Jeremy Morin, Corey Troppy a voľba v štvrtom kole budúceho draftu do „veterného mesta“ za útočníkov Brandona Saada, Alexa Broadhursta a obrancu Michaela Paliottu.

Pre Blackhawks bol podpis zmluvy so Saadom prioritou, ale keďže sa tím nevedel dohodnúť na rozumných podmienkach, tak ho ešte predtým, ako sa stal obmedzeným voľným hráčom, vymenil. Fanúšikov tým určite nepotešil, keďže 22-ročný útočník v ostatných rokoch hokejovo rástol a v uplynulom ročníku sa zaradil medzi kľúčových hráčov.

Chicago však získava veľmi dobrú protihodnotu. Veľa očakáva od dvadsaťsedemročného Anisimova, ktorý by mal obsadiť post centra druhého útoku. Aj slovenský mladík však upútal generálneho manažéra Stana Bowmana s potenciálom, ktorý sa v ňom nachádza.

„Je to vzrušujúci hokejista. Minulý rok sa dostal s Columbusom na scénu možno nie s fanfárami, ale myslím si, že ľudí svojou hrou zaujal. Určite zaujal našich skautov s jeho celoplošnou hrou. Myslím si, že ak sa pozriete na potenciál Anisimova a Daňa v nasledujúcich rokoch, tak sme nadšení, že sme získali tohto centra a krídelníka. Pre nás to boli hlavné artikle tejto výmeny,“ skonštatoval Bowman.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 07. 2015 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL