Budaj zabojuje o zmluvu v kempe Los Angeles

Slovenský brankár Peter Budaj ešte stále nepodpísal novú zmluvu a zrejme ju skôr ako v priebehu tréningových kempov nepodpíše. Šancu ukázať sa mu však dalo vedenie Los Angeles Kings.

Peter Budaj to attend #LAKings camp; Sharipzyanov inked to ELC: http://t.co/vt101lK21V

— Jon Rosen (@lakingsinsider) August 28, 2015

Banskobystrický rodák, ktorý sa po nevydarenej sezóne 2014/15 stal neobmedzeným voľným hráčom, prijal pozvánku do tréningového kempu kalifornského klubu. V ňom podľa Jona Rosena podstúpi profesionálnu skúšku s cieľom vybojovať si kontrakt.

Ten posledný bol jednocestný, no i tak strávil Budaj ostatný ročník v nižšej AHL. Na „farme" Winnipegu Jets sa ocitol nečakane krátko po tom, čo sa ho rozhodol vymeniť tím Montreal Canadiens. V ňom v predošlých troch ročníkoch robil náhradníka Careymu Priceovi, no po výborných výkonoch Dustina Tokarského sa stal nadbytočným.

Vo Winnipegu sa počítalo s tým, že by mohol z postu dvojky ohrozovať Ondřeja Pavelca, ale napokon nebol brankárom číslo jeden ani v mužstve St. John's IceCaps. V AHL odchytal 19 zápasov, pričom ani jeden nevyhral. S 88,8% úspešnosťou zákrokov sa zaradil medzi najhorších gólmanov nižšej ligy.

Už tridsaťdvaročný brankár má za sebou 296 štartov v dresoch Colorada Avalanche a Montrealu. Do víťazného konca doviedol 124 duelov, pričom v priemere inkasoval 2,76 gólu na zápas. Zastavil 90,3 % striel, ktorým čelil.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 08. 2015 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL