Budaj podpísal ročný kontrakt s Kings

Petrovi Budajovi tento rok okolnosti priali. Skúšobnú zmluvu podpísal s Los Angeles Kings, ktoré neskôr prišlo o jedného zo svojich nádejných gólmanov. Organizácia tak zaplátala dieru slovenským brankárom, ktorého mala po ruke.

Podpis jednoročnej dvojcestnej zmluvy bol oznámený vo štvrtok. Budajovi vynesie 575 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 100 000 amerických dolárov v nižšej lige.

Budaj absolvoval kemp Kings, z ktorého bol poslaný do kempu Ontaria Reign z nižšej AHL. Medzitým však Patrik Bartošák podstúpil operáciu prsta a J-F Berube sa stal korisťou New York Islanders, keď bol umiestnený na waiver listinu nechránených hráčov.

Budaj by mal zahájiť ročník ako jednotka kalifornského Ontaria, zatiaľ čo Bartošák sa bude zotavovať z operácie. Náhradníka mu bude robiť dvadsaťtriročný Michael Houser, ktorého bude neskôr čakať návrat do ECHL.

Banskobystrický rodák, ktorý vlani prekvapujúco zakotvil v AHL, by mohol byť tiež k dispozícii Los Angeles, ak by sa niektorý z dvojice Jonathan Quick-Jhonas Enroth zranil. Vlani sa mu v nižšej lige nedarilo a s 88,8% úspešnosťou zákrokov sa zaradil medzi najhorších brankárov AHL. V kempe Kings sa však ukázal v solídnej forme.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2015 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL