Lapšanského zlákalo zámorie. Bude ďalším Slovákom v ECHL

Slovenský útočník Adam Lapšanský končí svoje pôsobenie v najvyššej súťaži na Slovensku. Nechal sa zlákať zámorím a podpísal zmluvu do konca aktuálnej sezóny s tímom ECHL Indy Fuels.

The #IndyFuel have inked Slovakian forward Adam Lapšanský. MORE- https://t.co/JKyl6tUILs pic.twitter.com/wpAoWaG77S

— Indy Fuel (@IndyFuel) January 3, 2016

Dvadsaťpäťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi sa stane piatym hokejistom spod Tatier, ktorý v tejto sezóne zasiahne to nižšej zámorskej súťaže. Momentálne v nej pôsobia aj útočníci Peter Sivák a Radoslav Illo, ako aj obranca Martin Nemčík. Nedávno ju opustil Marek Tvrdoň.

Lapšanský, ktorý strávil posledné dve sezóny v drese Košíc a v tej poslednej zaznamenal sedem bodov (6+1) v 20 dueloch, bude hrať za štvrtý tím Stredozápadnej divízie. Doteraz Fuels nazbierali 30 bodov v 34 dueloch, ale stále majú na dostrel pozície zaručujúce play-off.

Úradujúci slovenský majster reprezentoval Slovensko na dvoch svetových šampionátoch hráčov do 18 rokov a v roku 2010 si zahral i na juniorských majstrovstvách sveta.

Odchovanec popradského hokeja už pôsobil aj v českej extralige v drese aktuálneho obhajcu titulu z Litvínova. V najvyššej slovenskej súťaži už odohral vyše 300 zápasov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 01. 2016 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL