Oshie vystrieľal Capitals hetrikom miestenku do play-off + video

Americký útočník T. J. Oshie bol prvou hviezdou sobotného zápasu Washingtonu proti Tampe Bay, v ktorom pomohol k výhre 5:3 hetrikom. Rozhodol ním o istom postupe lídra súťaže do play-off.

ITS A HAT TRICK! Backstrom serves it up to Oshie - #Caps up 5-3! #CapsBolts pic.twitter.com/zIfWX594oT

— Washington Capitals (@Capitals) March 19, 2017

Tridsaťročný pravý krídelník poslal Capitals prvými dvoma gólmi do vedenia 2:0, tretí pridal v závere duelu do prázdnej brány. Bol to jeho tretí hetrik v základnej časti a celkovo štvrtý v NHL. Pridal k nemu asistenciu pri víťaznom góle Johna Carlsona.

„Tvrdo som drel, ale vďaka patrí aj mojim spoluhráčom. Máme tu skvelý tím. Mal som to šťastie byť na konci akcií, ale dôležitejšie je, že sme vyhrali. Hrali sme jednoducho a dosiahli sme svoj cieľ,“ povedal pre AP Oshie, ktorý si vyrovnal osobné maximum so štyrmi bodmi v zápase.

Oshie strelil svoj posledný hetrik 28. apríla 2016 proti Pittsburghu v play-off. V základnej časti to dokázal naposledy 3. januára 2015 proti San Jose ešte ako hráč St. Louis Blues.

Rodáka zo štátu Washington vyšvihol hetrik na čelo strelcov tímu s 29 gólmi o jeden pred Alexa Ovečkina. So 49 bodmi v 58 zápasoch sezóny mu aktuálne patrí štvrtá pozícia v tímovej produktivite.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 19. 03. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL