Hossa by mal opäť hrať po boku Toewsa

Tím Chicago Blackhawks sa bude vo štvrtok bojovať o svoje prvé víťazstvo v play-off. O víťazstvo, ktoré by ho udržalo v hre. Ak by totiž vyhral domáci tím Nashville Predators, sérii by bol koniec.

Tréner Joel Quenneville pravdepodobne opäť pošle do zápasu pokope trojicu Nick Schmaltz, Jonathan Toews a Marián Hossa, ktorá tvorila prvý útok už v treťom zápase série. Druhá formácie je tá tradičná – Panarin-Anisimov-Kane.

Druhý Slovák v tíme, Richard Pánik, by mal vo štvrtok hrať na pravom krídle tretej formácie Marcusa Krugera. Na ľavej strane ich doplní Dennis Rasmussen. Tomáš Jurčo by opäť nemal dostať šancu, pretože na stredajšom tréningu trénoval v piatej formácii. Štvrtú tvorilo trio Hartman-Kero-Tootoo.

Quenneville urobil zmenu v obrane, keď v druhom páre nahradil Johnnyho Oduyu českým „zadákom“ Michalom Kempným. Partnerom mu bude Brent Seabrook. Prvý pár tvorí dvojica Keith-Hjalmarsson, tretí Campbell-van Riemsdyk.

V prvých troch zápasoch strelili Blackhawks len dva góly, a tak sa nemožno čudovať ani tomu, že slovenskí útočníci neboli veľmi produktívni. Hossa ešte nebodoval, Pánik si pripísal v pondelok svoju prvú asistenciu. Chicago prehráva v sérii 0:3 na zápasy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 04. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL